Weeknieuws 2022-49

MTB A-groep: Deze week lijkt het alsof we naar onze zuider buren gaan. Op de rol (voor de echte oudjes) staat route 5. Deze is genaamd Belgenhoek. Nu komt onze PePeRazzi uit die buurt, maar blijkbaar heeft hij het niet helemaal begrepen. Op Strava is namelijk te zien dat ze het Hertog van Limburg wandelpad aan het fietsen zijn en daarmee komen ze letterlijk in het land van de Belgen. Misschien denkt onze BSM dat daar nog bananenschillen te verzamelen zijn. Of is het gewoon een boycot actie, zodat ik weer het stukje moet schrijven? Onze koffieleut gaat namelijk wel af en toe met onze BabbelFrank een rondje doen, maar op zondag zien we hem nooit met z’n gravelbike tussen de dikke banden. Benieuwd met welk complex dat te maken heeft.

Qua temperatuur begint het nu toch echt meer op de winter te lijken. Hoewel het gisteren nog wel een stukje kouder was. Dat constateert BraMerino ook, aangezien hij gisteren met BabbelFrank op pad geweest is. Deze laatste heeft tijdens de ritten namelijk wel veel te vertellen, maar thuis heeft hij niets te zeggen, dus vandaag mag hij weer niet met zijn vrienden op pad. Dit laatste geldt trouwens ook weer voor ChouffeLambierre. Deze vinden we na de rit weer ziels alleen bij de Beurs. En dat terwijl SingleSpeedJan ook als Remi bij de Merthal stond om 9uur.

De spoeling is ook bij de dikke banden wat dunnetjes vandaag. Uiteindelijk hebben we 4 Asses en 4 WannaBees. De laatste vertrekken weer als eersten, en dat is geluk voor TurboTim, want die komt weliswaar met 29km/h gem naar de Merthal, maar aangezien hij te laat vertrokken was, was hij eigenlijk ook iets te laat gearriveerd. Uiteindelijk dus lekker met 5 man sterk op pad. Aangezien de WannaBees op de goudkust al hun eerste alternatief nemen, of was het hier gewoon verrijden. Aangezien dta laatste ook letterlijk te nemen is, lagen de Asses daarna op kop, en deze week hebben we deze ook niet meer afgegeven.

Eerst voor een klein stukje HAM om richting Sevenum te gaan. Deze route is duidelijk uit de oude doos. De aanvlieg route is namelijk van onze vertrouwde Kantonnier. Godzijdank zijn de meeste beekkanten net lekker schoongemaakt en niet al te zompig, dus het is goed te doen. Alleen onze BraMerino denkt regelmatig op een andere manier aan onze LieveHeer. (Red. GVD)

In de buurt van Toverland zijn de hekjes vandaag niet wit, maar de gekapte bomen liggen er toch vervelend bij. Dus lekker er overheen springen zit er niet in. Na 50m besluiten we om te keren en een alternatief te nemen. Achterlangs de Schatberg (geen brandlucht vandaag) en de Peelse Golf. En dan de snelweg over. De laatste jaren is er niemand geweest die dacht dat de verkorte onverharde versie ook mogelijk was, maar vandaag hebben Ed(niet)Win en TurboTim weer een poging gewaagd. Het paadje zag er goed uit, maar met niet de optimale versnelling geschakeld (of lag het toch ergens anders aan?) en het niet uit kunnen klikken van de schoen, levert in ieder geval weer een leuke bijnaam op.

Vervolgens om Grashoek heen, om bij de Belgenhoek uit te komen. Daar blijkt vandaag ook de TT Velo Meijel te zijn. Gelukkig zijn zij niet zo creatief met hun route, en volgt die bijna precies onze beoogde route, zodat we tot de pauze lekker door kunnen blijven rijden. Daar besluiten we voor de zekerheid om het lusje om het Kanaal LO te doen ipv de beoogde RO. Dit blijkt niet echt nodig te zijn geweest, maar Better Safe Than Sorry.

De terugweg gaat via de MariaPeel en met een kleine omweg naar de Zuringspeel. Deze doen we lekker 2x. Oefenen voor volgende week, want dan staat ie weer op het programma. De Schaak laten we letterlijk links liggen en we gaan direct terug naar de Beurs. De laatste beekkant is afgezet, dus dat laatste is vrij letterlijk te nemen. Daar komen de Asses, ChouffeLambierre en de dorstige helft van de WannaBees bij elkaar om nog heeeel gezellig te keuvelen deze keer. Een erg aangename 3e helft deze keer, ondanks de mededeling dat er geen Kasteel donker meer te krijgen is.

Volgende week route 19 van 52 km. In de basis is dat de heen en terugweg van vandaag tot bij Toverland, maar dan weer met alle bekende paadjes. We vertrekken weer om 9:00 uur, en hopelijk heeft dan weer iedereen toestemming van ega.