Weeknieuws 2023-34

VUT-groep: Wat Buienradar zoal te weeg brengt was vanmiddag goed te zien. Aan de start van de VUT-rit op deze donderdag middag stonden slechts 5 TWC’ers. Ondanks de waarschuwing Code oranje (wel zo toepasselijk ) vertrokken we klokslag 13.30 uur. Nog even hadden we de ijdele hoop dat er nog meer renners op zouden komen dagen. Omdat op de oorspronkelijk geplande route 78 op meerdere plaatsen wegwerkzaamheden aan de gang waren had onze wegkapitein het programma op het laatst nog aangepast. In de plaats was gekozen voor route 31 in de richting van Liessel. Toen we goed en wel op weg waren begon het licht te regenen, maar na Helenaveen was het alweer droog. Via de Belgenhoek kwamen we op de weg naar Meijel waar slechts een groot gat in de Meijelseweg nog herinnerd aan de brug over het kanaal. Even ging het hier even mis, we moesten hier niet de eerste weg links maar de eerste weg rechts. Dat komt ervan als de echte wegkapitein er niet bij is? Over de Vieruitersten koersten achter Meijel langs richting de Peel. Aan de noordkant langs de Neerkant en onder de A67 door om dan na de rotonde verder te fietsen naar Liessel. Omdat we in Liessel net over de helft van onze rit van vandaag waren stopten we bij cafetaria “de Pepper” voor de gebruikelijke koffie. Jan T. bestelde ook maar gelijk een Snickers want hij had behoorlijke honger.Na de heerlijke koffie terug naar de Snoertsebaan en bij de rotonde rechtdoor de weidse Peel in. Nog steeds was het droog en de zon liet zich zelfs af en toe zien, kortom het was ook omdat er weinig wind stond prima fietsweer. Langs het spoor voerde de route ons naar Griendtsveen waar we tegenover parkeerplaats ”de Halte” het spoor over reden richting Ysselsteyn. Over de Grauwveenweg en via de Dorperpeelweg staken we de Middenpeelweg over richting America. Er werd gekozen om niet het spoor over te steken maar rechtdoor te fietsen over de Wachtpostweg naar voor de Sevenummers thuis. Bij de spoorwegoverweg aan de Tongerloseweg werden deze twee netjes afgezet door de overige 3 Horstenaren. Om half vijf waren we terug in Zaerum na een mooie rit gelukkig zonder de beloofde regen, wind, hagel en onweer. (Verslag van Giel).

A.s. donderdag route 27, afstand 77 km. Vertrek 13:30 uur.

A-groep: Vandaag wordt weer zo’n dag dat de jongetjes van de mannen onderscheiden worden. De weersverwachting is namelijk wat wispelturig en het lijkt er op dat we ergens wat regen zullen krijgen. Bovendien is de vertrektijd 7:30 uur. Wanneer ik om 6:15 uur op sta is het nog enigszins donker, maar wel droog. Eerst maar even de buienradar checken. Het gaat zo, kort hard regenen, en daarna rond 7:30 ook nog kort een beetje regen. Dus maar even spatbordje plaatsen en arm en beenstukken uit de kast pakken. Bij de Beurs aangekomen blijken we met 5 man en onze bikegirl te zijn. TankLeo, TurboTim, AllesofnietsHenk en Peperazzi zijn de andere echte mannen. KoffieleutRalfie en PindakaasJac gaan voor een latere start met de wannaBees. Wij blijven nog even onder de luifel staan tot de bui voorbij is zodat wij de gehele rit droog van boven blijven en alleen van onderen wat spetters te verduren krijgen. Tijdens het wachten komt er nog een echte man aanrijden, onze TwanMechanic is ook weer terug van vakantie. Er wordt nog geopperd om de rit iets in te korten, maar daar is geen meerderheid voor. We komen overeen om het tempo wel iets lager te houden dan de afgelopen 2 weken.

