Weeknieuws 2023-19

VUT-groep: Op donderdagmiddag gingen wij als vutters weer van start, in totaal stonden 15 TWC’ers klaar bij “de Merthal” deze middag. De 2 e- bikers vertrokken gelijk met ons maar hadden gekozen voor een andere route. De resterende 13 fietsers koersten deze middag richting de Peel. Dat betekend over het algemeen lange rechte wegen, die uitnodigen voor het hoger tempo. Maar na het gejakker van de vorige week hield onze wegkapitein Theo B. de snelheid goed in de gaten, en er klonk af en toe een vermanend fluitje als het tempo te hoog dreigde te worden. Alles verliep voorspoedig en na 42 km stopten we voor de welverdiende koffie in Ospel bij het Nationaal Park” de Groote Peel”. We gingen lekker buiten zitten en bestelden om beurten binnen een “bakske” koffie of cappuccino.Dat smaakte zoals altijd hier weer erg goed en zo genoten we op ons gemakske van ons drankje. Toen we weer opstapten zagen we in de verte boven Meijel donkere wolken. We hadden nog ruim 30 kilometer te fietsen, dus nu was de vraag of we het droog zouden houden. Maar het leek erop dat het toch uit zou draaien op een fikse bui. Gelukkig viel het mee met de nattigheid, alleen een beetje nat geworden van het spatwater. Omdat de boeren en de tuinders overal op het land aan het werken zijn lag er af en toe behoorlijk wat modder op de weg en zo kregen we allemaal een zwart- bruine streep over ons tenue aan de achterkant. Volgens de beide Sevenummers in het peloton werd het tijd dat we in Sevenum kwamen want daar zou de zon schijnen. Nu we de wind op de rug hadden ging het met een behoorlijk tempo richting Horst. Toen we bijna thuis waren werd het alsmaar lichter en er verscheen warempel, zoals was voorspelt, zelfs een mager zonnetje. Omdat we allemaal nogal “smerig” waren geworden gold zeker en vast dat er geboend moest  worden onder de douche en ook de fiets mocht door de wasstraat. De twee uit Sevenum namen bij de spoorwegovergang achter Kronenberg afscheid van de rest en waren om16.45 terug thuis. Alweer na een mooie rit zonder enige malheur. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. donderdag een aanpassing in de route! Route 160-D van 70 km met pauze bij de Witte Stein. Koffie en gebak van de club. Vertrek om 8:30 uur.

A-groep: Om kwart voor 7 op deze zonnige zondag ging de wekker weer af. Na het eten van een ontbijtje mijn TWC-kleding assortiment bekeken en de keuze gemaakt om toch driekwart te doen qua broek en mouwstukken. Voor de zekerheid ook nog de windblocker aangedaan. Echter was deze laatste keuze iets te. Ach ja soms maak je verkeerde keuzes op een zondagmorgen he. Om half 8 op mijn alu ros gesprongen en richting Hôrs gefietst. Bij BabbelFrank was alles nog keurig gesloten, dus hoefde niet in de remmen te knijpen om hem op sleeptouw te nemen richting “De Beurs”. Bij de Beurs aangekomen stond HeiligeArnoldus al klaar, echter wel in de schaduw. Dus snel het zonnetje opgezocht. Zijn zakken waren weer goed gevuld met proviand voor de hele groep. Beetje bij beetje kwam er steeds meer A’tjes, en als mijn geheugen mij niet in de steek laat tijdens het schrijven van dit stukje waren het er 8. Nog voor we weg waren had onze RevivalJack al een boterham in zijn mond. Dus het monster genaamd “Hongerklop” had bij hem geen kans.

Deze ochtend stond route 59 op de planning, een route door en langs de grens van het Noord-Brabantse land. De route kenmerkte zich door het vele draaien en keren over de landelijke wegen. HeiligeArnoldus had nieuws te vertellen en wel dat het een van zijn laatste ritjes was op zij oude/vertrouwde Cube. Dus mocht er binnenkort bericht komen dat de lokale bank is overvallen, dan weten we wel wie mogelijk een verdenking heeft 😉Na een dikke 40 km werd er keurig gevraagd aan de reserve wegkapitein/Voorzitter Peter. Nee het is geen PaparazziPeter meer, dit aangezien hij zijn functie voorzitter serieus neemt en dus neutraal moet zijn. Hij gaf heel diplomatiek en wijs aan nog ongeveer 15 km dan zijn over de helft. Dit werd keurig door PietzonderMiep geaccepteerd. Dus na +/- 55 km werden alle remmen van alle carbone, alu en stalen rossen getest en deden het keurig. De bekende banen en repen kwam uit de achterzakjes van de TWC-shirts. Echter bij RevivalJack kwam een heel buffet uit. Er zat nog net geen gekookt eitje een kopje koffie in. Voor de rest kon het meten met een ontbijt van een gemiddeld 4 sterren hotel. Wat bleek nu hij had zaterdag een feestje gehad en er was niet alleen maar koffie en ranja gedronken en was het dus een kort nachtje geweest, met als gevolg na honger en dorst. DucTapePaardenHenk had dit keer ook wat kleding stukken thuisgelaten alleen het jas was hem toch ook iets te warm en belande tijdens de pauze ook niet meer over het shirt maar in het shirt. Ook had PietzonderMiep nog een opmerking richting de afwezige RazendeReport over het verslag van vorige week m.b.t. de materiaalkeuze van zijn fiets. Staal of ijzer!!! Hierop kwam TankLeo met een opmerking waaruit bleek dat hij wel opgelet heeft op school, want hij begon over de brons, ijzer enz. tijd. Dus mogelijk zitten we nu wel in de carbontijd.

