Weeknieuws 2023-12

VUT-groep: A.s. donderdag route 1 van 70 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Vannacht is de klok verzet naar zomertijd. De natuur is echter wispelturig, of extreem zoals sommigen zullen zeggen, dus wat betreft de weersvoorspelling is het verzetten van de klok nog wat voorbarig. Daarnaast is het voordeel van fietsen bij een club, dat je vrienden hebt, waarmee je lief en leed kunt delen. Een paar minuten voor 8.30 kom ik bij de Beurs aan, maar er is nog niemand te bekennen. En dat verandert de volgende minuten ook niet meer. Je begint je dan af te vragen:

  • Heeft de rest gemist dat we om 8.30 vertrekken?
  • Zijn ze vergeten dat de klok verzet is?
  • Is het toch de regen die de rest afschrikt?
  • Heb ik toch alleen maar vrienden om lief te delen, maar geen leed?

In de regen wachten is ook geen optie, dus ik besluit maar om als Remy een rondje te gaan doen. Het voordeel van met dit weer altijd voorop fietsen is dat je geen opspattend water van je voorganger, vermengd met zand en vuil, in je gezicht, en mond, krijgt. Verder is de wind relatief rustig vanaf vanmorgen, dus ook in dat opzicht mis ik mijn vrienden niet. Met dit weer lijkt 2uur me de max, dus het wordt een rondje Afferden. Mogelijk is het in die hoek nog enigszins droog. Nu moet ik toegeven dat de heenweg inderdaad beter was dan de terugweg, maar ik denk dat de kwalificatie minder nat beter past.

Hopelijk is het volgende week beter weer en zijn er dan toch nog fiets vrienden die mee willen voor een rondje. Ook al kletsen die je de oren van je hoofd, zeuren voor een lekker bakje leut, zorgen voor extra stops vanwege sanitaire onderbreking, of het oefenen van een bandenwissel. Maar daardoor is het rondje fietsen uiteindelijk wel leuker, is het makkelijker om een leuk stukje te (laten) schrijven, en heeft het ook zin om een 3e helft te doen.

A.s. zondag route 73 van 95 km richting Gennep. Vertrek om 8:30 uur.

B-groep: A.s. zondag route 1 van 70 km richting Weeze. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 114-D van 62 km richting Herongen. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: A.s. zondag route 161-D van 55 km richting Helenaveen. Vertrek om 9:00 uur.