Weeknieuws 2023-25

VUT-groep: A.s. donderdag route 85 van 80 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Het Dak van Brabant

Een wisseling in routes deze week. De oorspronkelijke planning was om richting Reurdt te gaan en koffie te doen bij de Bio Bakker. Dit is denk ik de reden dat onze TurboTim er niet bij is vandaag omdat hij niet van de Bio Cola is. We vertrekken met een 10-tal richting het Dak van Brabant met koffie in Mierlo. De wannaMTBeees zijn ook weer van de partij omdat OldfashionTrekEdwin nog steeds op een onderdeel van z’n fiets aan het wachten is. 

De route is mooi, zou het komen dat ik als aspirant route commissie lid deze ronde al een keer verkend heb? Het jammere is dan wel dat als je aangeeft dat op sommige plaatsen de weg beter is dan het fietspad er toch wat eigenwijzen bij zijn die exact het tegenovergestelde doen. Wat is de uitspraak: eigenwijs is ook wijs? Ondanks dat de Eskimo en GarminCaptainJack blinken door afwezigheid verloopt de rit voorspoedig, ook op de wat smalle fietspaden.

Aangekomen bij het Dak van Brabant, oftewel een berg zooi met zand erover van welgeteld 60 meter boven NAP, hadden we wel verwacht dat HubbaBubbaGoodiebagRuud ff naar boven zou stuiven. Jammer, blijkbaar geeft zijn waterwagen van 3 kuub water teveel weerstand. Toch wel fijn dat we zo iemand bij ons hebben. Mocht de Strabrechtse heide in brand staan hebben we in ieder geval voldoende water bij ons om te blussen. Water was vandaag sowieso wel nodig met deze tropische temperaturen. Gelukkig komt onze stop in Mierlo snel in zicht. Op een mooi terras in de schaduw bestellen we de nodige versnaperingen. Diegenen die ervoor gekozen hebben om er gebak bij te bestellen krijgen het bij het betalen extra warm. De prijzen zijn van dien aard dat bij sommige betaalrekeningen onvoldoende saldo aangaf en de portemonnee blijkbaar ook een bodem heeft.Opgeladen en wel zetten we koers richting Horst. PoesRoellie gaat vrijwillig naar Helmond en verlaat het peloton. Nog negen Aaas over. Onze SmurfenoutfitTankLeo (zijn combi vloekt qua kleurstelling) zet maar eens aan en we gaan volle bak over de Brabantse wegen. Met PietZonderMiep geven we nog wat gas en het begint te piepen en te kraken in het peloton. Onze BabbelFrank, terug van een uitstapje bij de Beeees, neemt het van PappieBram over. Deze laatste lijkt wel pap in zijn benen te hebben. Dat krijg je ervan als je de 3-daagse loopt. In Griendtsveen besluit hij om richting Zerum te fietsen met de smoes dat ie (weer) een verjaardag heeft. Ik weet het niet maar zijn dochter zou nu rekenkundig 30 zijn……Enfin nog acht over. PietZonderMiep besluit een stukje verder af te draaien richting z’n Miep. Blijven we met zeven over. Het laatste stukje wordt onder aanvoering van MonteurTwan de gashendel nog maar eens open gedraaid om uiteindelijk met een gemiddelde van 31 moe en voldaan bij de Beurs neer te ploffen.

De komende periode zullen andere reporters het stokje moeten overnemen. Ik ga genieten van een welverdiende vakantie. (De RazendeReporter)

Komend weekend is het TWC-Weekend naar Oudenaarde. Voor de thuisblijvers staat route 155 richting Sonsbeck van 102 km op het programma. Pauze na 75 km bij Cafe Zum Schafstall. Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: Komend weekend is het TWC-Weekend naar Oudenaarde. Voor de thuisblijvers staat route 134 richting Wemb van 90 km op het programma. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: Bij de start vanmorgen om 8:30 uur was het al ruim 20 graden. De kledingkeuze was dan ook niet moeilijk, alles kort en vooral goed smeren met factor 50, een zonnebrand is zo opgelopen. Het vooruitzicht dat de temperatuur snel op zou lopen tot tropische waarden had meerdere C-rijders doen besluiten om vandaag maar eens een rit over te slaan. De mannelijke helft van het verslaggevers duo had gisteren een feestje gehad tot in de vroege uurtjes en voor hem was het een welkome uitslaapmorgen. Er stonden toch nog 8 C-rijders klaar bij “de Merthal”, terwijl de E-Bikegroep wel voltallig present was.

We vertrokken richting America en toen via Griendtsveen naar Deurne. In “de Peel” wil dat zeggen lange rechte wegen. Gelukkig zorgden de eikenbomen voor een beetje schaduw want inmiddels was de temperatuur gestegen tot tegen de 30 graden. Er was ook bijna geen wind die voor een beetje verkoeling had kunnen zorgen. Het tempo was vrij stevig en er werd opvallend weinig gekletst, het leek wel of we alle energie nodig hadden om te fietsen. Na Deurne koersten we over het mooie asfalt van het fietspad langs de Stippelberg en de Kruisberglaan richting Rips. Het fietspad na de oversteek van de Middenpeelweg langs de Oploseweg is van een heel wat mindere kwaliteit en ons toch al door de hitte geteisterde lichaam kreeg hier nog eens een knauw te verwerken. Al snel draaiden we rechtsaf richting Westerbeek om achter langs Overloon de weg naar Vlieringsbeek te kiezen. Daar was voor vandaag de koffiepauze gepland bij “de Vier Linden”. Die pauze was erg welkom en het verfrissend drankje smaakte wel erg goed.

Na de koffiestop restten ons nog 22 hete kilometers met gelukkig een licht windje dat voor een beetje verkoeling zorgde. We waren een beetje van de route afgeweken maar pakten die weer op in Holthees. Vanuit Geijsteren bereikten we al snel Oostrum en na Oirlo was het niet zo ver meer naar Horst, waar we al om 11:30 uur aankwamen. Al snel na ons kwamen er nog wat Poels-mannen terug en het terras bij “de Beurs” kleurde wit/rood. De A-groep zat er al even en ook zij hadden last gehad van de hitte aan de rode verhitte hoofden te zien. Hoe lekker kan dan een koel drankje zijn. (Verslag van Wilma en Giel).

Komend weekend is het TWC-Weekend naar Oudenaarde. Voor de thuisblijvers staat route 160 richting Beesel van 70 km op het programma. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 92-D richting Wachtendonck van 69 km. Vertrek om 8:30 uur.