Weeknieuws 2022-51

Nieuwjaarsreceptie: Op zondag 8 januari a.s. willen we vanaf 11:00 uur alle leden uitnodigen om het glas te heffen op het nieuwe jaar! Uiteraard in Cafe de Beurs en ook voor de oliebollen wordt gezorgd.

MTB A-groep: Dinner for ten

Vandaag maandag 2e Kerstdag 2022. Rondje om de kerk.
Op het menu: HAM, Reulsberg, paardenpaadje Meerlosebaan, Schuitwater, Swolgense bossen en Kasteelse bossen. Het toetje blijkt vandaag niet mogelijk door de Kasteelloop. Laten we GuuSpeed en zijn vriendjes maar niet storen. Blijft er nog een lekker menu over om de Kerstdish te verteren.

Dit doen we met 10 man. 4 WannaBees, te weten GroeneGifKikkerVoesten, de ObersTwins en TeWeinigGetraindGrad. Verder hebben we 6 Asses. Dit zijn CrazyGer die in het centrum van Horst lek rijdt en daardoor het vertrek mist en pas bij het PaardePedje aansluit. TankLeo die volhardt dat ik de verkeerde route heb en we toch echt linksom rijden vandaag. Hem moeten we echter na de pauze naar huis sturen. Ook hij heeft bij het stilstaan een lekke band opgelopen, en ondanks de aangeboden hulp van LommenDave, doet hij het liever alleen thuis. Uit Sevenum hebben we verder nog pappieBram. Van halverwege America hebben we verder nog TurboTim.

De ingredienten van de dish zijn hetzelfde, echter de ondergrond is anders dan de laatste weken. Vandaag niet hard en wit, maar half sappig en donker bruin. Met name voor pappieBram zijn allemaal die wortels een lekkere uitdaging. In het HAM gaat hij in een bocht helemaal onderuit. Buiten zijn ego echter zonder verdere schade. De andere keren is hij wat behendiger en blijft hij wel op de been, of eigenlijk op de fiets.

Doordat het menu nu linksom wordt opgediend, zien we de vele bekende paadjes nu eens vanaf de andere kant en deze verandering doet het ook erg goed. Verder was het lekker opgediend en niet al te sappig, dus al met al een heerlijk ritje. Hoe de WannaBees het menu genoten hebben is me niet helemaal duidelijk. Wij hebben netjes het recept gevolgd, maar we hebben hen meerdere keren gezien, dus blijkbaar heeft IndianDaan nog steeds invloed op de spoorzoekers io.

Aan het eind nog even lekker met z’n alleen bijkletsen bij de Beurs, en genieten van de nieuwe Paterke dubbel van de tap. Wordt toch tijd dat onze PepeRazzi zich weer eens bij de groep laat zien. Mogelijk kunnen de oliebollen van zaterdag hem en zijn lieftallige blondine, die gisteren blijkbaar wel solo heeft kunnen/moeten/mogen rijden, verleiden om weer eens met de gehele groep te rijden.

A.s. zondag 1 januari is er geen rit. In plaats daarvan de oliebollentocht, route 8 van 48 km,  met vertrek en aankomst bij de familie Keijsers om 9:00 uur. Laat in de app groep even weten of je mee gaat (of alleen voor de oliebollen komt), zodat we een duidelijk beeld hebben van het aantal benodigde couverts.