Weeknieuws 2022-37

VUT-groep: Op deze sombere donderdagmiddag, dreigende wolken en een plotseling wel erg gedaalde temperatuur, kwam wegkapitein Theo B. ons al tegemoet halverwege Horst. Misschien was hij bang dat we ons door deze weersomstandigheden zouden hebben laten afschrikken. Maar de 2 Zaerumse megjes en ik lieten ons niet kennen en hadden er toch maar voor gekozen om het erop te wagen. Wanneer het zou gaan regenen zou toch het meeste erlangs vallen en er was toch hoop dat het droog zou blijven. Bij “de Merthal” aangekomen waren we toch met 12 TWC’ers, klaar voor hopelijk 77 droge kilometers.

Klokslag half twee vertrokken we. Maar we waren Horst nog niet uit of we kwamen er achter dat Jan J. al achtergebleven was. Hij had een leegloper en was alweer op weg naar huis(?). Abe J. was nog even gaan kijken maar Jan was al verdwenen. Omdat aan bij spoor in Hegelsom gewerkt werd en de weg afgesloten was moesten we even van de route afwijken maar al snel waren we weer op de goede weg. Door Sevenum naar Maasbree en toen richting Baarlo. Het was inmiddels beginnen te regenen en in de Bong werd even gestopt omdat sommigen het nodig vonden om het regenjasje tevoorschijn te halen. Jammer genoeg kozen vlak daarna onze 2 Zaerumse megjes ervoor om de kortste weg naar huis in te slaan. Maar na een korte bui werd het weer droog en alleen een beetje spatwater zorgde voor een natte ‘’onderkant”.

In Helden lag de weg open tegenover het voetbalveld en we moesten weer een korte omweg maken. Maar toen we bij de kerk linksaf geslagen waren, zaten we weer op de route. Via de Neerseweg reden we richting, je raad het al, naar Neer. Het tempo werd door de kopmannen hooggehouden en zo kwamen we snel in Heythuisen (Met een s en niet met een z). Op het plein pal voor het winkelcentrum werden we verwend met een lekkere koffie of cappuccino. We konden zelfs genieten van een beetje zonneschijn. Na de koffie ging het in rap tempo via Heibloem, Beringe en na een korte afsteker door Grashoek naar “de Turfhoeve” aan de Middenpeelweg. Ter hoogte van Toverland moest de achterband van Theo B. even bijgepompt worden want ook hij had een leegloper. Er werd snel gekozen voor de kortste weg naar Horst. Het Bedelaarspad naar Kronenberg en vanaf daar langs het spoor naar huis. Hopelijk is Theo fietsend thuisgekomen.

Om even over 5 was ik ook thuis in Sevenum. Helemaal opgedroogd maar zowel ik als ook mijn fiets hadden een flinke schoonmaakbeurt nodig. De eerste echte Herfstrit was toch de moeite waard. En een beetje regen moet je dan maar op de koop toe nemen. (Verslag Giel)

Programma VUT-Groep, donderdag 22 sep. Route 031 VUT, afstand 70 km. Vertrek 13:30 uur.

A-groep: Aangezien de harde kern van de pennenlikkers door diverse omstandige heden niet aanwezig waren werd mij gevraagd of ik als reserve reporter even in de pen te klimmen. O anno 2022 klimmen we niet meer in de pen maar gaan we met indien we de vaardigheid hebben met 10 vingers blind over het toetsenbord van onze pc, laptop of tablet. Van een van onze vaste reporters weet ik de reden, dit aangezien zijn vrouwelijke huisgenoot/levenspartner/reismaatje ons op deze droge zondagmorgen wist te melden dat onze paparazzi peter door grieperige symptomen geveld was. Vanaf mijn schrijfstoel wens ik Peter Beterschap !!! ps Marjo houd de beloofde pannenkoeken die je zou bakken nog wel te goed he.

De zondagmorgen van de A-groep begon om 7:19 met een vraag van Rubberen Robby met de vraag of er bikkels waren die de strijd tegen de elementen aandurfde. Deze vraag werd door 3 bikkels zoals gevraagd positief beantwoord. Deze 4 bikkels stond dus zoals belooft op de afgesproken tijd bij “De Beurs” en begonnen aan de rit van 92 km. De route ging richting…..voor de geïnteresseerde kijk maar even bij het programma van de A-groep bij de datum 18 september 2022.
We reden gezellig met een klein lusje vanuit Hôrs richting het Noorden van onze provincie. Toen we een dikke 40 km onderweg waren en er nog niemand had hoeven plassen, kwam onze Tim op het idee om eens door iets scherps te rijden en ja hoor hij deed het goed. Het gevolg was een lekke band. Dus werd alle deskundigheid en humor uit de kast gehaald en werd de bank mooi vervangen. En ja hoor onze vrouwelijke bikkel kreeg weer de eer om de steekas te mogen dragen en niet zoals vorige week een poging te wagen het tussen het gras te laten verdwijnen.

Omdat deze rit niet voorzien was van een koffie pauze, misschien dat koffie Ralph er daarom niet was sneuvelde er ook wat bananen tijdens het verwissel van het bandje. Er werd ook iets weg gegooid in het gras en dit keer was het niet een van de heren die er mee begon. Ik schrijf verder geen namen bij deze actie. Na dit intermezzo zijn we weer op onze carbone en aluminium rossen gesprongen en richting het noord van onze provincie getrapt. Via de brug over “Mooder Maas” het land van de worstenbroodjes in.
Daar hadden we met momenten het voordeel van de wind maar ook moment last van de wind tegen. Gelukkig waren we met zijn viertjes dus het was niet het “de eenzame fietser…” van onze Boudewijn de groot.
Doordat we het motto hebben samen uit samen thuis zijn we samen weer keurig gearriveerd in Hôrs en dat met maar 4,6 druppels regen. Ik zeg vanaf heden noemen we Tim, Tim Timofeeff want hij had in de vroeg ochtend als aangegeven in de app droog/bijna droog.

Nog even een aanvulling op onze “quote 2000”

Tijdens de rit moest iemand even wat kwijt, wel genaamd een kwakje. Onder het genot van een lekker warme chocomelk of een lekker biertje werd er melding van gemaakt dat dit kwakje bijna bij iemand op het de bril belande. De verzender van het kwakje omschreef het als “Ging als een mooi rondje weg” maar de draagster van de bril omschreef het als “kwam als een streep/klodder” richting het glaswerk.

A.s. zondag alweer de laatste A-groep race rit van dit jaar. Vanaf 2 oktober stappen over van de dunne naar de dikke banden, het MTB programma staat al een tijdje op onze website.
Dus de laatste van dit jaar is route 122, Route Leo Hesen, van 90 km. Vertrek om 8:30 uur. 

B-groep: A.s. zondag route 45. Afstand 80 km. vertrek 8:30 uur.

C-Groep: A.s. zondag route 39. Afstand 70 km. vertrek 8:30 uur.   

D-groep: A.s. zondag route 39-D. Afstand 52 km. vertrek 8:30 uur.