Weeknieuws 2022-34

VUT-groep: In het programma voor deze donderdag stond de “2 Daagse” naar Raalte vermeld, maar die is afgelast vanwege te weinig belangstelling. Deze rit zal dus in het vat blijven zitten tot volgend jaar. Alweer een vroege start deze donderdag, het beloofde weer erg warm te worden. Het zou later op de morgen al richting de 30 graden gaan en in de loop van de dag oplopend naar 35 graden. Het was heerlijk om met 22 graden te starten en dat hadden er meer gedacht. Er stonden 13 mannen en Wilma, als enige vrouw, klaar om te vertrekken .Onder die 13 mannen  een gastrijder uit America  Lei K. de tweede keer dat hij met ons mee fietste. Misschien nu al door het TWC- virus bevangen?

De klok sloeg 8.30 en we vertrokken in hoog tempo naar Venlo. Via de spoorbrug beheerst door het centrum van de “stad”, dit is in de ochtenduren nog wel te doen. Op naar de Kaldenkerkerberg, het peloton bleef ondanks de helling redelijk bij elkaar er hoefde dan ook boven niet gewacht te worden. Gelukkig verder geen klimmetjes meer vandaag. Via Schwanenhaus reden we de grens over naar onze oosterburen. In Leuth nu eens een keer bij de kerk niet linksaf maar rechtsaf richting Breyel. Deze morgen was het opvallend rustig op de weg waarschijnlijk bleven veel mensen thuis uit de zon en ook de beloofde tropische temperaturen nodigden niet uit om in de auto te stappen. Na een lange heel snelle afdaling dwars door het prachtige Heidenmoor kwamen we weer terug in het Limburgse. De Garmin gaf 48 km./per uur aan. We lieten ons vervolgens de koffie bij “De Witte Stein” goed smaken. Het was trouwens niet voor iedereen koffie wat op de bestelling stond. Heerlijk verfrissend bij deze hitte.

Voor vertrek gaf de wegkapitein aan, blijf rustig fietsen en voer het tempo niet op, we moesten tenslotte nog 33 km en het was inmiddels wel erg heet geworden. Na de Reuver namen we het veer over de Maas naar Kessel, we konden er zo op rijden het leek wel of de veerman op ons gewacht had. Vanuit Kessel koersten we langs de Maas naar Baarlo. Dat niet iedereen de briefing van onze wegkapitein begrepen had bleek al gauw. De kopmannen voerden het tempo op en er ontstond een gat in het peloton, dit had Theo niet bedoeld met zijn korte mededeling bij “de Witte Stein”. Het was soms een beetje rommelig en af te toe wat vermanende kreten, maar daar bleef het ook bij. Snel was de orde echter weer hersteld. Door de Boekend naar de Bike Way richting Sevenum en na een kort ommetje via de Ulfterhoek draaiden de 2 verslaggevers af naar ons schoëne Zaerum. Op het terras bij “de Trapperie” werd nog even nagepraat over de toch weer geslaagde rit.( Verslag  Wilma en Giel).  

Programma VUT-Groep; donderdag 1 september, route 072, 75 km, vertrek 13.30 uur. Maar hou toch maar de app in de gaten.

A-groep: Weer de klos om het stukje te schrijven. Onze Pepperazi zit nog ergens in het Oostblok en Rubbere Robbert heeft weinig zin om te schrijven. Met een snelheid van 30+ is zelf onze Babbel Frank stil en is het toch wel lastig om smeuïge verhalen te horen te krijgen. Enfin voor de niet lezers scrol door naar de samenvatting en voor diegenen die net als Lomme Dave WEER op vakantie zijn hieronder een korte samenvatting.

Vanmorgen op een heel acceptabel tijdstip en uiteraard na een overheerlijk bakkie richting de Beurs gekoerst. Ik heb nog wel zitten twijfelen of de mouwstukken nodig zijn. De temperatuurcheck op het balkon heeft mij dan toch doen besluiten om deze aan te trekken. Bij de Beurs aangekomen is het volgens mij niet zo koud als ik in eerste instantie dacht. Onze Rubbere Robbert heeft zelfs geen overschoenen aan. Maar toch, het is wat frisjes. Zo rond 8 uur staan een man of 11 en Piet Miep wat sterke verhalen uit te wisselen. Als ook eindelijk onze Captain Jack er is, zetten we koers richting het zuiden (zie de samenvatting voor de exacte gegevens). En alsof ik niet ben weggeweest neemt onze Captain samen met Handige Hammie (jaaaa die zagen we niet aankomen) de kop. Onze Chouffe Kabouter neemt de positie in van Opa Hay (voor de niet oplettende lezer, dat is op de 2e rij aan de rechterzijde). Hij leert blijkbaar snel vanuit zijn paddenstoel en buiten dat, hij heeft ook de weersvoorspelling gelezen. Toch nog wel een straf windje vanuit het noorden. Dus verdekt opstellen, alsof hij dat al niet gewend is, en zorgen dat je niet op kop komt. 

