Weeknieuws 2022-35

Stem op T.W.C. Oranje Horst via Rabo Clubsupport

Ben je lid van de Rabobank, dan kun je van 5 t/m 27 september 2022 stemmen op je favoriete clubs via Rabo Clubsupport. Dit kan op 2 manieren:

1] Via de app op je telefoon.
2] Via www.rabobank.nl/clubsupport

Je kunt op 3 verenigingen of stichtingen je stem uitbrengen. Je vindt onze club onder de rubriek “Wielersport” en dan “T.W.C. Oranje Horst”

Alvast bedankt voor jullie sportieve bijdrage !!

VUT-groep: Vandaag 1 september stond route 72 met een afstand van 75 km op het programma. Ditmaal met koffie en gebak van de club. We vertrokken 12 TWC’ers sterk en Miek D. zou aansluiten bij het veer in Grubbenvorst. Een mooi aantal. Geweldige temperatuur, de ergste hitte zal nu toch wel voorbij zijn voor dit jaar met misschien nog af en toe een uitschieter. Deze temperatuur mag zo nog wel even blijven maar een stevige bui regen zou meer als welkom zijn. Natuurlijk dan wel in de nacht. Het is overal stoffig, bij thuiskomst denk je dat je verkleurd bent van de zon maar het blijkt stof te zijn die na een douche verdwenen is.

De route via Grubbenvorst daarna staken we Mooder Maas over naar Velden. Al gauw gingen we de grens over richting Herongen. In Bracht was de koffiepauze gepland. We werden heel vriendelijk ontvangen bij Bäckerei Lehnen. Een kleine bakkerij maar met een reuze keuze aan “Kuchen aus eigene Bäckerei”  en bovendien verdomde lekker.  Nadat we alles netjes betaald hadden werd er vertrokken voor de laatste 33 kilometers. De wind was ons gunstig gezind en er werd dan ook stevig doorgetrapt. Toen we Breyel voorbij waren gereden kwam Venlo in zicht. Na de Zuiderbrug voerde de route ons naar de Boekend. Na de rit denk je zeker door dat laatste stuk met de wind in de rug aan een behoorlijke gemiddelde snelheid maar door de smalle binnenwegen en het vele draaiwerk in Duitsland viel dat toch een beetje tegen.

Er waren vandaag geen A mensen bij vandaag alleen TWCérs uit de B-en de C- groep en alles verliep goed totdat we bijna thuis waren. Thei V. vond het toch nodig om alleen over te steken zonder rekening te houden met de groep. Theo we waren met 13 personen die allemaal veilig naar de overkant wilden. Het blijft toch moeilijk dat blijkt maar weer eens. Volgens mij was hij zelf ook geschrokken want hij was opeens verdwenen, waarschijnlijk een andere route genomen, we wisten het niet. Na wat km verder sloot hij weer aan en kreeg hier en daar wat aanmerkingen. Voor de rest van de rit bleef hij ”braaf” bij ons. Alweer een mooie rit. Wij  Zaerumse waren iets eerder afgeslagen richting thuis en Thei Cecile en ik  waren om 16.50 in “Derp”. (Verslag Wilma en Giel).

Donderdag 8 september route 116, afstand 72 km, vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Dit weekend ligt de heuvel met de meest leuke naam in het route pallet weer klaar voor het A team om beklommen te worden. “De Herten wei” de slotklim van het heuvelgebied achter Sonsbeck. Niemand snapt waarom “die Hirsch Wiese” genoemd is naar zo’n kudde bambies. In al die jaren heeft volgens mij nog nooit iemand in het peloton op die pukkel herten kunnen spotten. Ik meen me te herinneren dat er jaren terug wel wilde zwijnen rondscharrelden. Of waren het toch herten die tot aan de aan de knieën in de modder stonden. Als er iemand nog documenten heeft om dit historische vraagteken op te lossen. Misschien kan een van onze oudgedienden eens op onderzoek gaan in de analen van de club voor bewijsstukken.
Dit keer een heel kort feitenrelaas van deze A tocht op de  1e zondag van september.
Let daar komt ie:

  • Prima weer
  • Prachtige route
  • Heerlijke Kaffee und Kuchen
  • Geen enkel oponthoud door pech
  • Geen rare fratsen of gevaarlijke manoeuvres in het peloton
  • Fijn aantal A-rijders van 13 (dus het getal 13 brengt niet altijd pech)
  • Een lekker/goed en gelijkmatig tempo.
  • Bergop geen haantjesgedrag

Kortom: Alles was top.

