Weeknieuws 2023-22

Jeu de Boules aanstaande vrijdag:

Beste leden en partners van TWC

Op vrijdag 9 juni gaan we met 35 leden (inclusief een aantal partners) een bezoek brengen aan onze “collega’s” van de Jeu de Boules Club in Horst. We worden verwacht om 18.30 uur en starten met een kopje koffie of thee en stukje vlaai voor de liefhebber. De leden van de Jeu de Boules Club Horst zullen ons de spelregels uitleggen en het spel begeleiden. De entreegelden en de eerste twee consumpties zijn voor rekening van onze club. Met dank aan de Penningmeester! 
De kosten voor één consumptie: € 2,00 (ook stukje vlaai € 2,00).

Denk aan contant geld, het is niet mogelijk per pin te betalen. 

Wij hebben er veel zin in!

Groetjes,

Bestuur TWC Oranje

Vut-groep: Zonder de toch wel harde noordoosten wind was het een mooie warme zomerdag geworden. De wind maakte dat het toch soms fris aanvoelde. Het was echter niet te merken toen wij vanuit Sevenum in Horst bij ”de Merthal” aankwamen. Het was een heel mooi aantal TWC’ers dat klaar stond deze middag. Onze gebruikelijke wegkaptein Theo Br. had vrij afgenomen maar gelukkig was Jan S. er om de honneurs waar te nemen. Niet iedereen had de laatste app van de VUT-Groep gelezen en zo kwam het dat sommige vooraf de verkeerde route gedownload hadden. Snel werd dit nog aangepast in de Garmin voor zover dat dat mogelijk was. Dan maar schreeuwen en extra goed opletten onderweg. Na dit kleine malheur gingen we om klokslag 13.30 van start.

Er werd vertrokken met een goed tempo vanaf het begin door de straffe wind mee. Eerst door Kroneberg naar Sevenum en van hieruit langs “de Schatberg” richting “de Turfhoeve” en toen rechtsaf parallel aan de A67. Alles ging tot dan prima. Maar toen er bij het viaduct bij “de Struiken” voorrijders op kop reden zonder de juiste route op de Garmin ging het hier toch fout. Met volle vaart knalden ze met zijn vieren omhoog, maar de route ging rechtsaf. Het harde roepen van de rest had geen zin, niet alleen de Garmin stond uit maar ook hadden ze de gehoortoestellen uitgeschakeld. Er moest even gewacht worden voordat iedereen weer was aangesloten en we verder koersten naar Helenaveen. We sloegen hier de weg in naar Neerkant en via een paar nieuwe binnen wegen duurde het niet lang voordat we bij de geplande koffieplek “Oppe Koffie” in Meijel waren. We waren net een uur onderweg en hadden nog maar goed 25 kilometer op de teller, dus veel te vroeg voor de koffie. Na een kort overleg werd besloten dan maar in Asten bij “Jan Van Hoek” onze gebruikelijke koffiepauze te nemen. We waren dan een klein stukje over de helft van de route. We kwamen nu wel van een heel andere kant Asten binnen en wisten niet zo goed waar naar toe te rijden. Gelukkig kregen we snel de kerktoren in het zicht en het duurde toen niet lang meer voordat we bij “Jan van Hoek op het terras in de zon zaten. Het was er gezellig druk en dat op een normale donderdag middag. Vriendelijk werd de bestelling opgenomen en vlot stond ons bestelde kopje leut op tafel.Mart V. bestudeerde voordat we weer vertrokken nog even hoe we het beste en snel weer op de route konden komen. Hij nam de leiding op zich wij volgden als makke lammetjes. Het duurde niet erg lang of we reden weer op route 90. We hadden nu de wind schuin van opzij. Soms reden we in een waaier en hadden de hele weghelft nodig om zo veel mogelijk van de voorganger te kunnen profiteren. Alles verliep vlotjes met hier in de Peel van die lange rechte wegen. Je kon wel op meerdere plaatsen goed ruiken dat we in agrarisch gebied waren. Al gauw waren we in Griendtsveen en fietsten over de Griendtsveenseweg naar het dorp van Rowen Hèze, America. Hier bij de spoorwegovergang fietsten wij 4 “Zaerumers” rechtdoor langs de spoorlijn naar huis en de rest van de groep ging naar Horst. Om 17:10 uur waren we bij ” de Trapperie”. Ondanks dat men hier nog alles aan het opbouwen was voor de kermis vonden we hier toch nog een vrij plaatsje en we dronken al vast een vervroegd kermisdrankje. Toch hadden we weer kunnen genieten van een mooie rit. (door Wilma en Giel)

