Weeknieuws 2023-44

MTB-groep: Het begint een beetje saai te worden. De gehele week veel regenbuien. Voorspelling begin van de week dat dit zondag ook weer is. En uiteindelijk is het zondagmorgen droog, met een kleine kans op een buitje. Dat betekent dat een aantal mensen schitteren door afwezigheid. Anderen melden zich af met een andere reden. BabbelFrank was vorige week op de terugweg zo met zichzelf in discussie, dat hij lelijk ten val kwam voordat ie het in de gaten had. Beterschap en hopelijk een spoedig herstel. PappieBram meldt dat ie vandaag niet helemaal fit is. Dat is jammer, want vorige week heeft ie goed gefietst en zo loopt ie deze week weer trainingsachterstand op. Uiteindelijk staan er 6 Asses en 7 WannaBees klaar voor vertrek.

Aangezien onze bikegirl het advies om haar gele regenjackie uit te doen in de wind slaat (en die staat er genoeg) moeten we Achter de Smalbrug de 1 e keer stoppen, zodat zij haar jackie toch weer uit kan doen. Daarna het 1 e sappige beekkantje nadat Ru en Ro de rest attenderen op de route. Vervolgens via de Kasteelse Bossen richting Swolgen, want zo is de aanloop van de 1000 meren route van vandaag. Met al die regen van de afgelopen week lijkt de benaming 5000 plassen route deze keer toepasselijker. Gelukkig nu geen groot vee op de route, dus het blijft deze week bij water en zand. Dat is achteraf met poetsen ook te merken, want even afspuiten met water is voldoende om de kleur van de fiets weer blinkend te krijgen. In de Swolgense bossen volgen wij Asses netjes de gpx route, en doordat de WannaBees regelmatig een heuveltje links (of rechts) laten liggen moeten we hen regelmatig inhalen. Maar wat is dat nu: Er komt ons een TWC-er tegemoet. Het blijkt StoppiEdwin te zijn. Hij draait snel en volgt de route met ons, zodat we ook met 7 Asses zijn. Nu we toch met nummertjes bezig zijn. De naam van de route had ook iets van het aantal valpartijen kunnen zijn. Dat waren er deze week namelijk ontelbaar veel. En nadat TurboTim en ik vorige week constateerden dat dit vaak te maken leek te hebben met SingleSpeedHenk, was dat deze week niet het geval. Zoals jullie weten is SingleSpeedHenk bij de politie en wij verdenken hem er van dat hij zijn achtervolgingstactieken op zondag oefent op de MTB. Meervoud is trouwens overdreven, want het komt er op neer dat je de ander van de weg kegelt. Maar zoals gezegd, dat was deze week zeker niet het geval.Omdat ik verder enkele toezeggingen gedaan had om sommige valpartijen niet in het stukje op te nemen (red: ik kom de biertjes wel een keer ophalen), beperk ik me tot de top 3 van deze week. Op 3 de valpartij van ondergetekende. Normaal haal ik nooit een stukje met een valpartij, en nu 2x op rij. Dat geeft te denken. In achtervolging van onze bikegirl besluit zij om eerst te gaan liggen boven op de heuvel, tussen 2 bomen, met veel wortels op de grond. Ik kan nog net tussen de fiets en een boom, of toch niet. Vervolgens val ik net zo sierlijk als vorige week, volledig ingeklikt, bovenop ed fiets van onze bikegirl. Schade 0, dus snel weer verder. Op 2 de valpartij van TaRuud bij Fort Hazepoot. Steil (maar eigenlijk met stijl) naar beneden op zijn gravelbike, door de mulle zand niet in staat om halverwege de bocht naar rechts te maken kan hij niets anders dan een OTB-tje (red: Over The Bar, Over Het Stuur dus) maken. Ook hier geen schade, maar veel respect van de anderen. En op 1 dus StoppiEdwin. Dit is weliswaar geen valpartij, maar de punten liepen op tot 15 (op een schaal van 10). TaRuud en TankLeo rijden voorop. De laatste roept dat we rechts moeten, terwijl dit links is. Maar aangezien de GPS van StoppiEdwin leeg is merkt hij te laat dat er geremd wordt. Knijpt vol in zijn voorrem. Laat zijn achterwiel dus boven zijn hoofd komen. Laat de voorrem weer los. En landt netjes met 2 wielen weer op de grond. En komt niet eens met TaRuud in aanraking. Ook hier geen schade, wel respect, en helaas heeft de Garmin ook zijn hartslag niet gemonitord. Even later blijkt hij niet meer te kunnen schakelen, en wanneer we bij zijn voordeur langs rijden stapt hij dan wel af en hebben we weer 6 Asses. Die vervolgen de gevarieerde route aan de verkeerde kant van de Maas, waarbij af en toe een WannaBeetje gedaan wordt. Op de terugweg op het veer begint het dan toch wat te miezeren. En besluiten de BikeGirl enHammerPe om de korste weg naar huis te nemen. De andere 4 vervolgen de route en TankLeo en TaRuud schakelen nog maar eens een tandje bij. SingleSpeedHenk is helemaal niet meer zo SingleSpeed en geeft, zoals gewoonlijk, niet bij. Bij het Schuitwater aangekomen is het miezeren veranderd in regen en besluit TankLeo om linearecta via Melderslo naar de Beurs te rijden, en vervolgen we met 3 Asses de route.

Het laatste stuk volle bak wind in, dus kunnen we nog even een lekker intervalletje trainen. Nat, onder de modder en voldaan (quote van de dag: “Echte mannen rijden de route helemaal uit”) komen wij als laatse aan bij de Beurs. Ander quote van TaRuud: “Het is goed te doen met jullie meerijden op de gravelbike”. Dat vergroot het potentieel aan Asses. We zijn benieuwd.

A.s. zondag route 39 van 65 km richting Baarlo / Helden. Dit is een nieuwe variant van de bekende routes naar de Heldense bossen. Gemaakt door onze Ruud zodat we het gebied in Baarlo wat meer gaan verkennen. Vertrek om 8:30 uur.

Evaluatie Race A-groep: Deze is op dinsdag 14 november om 20:00 uur.
Locatie: Cafe de Beurs. Meer info is reeds per mail verstuurd.

Evaluatie BCD en VUT-groep: Deze is op dinsdag 28 november a.s. om 20.00 uur.
Locatie: Bij Frans en Christel Hoebers. Meer info is reeds per mail verstuurd.


Uitnoding Valuasdiner: 

Beste TWC-leden en partners,

Graag willen wij jullie uitnodigen voor het jaarlijkse Valuasdiner op het Valuascollege in Venlo. Leerlingen van klas vier van Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Valuascollege, bereiden op woensdag 6 december een heerlijk diner voor. De kosten zijn € 18,75 per persoon voor een viergangendiner, exclusief drank. Wil je graag reserveren en gezellig meedoen op 6 december stuur dan een mail naar:

Henrietteaerts00@gmail.com of een bericht naar 06-44195832
Graag vóór woensdag 8 november!
Geef aan of je alleen komt of iemand meeneemt.

Mocht je speciale wensen hebben, dan laat dat ook even weten, leerlingenkoks kunnen daar dan rekening mee houden. Inloop vanaf 17.45 uur, start diner 18.00 uur. Parkeren aan de Hogeweg ter hoogte van Hogeweg 26 A.

Groetjes van de De activiteitencommissie

Jet