De aanwezige A rijders zijn blijkbaar allemaal stabiel en gezond uit de vakantie gekomen. Zelfs Woeste Henk schijnt minder last te hebben van zijn krakende gestel. Zelfs zijn fiets kraakt minder. Zou Henk toch eindelijk de goede raad van alle kanten hebben opgevolgd: Letterlijk en figuurlijk tandje terug met fietsen. En een YouTube filmpje gekeken over fietsonderhoud. Hij heeft eigenstandig geconstateerd dat zijn balhoofd speling heeft. Hij krijgt wel het dringend advies om daar zelf maar niet met de baco oplos te gaan. Gewoon ff bij Lomme komme! Ook Babbel Frank is helemaal in zijn normale doen. Als bermtoerist test hij na 25 km de afwatering in Duitse “graben”. Zijn drukvaatje is nog steeds snel vol. Uit het luide geklater blijkt in ieder geval dat de snelle bermstop niet voor niets was.

Bergop rijdt iedereen mooi bij elkaar gegroepeerd naar de top. Alleen “Piepkuiken” Ummietummie wil laten zien dat ie met de echte hanen mee kan. Echt nog Kukele Kuuke! Oh ja: Bij Piet van Miep valt mij een uniek fenomeen op. Bij de start in Horst heeft Piet een mooie heldere druppel aan zijn prominente neus hangen. Als ik na 90 km weer naast Piet koers hangt nog steeds diezelfde heldere druppel aan Piets neus. De wielerkenner zou zeggen: “Dat is pas een renner die goed en rustig op de fiets zit. Geen onnodig gewiebel. Mooi strak met de neus en druppel boven het stuur”. Miep zal er intussen wel aan gewend zijn, aan die druppel boven haar hoofd. Ze zal wel zo’n ouderwets regenkapje ophebben (met daaronder de krullers).

Tijdens het napraatje onder de overkapping bij De Beurs schuift ook Woeste Henk aan met enkel velletjes papier en een heel pak consumptiebonnen. Yes: die heeft wat te vieren en komt met een paar rondjes om dat heugelijke feit met zijn fietsvrienden te vieren. Henk vraagt zelf enkele momenten aandacht. In gedachte hoor ik hem al zeggen: “Lieve fietsvrienden, na jaren van goede steun en heel veel goed bedoelde adviezen en tips ben ik er eindelijk achter gekomen dast jullie het echt goed bedoelen. Daarvoor mijn grote, grote dank. Daarom wil ik jullie………..”  En toen kwam de aap uit de mouw. Het pakketje consumptiebonnen bleken lootjes voor een bijdrage vanuit de politie aan de wensambulance. Een prima goed doel dus. Gekoppeld aan een 5-daagse mega toertocht van Henks politiekorps. Om mee te kunnen doen moet iedere deelnemer naast de eigen kosten ook een heel pak lootjes verkopen waarvan de opbrengst volledig naar De Wensambulance gaat. Ondanks dat daarmee onze dorst niet wordt gelest, raakt Henk toch heel wat lootjes aan ons kwijt. En ondanks de loteninkoop blijft er bij de groep voldoende cashflow of saldo om nog 1 of 2 pintjes te pakken. Na Henks tombola kunnen we allemaal met een goed gevoel en voldaan thuis de middag voortzetten. Eerst het bezwete lijf onder een verkwikkende douche en dan tijd voor de Vuelta én Max. Het blijft een topdag. Op naar de TWC-race marathon volgende week.

Peperazzi

A.s. zondag de jaarlijkse Marathon. De route is 169 km en gaat richting Valkenswaard met vertrek om 7:30 uur. De 1e pauze voor koffie is na 68 km bij Eetcafe Zomerhof in Valkenswaard, de 2e pauze voor de lunch na 120 km bij Vrienden van de Peel in Ospel.
De route is te downloaden op onze website onder  ==> Routes Marathon > Routes Marathon 2022 > Marathon 2022 A-groep 169km

B-groep: Negen B rijders hadden zich verzameld voor route 121 door het brabantse land. Klokslag half negen weden de schoentjes ingeklikt en vertrokken. Er was weinig wind en een uitstekend fietsweerke.Gezien de ideale groepsgrootte en lekker doordraaien hebben we gedurende de gehele rit lekker kunnen doortrappen. Effe voor halfweg begon den uit Blerick wat bleekjes te zien, en hebben maar snel besloten om hem wat versterking te gunnen.De eerste poging was direkt onder de lucht van onze schnitzels in spe wat toch niet zo”n goed idee was . Maar ff verder vonden we een leuk plekje met alles erop en eraan. (zie foto )

Over het algemeen liep deze route over mooie en goed bereidbare weggetjes.
De gemeente Horst aan de maas had zowaar een mooi stukje nieuw asfalt aangelegd op de blaktdijk. Al met al was het een perfect ritje

• Iedereen weer veilig thuis
• Goed gezelschap
• Goed weer

A.s. zondag de marathon van 155 km met vertrek om 8:00 uur met 2 stops.

Verslaggever van dienst Hugo.

