Weeknieuws 2022-33

VUT-groep: Donderdag middag stonden 11 TWC,ers en een gastrijder bij “de Merthal” klaar voor sinds even weer een rit met vertrek om 13.30 uur. Ook de tropische hitte van de laatste dagen was gelukkig verdwenen dus een prachtige dag voor een stevige fietstocht. 

Er werd ondanks een lichte tegenwind in een behoorlijk tempo vertrokken, omdat de aflossingen op kop soepel verliepen kon het tempo ook gemakkelijk gehandhaafd worden. Af en toe dreigde het soms wel erg hard te gaan en daarom klonk soms het fluitje van onze wegkapitein. Zo bleef het tempo rond de 30 km.

Net voor Merselo ontstond toch een breuk in het Poels-Peloton toen de kopmannen even niet wilden luisteren en een te hoge snelheid aanhielden. Maar al gauw werd de orde weer hersteld en koersten we weer als een geheel door het uitgestrekte Peellandschap. Waar de boeren en de tuinders met de hulp van grote regeninstallatie nog steeds de strijd aangaan met de aanhoudende droogte. Of ze op deze manier dit gevecht zullen winnen is nog maar de vraag want de droogte schijnt nog langer aan te houden.

Kort voor Westerbeek werden we nog opgeschrikt door een idiote automobilist die ons met wel erg hoge geheel onverwacht voorbij stoof. We kregen niet eens de kans om uit te wijken, gelukkig ging alles net goed maar het had net zo ook verkeerd af kunnen lopen. Verder verliep de rit voorspoedig en na de koffiepauze bij “de Vier Linden“ in Vierlingsbeek werd de weg weer terug naar Horst ingeslagen.

Via Holthees en toen naar Geijsteren en van hieruit naar Oostrum. Hier en daar was het wegdek een beetje natgeregend maar echte regen werd ons bespaard. Binnendoor door de Zandhoek en langs Overbroek naar de Schadijkse Bossen. Hier was het erg druk, allerlei cowboys en andere schietgrage individuen spelen hier weer een weekend cowboy en boef. Om half 5 waren we weer terug in Horst en konden we terugzien op een mooie rit met een zeer hoog gemiddelde. 

De VUT 2-daagse is wegens te weinig animo afgelast. Daarom een alternatieve rit.
Route 160 D, 70 km. Vertrek 8.30 uur  i.v.m. de verwachte hoge temperatuur. Hou de app in de gaten !!

Nagekomen bericht van onze wegkapiteins:

Zeker als TWC Oranje moeten wij ons aan de verkeersregels houden en een van die regels is dat het verboden is om tijdens de rit je telefoon te gebruiken. Bovendien is het ook nog eens erg gevaarlijk, je brengt de veiligheid van jouw fietsmaten onnodig in gevaar.

A-groep: Vandaag de mooie route 125 naar de regio Weert, met koffie van de club bij de Molshoof, met Limburgse vlaai en geserveerd door onze lieftallige blonde dame met de heerlijke hese stem. Voldoende reden voor een mooi aantal fietsers en dan moet er ook wel 1 van onze verslaggevers bij zijn. Helaas. PepeRazzi maakt samen met onze BikeGirl in de Oost-Europese contreien de buurt onveilig. Maar ze zijn niet de enigen, gezien de foto van de zelf omgebouwde Stevens trekking bike met mengsmering, 2-tact en 50cc. Vergezeld van het bekende ouderwetse knettergeluid. Onze WikiRR heeft deze zondag blijkbaar zijn neefjes op bezoek, dus hij heeft er voor gekozen om de zaterdag te gaan fietsen. Dat heeft hij gedaan met BabbelFrank, die 1 van zijn zonen dit weekend weer eens op bezoek had. En wat kun je als vader beter doen met je zoon dan op zaterdag gaan fietsen in de buurt van Monschau. Voordeel voor ons is dat het een stuk rustiger is in het peleton, en we hoeven de 1e 40km niet van ons ros af om Frank de gelegenheid te geven om zijn wijn of water af te laten. En onze Reporter i.o. laat het deze zondag zonder verdere mededeling ook afweten. Hij is deze week met een vriendin en een nieuwe fiets een rondje gaan doen. Onze Roel heeft het volgens mij niet helemaal begrepen, want op een oude fiets moet je het leren. (Voordeel dat mijn stukken niet gecensureerd worden en er dus niet achter de encoder hoeft.) Dus mag ik deze keer zelf weer iets verzinnen.

