Weeknieuws 2022-50

MTB A-groep: Deze week is het al niet veel beter dan vorige week. Wat betreft de opkomst en het stukje schrijven dan. Er zijn slechts 5 Asses en 0 Watjes. Met dat aantal kan ik het namelijk niet maken om WannaBees te schrijven. En dat terwijl het weer en de ondergrond heel erg prettig zijn. Ja het is wat koud. Voor de 1e keer is mijn drank aan het eind van de rit bevroren. Maar daar kun je je behoorlijk op kleden. In ieder geval wat betreft benen, armen en romp. Over de vingers en de voeten zijn de meningen wat verdeeld. Winterschoenen, overschoenen, 2 paar (ski)sokken, merino sokken en plastic zak. Een keuze van 2 uit de rij doet in het algemeen de truc. Hoewel de plastic zak niet echt lijkt te werken. Voor de vingers zijn het 2 paar handschoenen, hele dikke handschoenen van de Welkoop of toch maar gewoon mijn latex uitvoering eronder en klaar is Kees. DubaiHenk geeft echter aan dat het 40C temperatuur verschil goed te doen is met die handschoenen van de Welkoop. (Zet maar even op de app groep voor al die Watjes (ook onder de Asses)). Voordeel van deze temperaturen is echter ook dat de ondergrond lekker hard is. Dus geen plassen op de weg en geen mulle zand, maar een lekkere racebaan. En waren de voorspellingen nog WK5 begin van de week, uiteindelijk hebben we maximaal WK2, en bovendien amper op onze neus.

Naast DubaiHenk, zijn deze zondag DigitalJac, NaviLeo en Edwin(plastic)Tas van de partij. Om 9uur moet NL nog even de navi van DJ goed instellen, en vervolgens doet hij grotendeels de route navigeren. Het tempo is mooi, maar TheH en DJ hebben knie problemen, dus geregeld moeten we NL wat laten temperen. In ’t HAM hebben we wat tegenliggers, maar met NL voorop is dat voor de groep natuurlijk geen probleem. Daarna via Sevenum richting Toverland. Bij de visvijver worden we dan geconfronteerd met de GroenMaffia. De bomen over het pad zijn te hoog of breed om eroverheen te jumpen, dus moeten we geregeld van de fiets. In het bos tussen Toverland en de Schatberg komen we de gehele afdeling Peelrunners Sevenum tegen, maar geen enkele keer leidt dit tot problemen voor 1 van beide partijen. Vriendelijke begroetingen en voldoende ruimte voor elkaar. Zo kan het dus ook.

In de Kronenbergse Bossen is dat echter weer anders. De GroenMaffia is hier nog fanatieker dan voorheen. We snijden dan ook een stuk af, hoewel dat eigenlijk komt door de boswerkzaamheden en NL zijn bril mist om nog het bedoelde paadje te vinden. Maar zo is het een win-win situatie. Bij de Kapel houden we kort aan om de innerlijke mens iets te vullen. Maar dat leidt ook tot uitgebreide gesprekken over het afkoelen van de uiterlijke mens. Snel weer verder voor de laatste etappe. Eerst de Zuringspeel met 2 beklimmingen en dan nog een stukje Schaak. ET is behoorlijk afgekoeld, dus hij slaat die laatste over om terug te gaan naar zijn eigen vorstendom. De overgebleven 4 rijden deze in een mooi tempo voor iedereen. Daarna nog even door de wind naar de Beurs. Lekkere warme drank en een lekker biertje. Deze week door omstandigheden alleen voor NL en DJ, dus ik weet niet wat zij bekokstooft hebben.

A.s. maandag staat een rit op 2e Kerstdag gepland om 9:00 uur. Voor degenen die willen gaan stel ik voor om dat even aan te geven op de app groep, zodat duidelijk is of het zin heeft om eerst naar de Merthal te komen. Op de planning staat dan route 15, dus een ZHT.