Na de versnapering en de sanitaire stop voor de wat oudere A’tjes werd de weg vervolgt richten Hôrs. Onderweg kregen nog even twee gastrijders die ons tempo wel konden waarderen en volgde ons een aantal km’s.De laatste km’s deed TankLeo zijn naam nog even eer aan werden de wattages en dus ook de km/h wat verhoogd. Hierdoor kwamen we bij “De Beurs” als eerst aan van de hele club. Het gevolg was dat we op het terras alle ruimte en keuze hadden om lekker in het voorjaarszonnetje te gaan zitten en alle andere groepen zagen arriveren. Bij het bijwerken van alle administratie op de Garmins/Samsung/Appels en andere gadgets zagen we ook een foto in de app groep van onze twee afwezige strijders in de Ardennen genaamd HandigeHans en RazendeReporter Ralf. Ze begonnen hun rit met een lekker bakkie Koffie, aan de smile op het gezicht van KoffieRalf zal deze goed gesmaakt hebben. Onder het genot van een drankje gaf onze voorzitter ook nog even les in het ritsen. Dit omdat het deze rit niet helemaal soepel ging. Hierdoor vielen er gaten, net als in een rits bij een jas als deze niet goed meer werk. Dank Peter voor de les!!! (door Reporter Roel)

A.s. donderdag route 93 van 111 km richting Thorn. Pauze na 70 km in Buggenum bij Cafe het Veerhuis. Vertrek om 8:00 uur.
A.s. zondag route 151 van 108 km richting Malden. Pauze na 66 km, wederom bij ’t Veerhuis, maar deze keer in Oeffelt. Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: A.s. donderdag route 85 van 80 km richting Overloon. Vertrek om 8:30 uur.
A.s. zondag route 60 van 85 km richting Boxmeer. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Het was vandaag 14 mei Moederdag en het was geweldig weer, weinig wind en de zon stond al volop aan de hemel. Iedereen van de club die geen andere verplichtingen had wilde dan natuurlijk wel heel graag fietsen. Dat was dan ook te merken, voor 8.30 uur kleurde het rood, wit bij “de Merthal”. Het werd gezellig druk. De groepen werden geformeerd en allemaal, B,C en ook de D-Groep, vertrokken gelijktijdig.

Voor ons de C-Groep stond een route van 72 kilometer op de rol en de koffie was gepland bij cafetaria “t’ Veen” in Helenaveen.We koersten van Sevenum, richting Maasbree naar Baarlo en na “de Bong” aldaar waren we voor dat we het in de gaten hadden al in Panningen. We onderhielden een stevig tempo. Af en toe klonk het fluitje van onze wegkapitein Jan S. als het wat rustiger moest, maar we konden toch ongeveer 30 kilometer aan houden. En omdat er veel rechtdoor gefietst kon worden zonder scherpe bochten en er niet veel af gedraaid hoefde te worden kon iedereen goed volgen. Alles liep gesmeerd tot in Grashoek. Op de kruising bij de kerk hoorden we plotseling een harde knal en gesis. Martin P. was de pechvogel. Al gauw bleek dat er ook in de buitenband een behoorlijk gat zat dat ook niet tijdelijk te dichten zou zijn met een bankbiljet. Wie zouden we kunnen bellen om Martien dan maar op te halen? Wilma wilde Ger wel bellen maar kreeg eerst op het mobiele nummer geen gehoor. De huistelefoon werd gelukkig wel opgenomen. Ger nam op met een slaperige stem want hij lag nog lekker in bed maar wilde Martien wel op komen. Dus lieten we deze daar op de Grashoek achter en we vervolgden onze rit. Het was niet ver meer naar Helenaveen en 15 minuten later zaten we aan de koffie. Heerlijk buiten op het terras in de zon. De koffie smaakte heerlijk.

Onze wegkapitein Theo Br. gaf nog voordat we weer vertrokken de wijzigingen door van de rit op Hemelvaartsdag. Na de koffie hadden we nog 32 km te fietsen. Door de weidse Peelland en dat hield in weer lange rechte wegen. Van Helenaveen naar Liessel en toen over de wel heel lange Snoertsebaan richting Zeilberg. Rechtsaf over de prachtige nieuwe rijbaan langs het spoor richting Griendtsveen. Over de ook erg lange Paardekopweg naar Ysselsteyn en hier de Middenpeelweg over naar Heide. Over stille boerenwegen kwamen we al snel in Meterik en al om 11.30 uur waren we “de Beurs” met een gemiddelde op de teller waar we trots op konden zijn. Nog wat gedronken en na gekletst en toen terug naar Zaerum. (Verslag van Wilma en Giel). 

Komende zondag 21 mei, route 37. Afstand 70 km. Vertrek 8:30 uur.

D-groep: A.s. donderdag route 101-D van 64 km. Vertrek om 8:30 uur.
A.s. zondag route 88-D van 63 km. Vertrek om 8:30 uur.