Weeknieuws 2022-46

MTB A-groep: Nadat de winter de afgelopen weken nog niet echt heeft willen inzetten, is het deze week dan toch echt prijs. De temperaturen zijn dit weekend toch echt in de buurt van het vriespunt. Dat is toch wel even wennen. Het is me onduidelijk of dat ook de reden is waarom er slechts 12×2 dikke banden bij de Merthal staan, verdeeld over 8 Asses en 4 Wannabees. Alleen van BabbelFrank hebben we vernomen dat hij het wat te vettig vindt. Met dit relatief droge weer valt dat echter reuze mee, dus we denken dat er toch iets anders aan de hand moet zijn. Of is dat het verkeerde lichaamsdeel en gaat het meer over duim en hoofd? Onze PepeRazzi is er wel, maar onze BikeGirl geeft aan dta hij nog even door moet geven dat hij geen tijd heeft om een mooi verslag van de route te maken. Hieruit blijkt dat die ambtenaren dus echt niets zelf kunnen doen en altijd geholpen moeten worden. De reden voor deze late afmelding is echter dan wel weer legitiem. Onze reporter bereikt vandaag namelijk bijna zijn pensioengerechtigde leeftijd. Hij wordt al 63, en voor een ambtenaar die op tijd begonnen is, laten ze dan de rest van de maatschappij voor je betalen. Maar even zonder gekheid, Peter ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad met al je vrienden en familie.

Net voor de klokslag van 9uur nemen de WannaBees het hazepad. Blijkbaar is er geen behoefte om als 1 groep te rijden. De Asses wachten nog netjes tot de klok slaat, maar aangezien DigitalJac er al is, ook geen seconde langer. Voor de oplettende lezers, dit is niet een nieuw lid, maar een oud lid met nieuwe functionaliteit. CaptainJac heeft namelijk het geld dat hij voor nieuwe schoenen had geresrveerd gebruikt om een Garmin navigatie systeem te kopen. TankLeo heeft hem van de week al geholpen, en nu kan hij ook de route navigeren. Tijdens de rit moeten we nog een en ander optimaliseren, maar bij terugkomst bij de Beurs lijkt alles naar behoren te werken.

De route voor vandaag is nummer 16. Lekker Rund um Hause, en deze keer rechtsom. De route die TwanMechanic met zijn ogen dicht kan rijden, maar dat heeft hij waarschijnlijk vanmorgen te letterlijk genomen, want hij schittert door afwezigheid. Eerst naar het talud langs de A73, waar de WannaBees fungeren als een rode lap. En bij de afdaling kiezen zij de chicken road (red: dat is een makkelijkere weg indien het origineel te moeilijk is) waar wij de steilere binnendoor afdaling nemen. Zo hebben we ze ingehaald, zonder dat er iemand last van heeft. We gaan verder naar het achterland van de Kasteelse Bossen en van daaruit richting Tienray. Halverwege staat er een rode fiets met dikke banden en een oud teneu aan de kant van het pad. Tal(Ru)ud had vanmorgen wat langer nodig om de oude lange broek over de schaafwondjes te krijgen, dus hij miste de klokslag bij de Beurs, maar hij heeft ons toch nog gevonden. Met 8 man en onze sterke vrouw vervolgen we de route.

Eerst lekker slingeren en heuvel op en af door de Swolgense bossen. Het is iets minder mul dan vorige week, maar af en toe is er toch wel iemand die even met een voetje (of iets meer) aan de grond komt. Deze week echter zonder verdere kleerscheuren of schaafwondjes, en ook met de ego’s valt het reuze mee. TankLeo neemt de rol van TwanMechanic op kop over en als een echte InD(i)aan leidt hij ons bijna foutloos door de route, zelfs over de crossbaan bij Swolgen.

Daarna gaan we richting de Meerlosebaan, maar eerst doen we nog ons banaantje (en plasje) bij de croosbaan van Lottum. Wanneer we daar weg rijden, kunnen we nog net de WannBees smakelijk eten wensen. De pauze heeft voor sommigen toch iets te lang geduurd. Met name PappieBram en DigitalJac hebben een extra klapper in de MTB lijkt het wel, maar dat zijn de tandjes in de mond die steeds op elkaar komen. Voor het rondje Meerlosebaan nog even de bochel piste. Helaas met tegenligger, dus de vaart is er helemaal uit. Dat geldt echter niet voor het rondje Meerlosebaan. Het gaat TurboTim echter niet snel genoeg. Hij faked een takje in zijn nieuwe derailleur en doet vervolgens een poging om het gat zo snel mogelijk dicht te rijden. Wat verder zonder kleerscheuren lukt. Daarna verder naar de Reulsberg waar ik dacht dat alles naar behoren ging. Bij de naborrel begrijp ik echter dat onze JarigePeter hier toch een voetje (en ego) aan de grond heeft moeten zetten. Nog even de A73 over en dan nog wat slingeren door het Ham. TankLeo kent de weg daar beter dan de route, dus enkele onbegaanbare paadjes worden gemeden. Nog even de laatste meters en dan op naar de 3e helft bij de Beurs. Een deel van de pappies heeft van het zelfde lichaamsdeel last als BabbelFrank, dus met 6 Asses, en later aangevuld met 2 WannaBees, hebben we nog veel lol en plezier. In ieder geval zoveel, dat ik besluit om dit stukje pas later te schrijven, omdat ik bang ben dta het anders niet geplaatst gaat worden.

Volgende week route 13 naar de Blerickse Bergen, met weer vertrek om 9uur. Speciaal voor de powermannen beekkanten, de alleskunners de Blerickse Bergen en de techneuten een stukje Schaak. Voor iedereen wat, dus er worden grote aantallen verwacht. Verder kan PepeRazzi vertellen over zijn geslaagd verjaardagsfeestje met alle smeuige details, dus ook de 3e helft gaat weer leuk en gezellig worden.

A.s. zondag route 13 van 55 km. Vertrek om 9:00 uur.