Naast het feit dat er dus geen verslaggevers bij de Merthal klaar staan deze morgen, valt de opkomst verder ook wel iets tegen. Uiteindelijk beginnen we met 10 man aan de route. Maar goed dat Henk de Stoemper er weer bij is, want anders hadden we niet eens de dubbele cijfers gehaald. Via de Speulhofsbaan gaat het naar Evertsoord. Maar goed dat onze BikeGirl er niet bij is. Op de baan liggen namelijk een zwarte en een rode kater. Die hebben vannacht een oversteek niet overleeft, of hebben zij meer oog voor elkaar gehad? Op de Peelstraat lijkt het alsof Run2DayGuus zijn andere sport wil bedrijven. Net als vorige week raakt zijn wiel buiten het fietspad met alle gevolgen vandien. Beide schoenen uit de pedalen, maar hij overleeft het verder zonder brokken. Net als TurboTim die achter hem zit. Op naar de gevangenis en dan rechtsaf, binnendoor naar Helenaveen. Don Franco (binnenkort gaat ie in Italie rijden) stuurt zichzelf en CaptainJac (terug van een zwem tripje Cyprus) echter 2x rechts, waardoor je weer bijna bij de Merthal bent. Dit wordt netjes gecorrigeerd en we vervolgen toch maar gewoon de route.

Tot voorbij Weert wordt er vervolgens in een mooi tempo wind in gereden en ook mooi in formatie. Komt dit doordat CaptainJac er weer bij is (hoewel hij niets hoeft te zeggen, dus mogelijk is zijn aanwezigheid tegenwoordig al voldoende), of komt het toch door de afwezigen? Op het smalle fietspad naar Maarheeze, we hebben dan nog net geen 40km gereden, komt van achter uit het peleton de vraag voor een plaspauze. Deze keer moet Hammie van zijn druk af. Wanneer ik vervolgens de schaapjes tel om weer verder te gaan kom ik tot 11. Tot mijn verrassing zijn Piet en Miep ook nog aangesloten. Later begrijp ik dat ze te vroeg wakker waren, daardoor tijd hadden om andere dingen te doen, nog net op tijd weg waren, maar daardoor zo creatief op de fiets naar Horst waren dat ze een probleem opgelost hadden. Om dit niet te vergeten moest Piet dit Miep natuurlijk dicteren, waardoor hij uiteindelijk net te laat bij de Merthal was. Aangezien hij toch al de gehele rit achter de groep aan moest rijden en het liggen op Miep (die op het triatlon stuur zit) goed beviel, heeft hij dit de gehele rit volgehouden. En aangezien de groep al gemiddeld boven de 31 uit kwam was dat een nette prestatie.

Net na Weert rijdt TankLeo op de 2e rij. En hij laat de voorste rij weten dat 32 ook best een mooi getal was (voor de goede verstaander, we reden net iets harder). Wanneer hij echter daarna zelf voorop rijdt gaat het echter net zo hard. “Ja maar toen reden we wind mee in plaats van wind in.” Dan kan zijn beste Lei, maar in het dorp met straatjes van rechts is dat met de groep niet zo’n goed idee. Ruim voor 10uur zijn we bij de Molshoof, maar deze is gelukkig al open. Snel neemt onze serveerster het aantal koffie op. “Doe mij maar cappucino.” Na 3x begrijpen de rijders dat er toch echt eerst om de hoeveelheid koffie gevraagd wordt. Daarna gaat het wel lekker snel. En ook de stukjes vlaai volgen snel. PappieBram betaald namens de club de rekening en weg zijn we weer. De terugweg gaat grotendeels wind mee, en dus in het tempo van TankLeo. Er komen geen rijders meer bij, vallen er geen af, raken er geen van de weg, dus in no time zijn we rond kwart voor 12 alweer bij de Beurs. Nog lekker een afsluiter. De sterke verhalen delen. De foto van PepeRazzi aanschouwen en dan weer naar huis.