Ergens na een kilometer of 20-30 komt onze Babbel Frank naar voren gezet. Hij heeft zoals gebruikelijk weer eens een aantal flessen wijn achterover geslagen de avond van tevoren en moet hoognodig zijn blaas legen. Voordat het hele peloton tot stilstand komt, worden er nog de nodige ideeën geopperd om deze stop te vermijden (wat overigens niet is gelukt):

  1. Niet meer zoveel drinken;
  2. Gewoon laten lopen;
  3. Of (censuur, helaas) ……

Ook Handige Hammie heeft last van zijn prostaat en vraag aan mij ff zijn fiets vast te houden. Voordat ik kan reageren staat hij al  in de berm te wateren net als er een dame op de fiets aankomt. Nu begrijp ik waarom hij de rest van de route over de rammelstrook aan het rijden is. Ja onze 70+ ers, je hebt er mee te stellen. Vandaag toch eens testen of de fysio van onze NicePaarden Henk zijn werk goed gedaan heeft. Als ik eindelijk mijn kopbeurt krijg en samen met hem op kop zit ff het tempo langzaam opvoeren naar een acceptabele cruisesnelheid van 37 km/hr. Onze Henk geeft, zelfs na meermaals vragen, geen krimp. Zijn fiets daarentegen rammelt alsof hij bijna van ellende uit elkaar valt. Wie wel wakker is, is onze Captain Jack. Hij is van mening dat 37 toch echt te hard is. Helaas weer een gele kaart en dus maar een tandje minder richting de koffiestop in Griendtsveen bij de Morgenstond. De rating van de koffie is goed (veel slechter dan bij de Beurs kan dan ook niet). Prijzen zijn volgens de meeste Aaas te hoog zeker omdat het lijkt dat het concept van AC uit Zaerum overgenomen is. Maar toch, al met al niet slecht, zeker omdat we bijna in Horst zijn. We maken echter nog een omweg via Wanssum en het vreemde is, ik krijg weer een kopbeurt (toch maar eens de strategie van Opa Hay proberen). Nu maar een beetje proberen in te houden, wat heel lastig is omdat Willempie auf sein Moped voor ons zit. Helaas steekt hij met ware doodsverachting de Tienrayseweg over. Wij wachten netjes, zoals het hoort, op de passerende motor en wat bejaarden op de elektrische Harleys en gaan proberen hem weer in te halen.We draaien en keren nog een aantal malen en komen via de getto’s van op de Melderse op de Danielweg. Daar laten we de fiets uitlopen tot we bij de overweldigende koffie van de Beurs zijn. We ploffen op het terras en geven onze bestelling door. Onze kabouter bestelt het gebruikelijke en samen met Condomie Bram probeer ik de koffie nog eens. Achter het besloten deel is de review te lezen. Op het terras blijkt ook nog eens de kapper van Poes Roellie te zitten. We vragen ons wel af waarvan hij hem kent omdat hij in het tijdperk van de gulden voor het laatst bij de kapper is geweest. Met dit raadsel sluiten we onze toch wel enerverende rit af. Volgende week gaan we voor de 31 gemiddeld 😉.

De samenvatting…

De route vergt denk ik nog enige aanpassing qua koffie stop maar voor de rest is route 38 goed. Log zelf in op de site van TWC en bekijk hoe we gefietst zijn. 
Wederom allen bedankt en tot volgende week. De Razende Reporter met koffie.

A.s. zondag route 128 richting Sonsbeck. Deze variant is 110 km en vertrekken doen we om 8:00 uur. Uiteraard koffiepauze bij die bakker met de dure slagroom.

B-groep: A.s. zondag route 121 van 83 km. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Dat was even schrikken toen de wekker vanmorgen om 7.00 rammelde. Voor mijn gevoel lag ik net in bed. Misschien toch te lang opstap geweest gisteravond. Het was gezellige druk in “derp” tijdens “Jumping Zaerum”. Een mooi spektakel zo midden in het centrum van ons dorp met paardspringen en de huldeging van “onze” Sanne Thijsen. Ze behaalde zeer knap zilver met het Nederlands team tijdens het WK dit jaar in Denemarken, hier mogen we best trots op zijn .