A.s. donderdag route 50 van 73 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: 8 uur is 8 uur, dus werd er om exact 8 uur aanstalten gemaakt om onze route 115 te aanvaarden met 15 A-strijders. Deze aanvaarding werd echter tegengehouden door onze wegkapitein, dit keer zonder extra warmte kleding. Hij wilde even een vlaggetje hijsen n.a.v. het verslag van vorige week zondag. Het verslag bleek genoeg input te zijn geweest om weer even de wet- en regelgeving m.b.t. fietsen in de groep op te frissen. De volgende puntjes passeerde de revue:

1. Aangeven als het asfalt niet voldoet aan de strenge eisen van ons. Denk aan gaten, zand, taken enz.
2. Kruisingen gezamenlijk oversteken en dus niet 3 wel en de rest moet wachten.
3. Mensen met de route op hun GPS device graag om en om fietsen.
4. Bij bochten die onoverzichtelijk zijn, dan gaat rechtsvoor even op de pedalen staan en gaat klein stukje vooruit fietsen.

Ook stonden er vandaag wat strijders zonder ons mooie outfit, dit waren geen mogelijke toekomstige leden maar dit waren leden die de strijd met het zand enz. aan ging tijdens de “OMA graveltocht”. Tijdens het schrijven van dit verslag is nog niet bekend of ze het ook leuk hebben gehad of dat ze toch liever met ons waren gaan racen. Ook stond HeiligeArnoldus met een vreemd shirt aan de start. O ja dit shirt had hij verdiend met zijn sponseringsrit rond de Zevenheuvelen. Compliment Arnold!!! Ook had hij zijn nieuwe speeltje bij zich een mooie rode carbone ros. Echter wel nog een klein puntje van aandacht. Het oranje beschermingshoesje voor zijn Garmin moet hij toch wel vervangen voor een zwarte of rode. Want dat rode vloekt echt bij de fiets 😉

Na de wijze en duidelijke woorden van onze kapitein werd er via het “Aspergedorp” koers gezet richting onze oosterburen. O ja, vandaag was ook die verdwaalde strijder op zijn dikke banden weer aanwezig. Van deze dikke banden heeft hij onderweg trouwens fijn een paar keer gebruik kunnen maken. Ach ja elke nadeel heeft zijn voordeel toch. Ja de wijze worden van ene meneer Cruijff doen ook zijn intreden in dit verslag. Moet toch niet gekker worden he. Ik kan er wel een verslag van maken met allemaal sterke verhalen of anekdotes echter waren er niet heel veel sterke verhalen of anekdotes. Het was gewoon een standaard A-groep rit. We rijden weg, we draaien wat door en stoppen voor bananenpauze en rijden weer door.
Ik vergeet bijna te melden dat BabbelFrank natuurlijk ook deze rit vroeg om een pitstop voor de plantjes water te geven. Echter dit keer duurde het vrij lang voor dat hij zich melden. Ik moet er om liegen, maar dat mag ik niet van mij moeder. Het was zeker over de helft toen hij even melding kwam maken van de hoognodige sanitaire nood. Deze stop werd hem ook keurig gegund en tijdens deze break vlogen er ook wat bananenschillen de struiken in. Dus kwam de opmerkingen al “Marjo, dit heb je niet gezien he”. Onze BikeGirl of zal ik haar naam aanpassen naar NeusInDeWindGirl, want het was vandaag weer raak, zei wijselijk niks.

