Weeknieuws 2023-29

VUT-groep: A.s. donderdag route 10 van 77 km richting Vierlingsbeek. Vertrek om 13:30 uur met K+K van de club.

A-groep: Deze zondag werd er door 7 A-strijders de bekende heuveltjes rond Hinsbeck en Co bestreden. Om wat voldoende kilometers te maken voor mijn training voor de Pieter-Ride begin september ben ik braaf samen met BabbelFrank eerst naar Hôrs gefietst om me daar rond de klok van 8:00 uur te melden bij “De Beurs”. Over de “Pieter-Ride laat meer info. Onze BabbelFrank gaf aan met de B strijders te gaan fietsen. Nu speelt de vraag bij mij moet ik nu een dankwoordje schrijven voor de zoveel mooie jaren bij de A strijders of is het een eenmalige uitstap. De toekomst zal het uitwijzen.

De weer deskundige hadden wind verspeld en deze kregen we ook. Om de overige 5 strijders eerst een beetje warm te laten rijden kozen Robert en ik maar voor de koppositie van het gemoedelijke peloton. Via het Grubbevors werd er koers gezet richting de grote boze stad. Hier gearriveerd waren Robert en ik nog steeds de eerste twee strijders van groep. Om te voorkomen dat ik dit nog vele malen moet herhalen, kan ik nu alvast verklappen dat dit beeld niet veranderede tot z’n 80 % van de rit was voldaan. Want na deze 80 % gaf Robert het stokje over aan zijn junior variant.

In het peloton was na 4 weken ook weer plek voor onze Bram. Hij was afwezig geweest i.v.m. vakantie en medische redenen van lichte aard. Hij bleef keurig op de tweede rij fietsen zodat hij zo min mogelijk wind hoefde te vangen. Echter op de heuveltjes moest hij toch even erkennen dat een paar weken niet fietsen ten kosten gaan van je spiertjes. Alle heuveltjes werden door iedereen overleeft alleen kwam er wel een opmerking van onze sponsor Dave dat Robert zijn zoon beter thuis kan laten de volgende keer, want in het tempo hoe hij de heuveltjes bedong kon hij zo aansluiten in de Jumbo-Visma trein. Dit zag er zo makkelijker uit en ook nog gewoon op het buitenblad. Ja auw voor het ego van een aantal A-rijders. Nadat we waren begonnen aan de terugweg richting Hôrs werd er eerst nog even wat verantwoorde doping genomen in de vorm van banaan en snelle Jelle enz. Op de laatste paar heuveltjes begon het toch wel te piepen en kraken bij een aantal. Op de vraag zullen we nog een rondje werd niet al te enthousiast gereageerd, dus werd toch maar de originele route aangehouden.

In Grubbevors aangekomen zei mij Garmin het is goed geweest voor vandaag en mocht ik dus thuis afslaan en de Garmin mooi uitdrukken op 100 km heerlijke training. Bij het bij werken van de administratie op Garmin en Strava bleek dat onze Bram het zwaar had gehad want zijn Strava werd aangevuld met de tekst “Naar de vaantjes”. (door Roel V.)

A.s. zondag route 154 van 122 km richting Volkel. Vertrek om 7:30 uur en pauze na 65 km bij de Brabantse Hoeve in Heikant.

Pieter-Ride
In september doe ik met een aantal andere enthousiaste renners mee aan “De Pieter Ride“. In 4 dagen fietsen we een tocht van 570 kilometer, startend vanaf Pieterburen en eindigend in Zuid-Limburg. Naast het fietsplezier is er ook een
doel aan deze tocht gekoppeld. We fietsen namelijk om gezamenlijk donaties op te halen voor Fonds Gehandicaptensport. Met dit bedrag kunnen we bijvoorbeeld unieke sporters blij maken met een handbike of ligfiets. Want fietsen willen we toch allemaal!
Via dit bericht vraag ik jullie dan ook om een donatie te doen waarmee we er samen voor kunnen zorgen dat mensen met een beperking ook kunnen sporten en bewegen! Jouw bijdrage kun je doneren via deze link:

Link

Alvast hartelijk dank namens mij 🚲 en het Fonds gehandicapten sport.

Groetjes Roel

B-groep: A.s. zondag route 114 van 95 km richting Hinsbeck. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 123 van 75 km richting Kessel. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 61-D van 67 km richting Overloon. Vertrek om 8:30 uur.