Wanneer het droog is vertrekken we naar Tienray. Om de regenbui niet in te halen slingeren we eerst naar Swolgen, om de weg te vervolgen naar Blitterswijck. Het water bij de Roekenbosch staat echter behoorlijk hoog, zodat we daar extra van onderen gewassen
worden. Dan in Well de brug over en verder naar het Duitse. Daar heeft het blijkbaar minder geregend, want de weg is hier al/nog droog. Wat dat betreft wordt de rest van de rit dus een heerlijke rit. Zoals zo vaak is de werkelijkheid beter dan de voorspellingen en krijgen de echte mannen dus weer gelijk. Via Walbeck en Auwel rijden we verder richting Hinsbeck. En dan weten de kenners het al, want dan gaan we op en neer. Nadat we de 1e keer op gegaan zijn, blijkt dat onze tank een kleine blaas heeft en moeten we even kort stoppen om af te wateren. Onze bikegirl vertelt ons dan een verhaal over een schone hinde die op vakantie in Armenië haar benen tegen de zon beschermde middels een kerkelijk gezegend doek, zodat haar tere beentjes niet onder de blootstelling van de hoeveelheid zonnestralen veranderden in een puberale pukkel structuur. (Red: de werkelijke dichtregels op de fiets waren mooier, maar helaas had ik geen voice recorder mee om deze op te nemen, en laat mijn geheugen mij op deze leeftijd soms ook in de steek.)Via Herongen en de Blue Lagoon verder naar Hinsbeck. Dit dorp hebben ze voor ons mooi versierd langs alle toegangswegen. En aangezien we alle beklimmingen van alle kanten doen vandaag hebben we ze bijna allemaal gezien. Tijdens de 2e rit richting het centrum komen we een verdwaalde TWC rijder tegen. Het blijkt RunningRoel te zijn, die ivm een akkefietje gisterenavond te laat was vanmorgen en ons tegemoet gekomen is door de route andersom te fietsen. Dat telt dus ook wel als echte man. Ondertussen zijn we dus met 8 personen in het peloton. We rijden nog de laatste heuveltjes tot bijna in Süchteln en rijden dan naar bakker Oomen in Lobberich. Op dit stuk komen we ook nog SlapieBram tegen. “Om 6.30 regende het, dus ik heb me nog een keer omgedraaid. En daarna was ik pas om 9uur wakker.” Duideijk een gevalletje jongetje. Ondertussen is het peloton dus met 1 echte girl, 1 echt jongetje en 7 echte mannen. Bij Oomen moeten we binnen zitten, en daar genieten we van een lekker stuk Kuchen met iets daarbij. En bij de sanitaire stop “genieten” we ook nog van andere zaken. Volgens AllesofnietsHenk rook het al zo voordat hij naar het toilet ging, maar de rest van de groep heeft zo zijn twijfels. Onze Henk heeft deze rit tot de pauze Alles gegeven (om als 2e of 3e boven te zijn) en heeft voor de terugweg Niets meer over. Doseren kennen ze bij de politie blijkbaar niet. Via Leuth en Hout-Blerick naar Maasbree en dan via Sevenum naar de Beurs. TwanMechanic heeft tijdens de fietsvakantie met zijn Maaike goed getraind, want die heeft nog wel voldoende over. Samen met RunningRoel houdt hij een strak tempo aan. Dat hou ik daarna met RR ook maar aan, en wanneer we vanaf de 2e rij gemotiveerd worden om het viaduct over de A67 weer sneller naar boven dan naar beneden te rijden geven wij daar netjes
gehoor aan.

In Sevenum dorp neemt het jongetje alweer afscheid van ons, zonder dat hij ook maar 1m kopwerk gedaan heeft. In een rustig tempo doorkruisen wij het ezelrijk en daarna voeren we nog even het tempo wat op, totdat de navi aangeeft dat er nog 2 km te doen zijn.
Even lekker uitbollen en dan bij de Beurs in de zon genieten van weer een heerlijke rit met de echte TWC A mannen. Deze week de benen lekker laten rusten (Tip van de redactie: een D1 training lijkt verstandig.), de fiets poetsen en de ketting smeren. Volgende week doen we dan de marathon naar het Zuiden. Met 12 aanmeldingen hebben we dan een mooi peloton.

A.s. zondag de jaarlijkse Marathon. De route is 172 km en gaat richting Sittard. Meer info zal via de Marathon app groep gedeeld worden. Vertrek is om 7:30 uur.

B-groep: A.s. zondag de jaarlijkse Marathon. De route gaat richting Garzweiler en is 150 km. Er zijn 2 pauzes, koffiepauze na 60 km bij Ellys Bikertreff en lunchpauze na 100 km bij Backerei Achten in Elmpt. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: A.s. zondag de jaarlijkse marathon. Dit jaar gaan we richting Mierlo. De route is 108 km. Vertrek om 8:30 uur. Meer info via de App groep.

D-groep: A.s. zondag de jaarlijkse marathon. Dit jaar gaan we richting Mierlo. De route is 100 km. Vertrek om 8:30 uur. Meer info via de App groep.