A.s. zondag , route 38 van 108 km naar Ospel en Wanssum. Vertrek om 8:00 uur.
Pauze na 67 km bij Herberg de Morgenstond in Griendtsveen.

B-groep: A.s. zondag route 99 van 86 km. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Na 3 weken niet met de club gefietst te hebben was het nu wel weer leuk om weer met de andere TWC’ers mee te trappen. Gelukkig hebben we niet alleen geluierd tijdens onze vakantie maar ook pittige routes gefietst in de prachtige Franse Bretagne. We hebben genoten van het heel mooie landschap en van de Bretonse gastvrijheid. We vertrokken met 10 fietsers en vanaf het begin in een goed tempo, trouwens werd de hele rit stevig door getrapt. Route 13 via Griendtsveen, Liessel, Neerkant naar Meijel voor de koffiestop bij ”de Stoep”. Vandaag stond in het programma de route als code groen vermeld en dat betekende koffie en gebak v/d club. Om de een of andere rede had niet iedereen dat begrepen, de helft nam geen gebak. Ze wisten niet wat ze gemist hadden want het gebak smaakte heerlijk net als de koffie. Jammer dan. Er werd netjes afgerekend door voorzitster Mien en we vervolgden de route verder.

Al gauw bleek de ketting van de fiets van Geert v/d M. wel een lik olie te kunnen gebruiken, hij knarste en piepte. Hij kreeg dan ook van zijn medefietsers het advies om hier snel wat aan te doen. Met Geert zelf ging het ook niet zo heel goed meer na de pauze, zijn rug voelde niet goed. Om toch veilig thuis te komen besloot hij geen kopwerk meer te doen.  Via Panningen en Maasbree werden wij, Zaerumse megjes,  netjes afgeleverd in Sevenum bij “de Trapperie”. Thei. S zat daar al aan de chocomel. Hij was gisteren naar de de Vuelta geweest in Den Bosch en had daar waarschijnlijk iets gegeten wat niet lekker gevallen was, daarom was hij vanmorgen maar niet op zijn stalenros gestapt. En gastrijder Wilbert J. van de B-Groep had ons vandaag vergezeld. Na de halve krat bier van gisteren plus wat te laat naar bed was een half uurtje later vertrekken en minder kilometers wel fijn. Hij durfde het wel aan om met de C groep mee te trappen en het was ook goed gelukt. Een heel mooie rit, prima fietsweer en met een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

Zondag; 28 augustus, route 001, afstand 70 km en het vertrek om 8.30 uur.

D-groep verslag 1: Om 8.30 uur stonden er voor de D-groep 7 personen aan de start voor route 037 voor ca. 70 km, een voor de D-groep max. afstand met als koffie pauze de voor TWC bij “Jan van Hoek” in Asten. We vertrokken in westelijke richting via bekende route naar Kronenberg en de Schatberg, gezien de samenstelling van het pelotonnetje werd er duidelijk op de   gelet, na de Schatberg langs de A67 richting Helenaveen, daarna naar Liessel en snel door naar Asten.

Maar dit keer niet direct naar de koffie, eerst met een grote boog om het centrum heen voor wat extra sightseeing waarbij enkele niet precies meer wisten waar we in Asten waren maar zolang de kerktoren zichtbaar is komt het allemaal goed en zo streken we even na 10.00 uur op het terras van Jan van Hoek neer waar op dat moment nog veel ruimte was. De koffie werd snel besteld en aangezien het programma groen was kwam er dit keer vlaai bij.