De route is te downloaden op onze website onder  ==> Routes Marathon > Routes Marathon 2022 > Marathon 2022 B-groep 155km

C-groep: Er werd wel op gekeken toen we met 7 man sterk vanuit Sevenum in Horst aankwamen vanmorgen. De starttijd was voor alle 3 groepen om 8.30 uur. Het was erg druk maar al gauw stond iedereen bij de juiste ploeg en waren we klaar voor het vertrek. Allereerst nog een korte briefing over de Marathon die de volgende week gepland staat. Er zal 8.30 uur vertrokken worden en de route gaat naar het witte stadje Thorn waar de eerste pauze is gepland. Vanuit Horst is er dan ongeveer 55 kilometer afgelegd. Verder is er nog een stop in Beringe. Toen de kerkklok half 9 sloeg merkte ik tot mijn verbazing dat de C-Groep vanmorgen de kleinste groep bleek te zijn. Dat was al lang niet meer voorgekomen. Op het programma stond route 031 over een afstand van 70 km. Vanuit Horst, richting Sevenum van hieruit naar Helenaveen waarna we naar Meijel koersten. Daar lag nog iedereen in bed want het was er kermis. Richting Liessel werd ingeslagen waar we van de route afweken voor de koffiestop in Ysselsteyn bij “Roelanzia”.

Op weg naar onze koffieplek reden we de D-groep voorbij met daarin onze mede verslaggever. Na een fikse verkoudheid had hij nog geen zin om in de C-Groep mee te fietsen. We hadden intussen allemaal wel zin om iets te drinken en om even van de fiets te stappen. De laatste kilometers verliepen gesmeerd en iedereen deed wat hij kon en er is geen fluitje aan te pas gekomen onderweg. Even voor half 12 zaten we bij “de Beurs” op het terras, waar D- en de B- groep al zaten. Nu hoorde ik dat de D- en de C-groep samen de Marathon willen fietsen en dan zullen we toch met een leuke groep zijn komende zondag. Of er wat van de club gesponsord wordt komende maandag op de vergadering besproken. Zorg ervoor dat je zelf genoeg verzorging en money bij je hebt. En niet te vergeten geniet van de race van onze Max en van de Vuelta vanmiddag, dat wordt vaak zappen vrees ik. (Verslag van Wilma en Giel)

Komende zondag; 11 september, Marathon Horst-Thorn-Horst, afstand 108 km en we vertrekken om 8.30 uur.

De route is te downloaden op onze website onder  ==> Routes Marathon > Routes Marathon 2022 > Marathon 2022 C-Groep 108 Km

D-groep: Het stralende fietsweer van 4 sept. was een uitnodiging om de racefiets van stal te halen voor deze zondagmorgen. Op het programma stond route 121-D voor ca. 58 Km. En om 8.30 uur verzamelde B,C en D zich op het voorterrein van De Mêrthal na de torenslag van 8,30 uur vertrokken B en C en bleven er 9 TWCers over voor de D die maar gelijk aansloten. Door het prachtige septemberweer kwam het tempo gelijk goed op gang via Campagneweg en Speulhofsbaan naar de Meterik en door naar Schadijk het tempo moest zelfs iets getemperd worden zodat iedereen goed kon volgen. Via wat omzwervingen in de gemeente Venray ging het naar Ysselsteyn. Het wisselfluitje klonk op tijd en bijna iedereen kreeg zijn kopbeurt. Door het goede tempo arriveerde we wat vroeger dan gepland in Deurne voor de koffiestop met als gevolg dat de etablissementen nog niet open waren en wachten tot de koffie bruin was vonden we geen goed idee dus we vervolgde onze route met de wetenschap dat we bij De Morgenstond in Griendtsveen het terras wel open zou zijn. Vlak voor Griendtsveen stak de C-groep ons voorbij maar zij negeerde onze uitnodiging om mee naar de koffie te gaan. We kwamen snel bij De Morgenstond en daar streken we dan ook neer voor het verdiende bakje maar we moesten het wel zelf afhalen. Ook hier was de bezuiniging op personeelskosten al doorgevoerd. Misschien dat een gedeelte van onze trapenergie wordt omgezet in kilowatts zodat we zelf koffie kunnen zetten. We zullen er nog maar eens over brainstormen.

Na de koffie snel de pedalen weer vast en de route opgepakt. De pauze had toch wat extra energie gegeven want het tempo ging met een paar Km/h omhoog. Op de Kanaalweg was nog iets van een rooksluier van de Peelbrand te zien die blijkbaar nog niet gedoofd was. Via Veenweg, Zwarte Plakweg en Graafbosweg naar het industrieterrein van Sevenum waar Annie en Hein naar huis koersten. Wij maakten nog een omweg via de Dijkerheideweg en finishten even voor 11.30 uur op het terras bij De Beurs.

A.s. zondag de TWC marathon voor A,B,C en D groep let op de site voor info over vertrek etc. (door Lei K.)