Nadat we het laatste heuveltje bestreden hebben werd er even gestopt om de laatste bananen, mueslirepen, snelle Jelle en anders energie gevende producten te nuttigen. Ook onze nieuwe voorzitter nuttigde zijn banaantje en wierp met volle overtuiging de schil ook ver het hoge gras in. De schil had nog geen tijd gehad om te landen toen de opmerkingen kwamen “Maar goed dat Marjo dat niet zag” of “Meneer de voorzitter, u moet nu het goede voorbeeld geven”. Dit keer kon niet het excuses zijn van er was geen prullenbak, want deze stond er dit keer wel. Deze was wel goed gevuld maar voor deze schil was er zeker nog plek. Toen Marjo er toch wat van wilde zeggen, moest ze zelf terecht worden gewezen want had ze zelf natuurlijk per abuis het papiertje van haar mueslireep laten vallen. Dus je kunt de opmerkingen zelf wel invullen……….
Na deze break op een aantal meter boven NAP konden we de weg richting “Hôrs” aanvaarden. Via wat landelijke weggetjes tussen het net opkomende mais moest er even gevloekt worden over een stukje asfalt wat er niet lag. Het zand en stenen had nog geen 10 meter verder hun werken achter gelaten. We konden in de remmen knijpen want dit keer was ik niet de sigaar, maar onze CaptionJack was de pineut m.b.t. het sociale element een lekke band. Met hulp van een aantal A-strijders werd zijn fiets weer voorzien van een nieuwe binnenband en wat lucht uit het patroon. Bij “De beurs” werd er nog gezellig even wat gedronken en kregen we allemaal een compliment m.b.t. het toepassen van de besproken punten van vanmorgen. Toen er werd aangegeven hopelijk is dit niet eenmalig en wordt het volgende week ook zo keurig gedaan werd er direct gevraagd “Ben jij er volgende week dan niet” Deze opmerking werd door de groep met een lach beantwoord.

De ReserveReporter.

A.s. zondag route 132 van 133 km richting de Holleweg. Dit is met pauze in Groesbeek en de club mag deze keer betalen. Vertrek om 7:30 uur.

B-groep: A.s. zondag route 115 van 95 km richting Tonisberg. Vertrek is om 8:00 uur.

C-groep: Stralend weer met een strak blauwe hemel! Bij aankomst bij onze verzamel plek Walhalla staan er al 4 te wachten en het is nog wel Kermis in ons Zaerum. Vele tenten met grote terrassen zijn er gebouwd en alle dagen schitterend weer. Dus ook heerlijk om te fietsen om het bier of eten weg te trappen. In Horst staat vandaag de C/D groep, alle andere groepen zijn al onderweg, totaal 16 C en 1 D fietser. 3 Vrijwilligers om met Lei te fietsen houden we 13 over mooi aantal en Lei hoeft niet alleen te trappen. Het gaat via Venlo naar de heide langs het vliegveld en de grote dieseltanks pakken wat we lichte klimmetjes mee richting Duitsland. Verder naar Herongen met mooie binnenwegen die nog rustig zijn, op naar Bracht voor de koffie met al een flink stuk over de helft van de route.
Daar belanden we bij Backerei Lehnen, klein maar fijn en als je de vitrine ziet wat voor torten daar uit gestald staan geweldig ,maar niet goed voor de lijn . De koffie en cappuccino nu nog het afrekenen en dat duurde even, druk met klanten en dan nog eens 13 man afrekenen maar het is gelukt, alles netjes betaald en verder voor de laatste km. Met een flink tempo gaat het weer naar ons thuisland, Venlo de brug over via Boekend naar Zaerum. Ik draai af op de Grubbenvosterweg en zit om 11:55 uur op het terras een kermisdrankje te nuttigen met nog 3 Zaerumse poelsleden, mijn mede fietsers stoppen bij de Beurs voor een drankje. (verslag door Wilma)

Zondag 11 juni,  route 13-VUT van 75 km met vertrek om 8:30 uur

D-groep: A.s. zondag route 117-D van 61 km met vertrek om 8:30 uur.