Weeknieuws 2023-31

VUT-groep: A.s. donderdag route 29 van 72 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Vanmorgen ging om kwart voor 7 de wekker. Het eerst wat ik deed was even naar buiten kijken en naar weerbericht en deze gaf tot 11 uur droog aan. Het besluit was snel genomen dan het TWC-outfit uit de kast en de fiets uit de schuur en ontbijten. Om half 8 zat ik dus op de fiets richting Hôrs. Daar aangekomen was ik de eerste maar als snel kwam er nog een paar racers die ook dachten “Why not fietsen”. Om 8 uur stonden er 5 A rijders en 3 B rijders bij de Beurs. Wij als A-groep waren heel gastvrij en boden de 3 B rijders een plekje aan in ons pelotonnetje. Dit verzoek werd niet eens overwogen maar direct afgewezen met de tekst “Jullie gaan te snel”. Dus konden we de gastvrijheidskaart weer in onze zak steken voor een volgende keer.

De route vandaag ging dus met z’n 5-en richting Sonsbeck. Onze Bram moest er nog even inkomen want gaf de kopbeurt al direct af bij het passeren van het bordje einde bebouwde kom.  De rest van de rijders hadden er geloof ik wel zin in want de snelheid en dus ook de gemiddelde snelheid ging vrij snel om hoog en bleef ook hoog. Vlak voor we aan de heuveltjes rond Sonsbeck begonnen gaf de Garmin een gemiddelde van 31 km/u aan. Dat is ook voor onze A rijders best wel beetje hoog. Maar het ging vanzelf. De heuveltjes op moest er toch wel wat meer gewerkt worden door een aantal.  Maar iedereen kwam boven. Ook onze Bram. Toen we de voorlaatste klim gehad hebben kregen we te horen van Kapitein Robert dat Bram alvast een plekje ging reserveren bij de bakker want hij liet de beruchte “Herteweide” links liggen en ging direct richting Sonsbeck centrum.  De vier overgebleven rijders Robert, Tim, Leo en ik zei de gek ging nog wel eerst even de strijd aan mij de stijgingen van de “Herteweide”

Nadat deze laatste hoogte meters waren overwonnen konden wij ook koers zetten richting het centrum van Sonsbeck. Daar aangekomen stond onze Bram nog buiten. Wat bleek nu ook in deze bakkerij had het vakantievirus toegeslagen en kon er dus geen gebruik gemaakt worden van het terras of de mooie Stube. Shit geen Kuchen? Gelukkig wisten we met veel zekerheid dat er een stukje verder ook nog een bakkerij lag, dus werd de ketting nog een aantal keren rond getrapt en konden we 549 mtr. verder onze fietsen parkeren want deze bakker was wel geopend. Onze Tim en Robert kregen het even benauwd want het leek erop dat ze er geen fris verkochten. Gelukkig hadden ze niet verder gekeken dan hun neus lang was en bleek er een koeling te staan met voldoende fris naar keuze. Dat deed mij beslissen om eens geen thee te drinken maar ook te kiezen voor fris.  Nadat iedereen zijn keuze/bestelling had geplaats hebben we buiten lekker genoten van de Kuchen.

Ook tijdens de terugrit bleef de het tempo aardig hoog. De gedachte was mogelijk als we door fietsen zijn we voor de regen terug. Deze theorie is niet echt besproken maar mogelijk zonder theoretisch overleg praktisch uitgevoerd. Want toen we bij het veer in Arcen kwamen begon het heel licht te druppelen. Om te voorkomen dat ik echt nat zou worden door eerst via Hôrs naar huis te gaan koos ik voor de optie via Lottum direct naar huis te gaan. Helaas heb ik toch wat meer druppels gekregen dan gehoopt. Maar als je mij vraagt was het droog deze ochtend zeg ik voor 95 % van de rit hebben wij het droog gehouden. (door Roel V.)

A.s. zondag route 146 richting Vlodrop met pauze na 82 km bij het Veerhuis in Buggenum. De route is 122 km en vertrek om 7:30 uur.

B-groep: A.s. zondag route OTH 2019 van 94 km. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route OTH 2016 van 70 km. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 115-D van 72 km. Vertrek om 8:30 uur.