Maar door al die gezelligheid en het treffen van bekenden drink je toch stiekem wat meer als je gewend bent. De andere helft van het reporter duo was er ook geweest en liep een lichte keelontsteking op en moest daarom verstek laten gaan deze morgen. Ik stapte toch maar op de fiets en fietste daarom alleen naar Horst in de stiekeme hoop dat ik vandaag bij zou kunnen houden. Op het programma stond route 001 en de afstand van 70 km. viel wel mee. Er werd vanaf het begin goed doorgefietst en mooi op tijd gewisseld.  We reden via Melderslo, Blitterswijck over de Maasbrug bij Well naar het Duitse Weeze. Na een rondje om het vliegveld aldaar terug via Well en koffie bij de Wellsche Hut. Na de koffiestop via Wanssum, Oirlo en Meterik terug naar Horst waar we om half 12 als eersten op het terras plaats namen .

Na de koffie in Well werd mij gevraagd of ik het bier van gisteravond al verwerkt had. Ik had heel de rit toch wat last gehad maar terug bij de Beurs was alles weer oké en had ik wel zin in een lekkere cappuccino. Wel 3 keer besteld maar telkens alles op het dienblad zonder de cappuccino. Jammer, misschien was de serveerster ook in Sevenum geweest gisteravond. Het is haar vergeven en het is te hopen dat het de volgende keer wel lukt met de bestelling. (Verslag Wilma en Giel).

Programma zondag 4 september; route 31, afstand 70 km, vertrek 8:30 uur.

D-groep: Het was fraai fietsweer en dat was te zien toen ik op de startplaats arriveerde, er stond warempel een heel\peloton maar het waren B, C en D rijders die vandaag een gelijke vertrektijd hadden volgens het programma. Voor de D-Groep stond route 099-D op de GPS over ca. 65 km. Toen om 8.30 uur het vertreksignaal gegeven werd en B en C weg waren bleven er toch nog 6 over voor een D pelotonntje. We vertrokken via de bekende aanlooproute naar de Wittebrug en de Herenbosweg naar Tienray – Meerlo op dit ochtendtijdstip gaf de ONO wind nog maar beperkte tegenwerking en werd er een passend tempo neergezet en werd de oplopende Maasbrug naar Well snel bereikt en daar diende er een iets groter wattage in de pedalen te worden gezet met gevolg dat er toch een kleine opsplitsing ontstond maar na de brug werd alles weer snel verzameld. Maar om door het centrum van Wel te komen moest er door kermis activiteiten langs attracties gemanoeuvreerd worden maar dat verliep zonder problemen. Het goede D-tempo werd snel weer opgepakt en koerste via het Leuken, Aijen, Oud-Bergen naar Afferden. De ONO wind was iets aangetrokken dus een regelmatige wissel moest een garantie geven voor het tempo. In Afferden ging het koers naar het veerpont Afferden-Sambeek. Het veerpont was reeds enkel meters van wal maar de veerman zette het gelijk in zijn achteruit om ons een snelle oversteek te geven. We vervolgde onze route richting Groeningen, de wind werkte nu mee dus het tempo werd positief bijgesteld en we het ging in een goed tempo naar Overloon waar de koffiestop gepland was. Ook nu viel de keuze op De Papegaai want door de hoge energiekosten wilde we toch alvast een aanzet geven om wat te sparen voor de hoger te verwachten energierekening. En de vrolijke snel sprekende uitbater van de Papegaai zag ons graag komen.

Tijdens de koffie, gezamenlijk aan een tafel werden de nodige aanbevelingen nog gedaan om energie te besparen.

Na de koffie moesten we nog ca. 25 km naar de finish en dat gebeurde met gepaste snelheid die afhankelijk van de richting door de wind werd beïnvloedt. Op de Drabbelsweg werden we door belgerinkel gewaarschuwd voor een achter opkomend B peloton die ons met een goede snelheid voorbij staken. Wij handhaafde ons tempo en via De Schaak, Kempweg en Veld-Oosterijk naderde we snel Horst waar we om ca. 11.45 uur de finishklok indrukte en voor de leifhebber nog wel een terrasstoel over was. (door Lei K.)

A.s. zondag route 121-D van 58 km. Vertrek om 8:30 uur.