Weeknieuws 2023-26

VUT-groep: A.s. donderdag route 39 van 70 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Alle reporters waren afwezig of zaten al in een vakantie modus. Zodoende vertrok de A groep van 7 man sterk samen met 4 B rijders voor een nieuwe route richting Sonsbeck. De rest zat in Belgie voor het jaarlijkse TWC weekend.  Nadat we de enige beklimming van de dag wegens een navigatie foutje hadden gemist, hadden we na 75 km toch een bak koffie of cola met gebak bij Zum Schafstall verdiend. Na wat discussies met de dame van de bediening over het pinnen of cash konden we onze lol op met de sterke wind tegen voor de laatste 30 km. Gelukkig hadden we sterke mannen bij ons en kon iedereen goed volgen. Bij de Beurs aangekomen konden we uitpuffen in het zonnetje onder het genot van een hollandse bak koffie of een Paterke.

A.s. zondag route 104 van 120 km richting Rheurdt. Pauze na 80 km bij de wereldberoemde Biobakker! Cola op eigen risico. Vertrek om 7:30 uur.

B-groep: A.s. zondag een aanpassing in het programma. Route 27 van 78 km met K+K van de club, bij Boscafé Busjop in Heythuysen. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: De enige 2 die vanmorgen vanuit Sevenum naar Horst vertrokken waren Annie B. en ondergetekende. Ook bij “de Merthal” was het niet druk. Het merendeel van de TWC’ers was op weekend in Oudenaarde. Slechts Jan J. en Martien P. stonden te wachten. Om 8:30 uur vertrok Annie B. richting Grubbenvorst waar Lei K. haar op zou wachten. Zij hadden gekozen voor een rondje Duitsland. Wij met zijn drieën wilden route 160 fietsen, de Kennedytocht met start in Melderslo. We begonnen niet goed want na een paar honderd meter kwam Jan J. erachter dat we fout zaten. Dus omkeren en de andere kant op. Al snel kwamen we in Grubbenvorst waar we Annie en Lei inhaalden. We reden samen tot in Blerick waar we het er alle drie over eens waren dat dit echt niet de juiste weg was. Er werd besloten om terug te fietsen naar Horst en dan de juiste weg te kiezen. Hadden we op weg naar Grubbenvorst de strakke wind nog schuin vanachter gehad op de terugweg hadden we die dus tegen. Jan en Martien konden echter een stevig tempo aanhouden. Ik had me nog tot Horst kunnen verbergen achter de brede rug van Martien maar het hoge tempo werd er te veel aan en bij het viaduct over de A73 moest ik loslaten. Het was nog te vroeg om naar huis te gaan dus besloot ik om nog maar een ommetje, eerst wind op kop en daarna heerlijk op de terugweg in de rug, bij te fietsen. (Verslag van Giel). 

A.s. zondag 9 juli een aanpassing in het programma! Route 27, afstand 78 km. Vertrek om 8:30 uur. Pauze bij Boscafé Busjop in Heythuysen. Dit is een K+K route.

D-groep: A.s. zondag route 101-D van 64 km met koffie en gebak van de club. Vertrek om 8:30 uur.