Maar de afmetingen van de stukken vlaai brachten herinneringen van, Die Mutter Künstler in Hinsbeck, naar boven. Maar niet iedereen kon zonder problemen met zoiets omgaan.

Maar het was een verduveld lekker stuk en bij de vermelding hiervan aan de serveerster kregen we gelijk de naam van de bakker Koolen Marktstraat 9. Na het afrekenen werden de pedalen snel vast geklikt en met deze caloriebom werd de snelheid naar boven bijgesteld zodat we in een goed tempo en met de wind regelmatig mee richting Horst koersten. In America vertrokken Annie en Hein richting Sevenum. De resterende vijf roken toen de stal waardoor het tempo nog verder naar boven werd bijgesteld zodat regelmatig de 3 op de snelheidsmeter zichtbaar was en wij om ca. 11.45 uur het terras van “De Beurs” bereikten. (door Lei K.)

A.s. zondag route 099-D over ca. 65 km vertrek om 8.30 uur. 

D-groep verslag 2: Beste vrienden van TWC. Het is fijn te zien dat de D- groep  sinds kort elke zondag goed bezet is. We waren vanuit Sevenum met 6 renners vertrokken en bij de aankomst bij “de Beurs” stond er een mooie groep TWC,ers op ons te wachten. Deze werd door Mien gesplitst en zo ontstond er een D groep van 7 renners. Met goed weer vertrokken via Kronenberg, Helenaveen en Liessel naar onze pauzeplaats voor deze zondag Asten. Met de wind van voren en een tempo dat voor iedereen goed te doen was. Tijdens de pauze in Asten bij “”Jan van Hoek” was er koffie en gebak/vlaai van de club waarbij Giel zich afvroeg hoe de slagroom op zijn elleboog, armbandje en gezicht terecht was gekomen. Volgende keer een slabbetje meenemen Giel. Nog een foto gemaakt voor het archief en weer vertrokken voor de 2e ronde. We hadden tot aan de pauze de wind van voor gehad maar nu hadden we die in ons voordeel, dus er kon een tandje bij. Onze wegkapitein Lei K. zag er echter op toe dat iedereen goed kon volgen. Over deze vroege morgen nog
rustige binnenwegen konden we een behoorlijk tempo aanhouden en bereikten we al gauw de Neerkant. Na nog een stevig sprintje over het viaduct van de A67 rolden we Helenaveen binnen. Toen over de brug het smalle betegelde fietspad op naar Evertsoord. Of hier dan iedereen voldoende aan de kant gaat is niet zo vanzelfsprekend. Ook de mevrouw die stilstond met haar Solex midden op het fietspad ging onder protest pas op het laatste moment aan de kant. Ondanks dat het fietspad hier niet erg breed is moet er toch plaats zijn
voor iedereen, maar je gaat toch niet stilstaan midden op de weg. Na een paar kilometers langs de Middenpeelweg draaiden we rechtsaf om over de Jacob Poelsweg richting America te fietsen waar Hallo Duo (Annie en Hein) het ezelspad kozen om naar Sevenum te gaan. Mart, Jack, Mirjam, Lei en Giel bedankt voor de goede snelheid, de gezellige praat en het leuke ritje. De D-groep gaat goed wat fietsen betreft. Houden zo. Na America werd er nog even flink gas gegeven richting Horst. Daar aangekomen was het terras bij “de Beurs” al goed bezet door een hele boel TWC,ers. Er werd nog even wat na gekletst onder het genot van een koud drankje want het was inmiddels alweer erg warm geworden. Een heel mooie rit, heel mooi fietsweer en ondanks het geknoei van de medeschrijver van dit verslag, een heerlijk stuk Brabantse vlaai van bakker Koolen uit Asten.  (Verslag van Hein en Giel).