Weeknieuws 2023-45

VUT-groep: Vandaag werd route 004 verreden, die vorige week werd afgelast i.v.m. code geel en windkracht 5. Het had de hele nacht tot 9 uur in de morgen geregend, dus het zou wel een natte boel zijn op de wegen en fietspaden, maar door het lekkere zonnetje na tienen bleek dat reuze mee te vallen, Ondanks dit bleek HR zich er op hebben ingesteld want hij kwam op de crossfiets aanzetten. Nog even een discussie over de vertrektijd, maar er werd beslist dat een uur toch het beste was, want er zijn rijders die door moeten naar hun woonplaats. Er vertrokken 8 renners waarvan 2 dames richting Kronenberg waar de eerste discussie over de route even opstak want achter de kerk moesten we rechtdoor, maar aangezien die weg de laatste maanden gesloten was i.v.m. wegwerkzaamheden, wilden enkele renners toch linksaf i.p.v. rechtdoor. Daarna ging alles prima tot in Helenaveen waar het even onduidelijk was of we rechtdoor moesten of linksaf langs het voetbalveld richting Neerkant. Hier werd gekozen om meteen de weg te nemen want de zon had zijn werk hier niet zo goed kunnen doen. Hierna zette JJ zich op kop en ging het in een mooi tempo wind in en werd geconstateerd hier niks had ingeboet. Een stuk voor Neerkant moesten we rechtsaf de Veenpluisweg op, om een beetje slingerend naar de rotonde tussen Helenaveen en Liessel te fietsen, oversteken en door over het fietspad. Op het punt dat we weer rechtsaf zouden moeten ging het eerst linksaf richting Liessel voor de koffiepauze, daar fietste JS een heel eind verder naar de chinees, de rest riep dat zij stopten bij de
cafetaria, waar de koffie ook door een chinees werd uitgeserveerd. Even was er nog discussie wie mocht betalen daar diverse personen jarig waren geweest, maar zonder dat er slachtoffers vielen werd beslist wie mocht betalen en wie volgend keer aan de beurt
zou zijn. Dat er toch wat wind stond bleek wel toen we richting Griendtsveen vertrokken en het tempo lekker erin zat. In Griendtsveen werd wat geslingerd om wat andere straten te leren kennen, daarna via de Grauwveenweg richting America waar ook het centrum even werd aangedaan. Voor mij zat de rit erop, de rest moest nog via Meterik naar het vertrekpunt. Of hier nog problemen waren denk ik niet, want heb geen klachten gehoord. (door Lei Keijsers)

MTB-groep: Deze week zijn de voorspellingen voor het weekend beter dan de eeredre weken. En ook nu is het weer weer minstens zo goed. Het is dus droog, met een lekker zonnetje. Alleen de temperatuur laat een beetje na, maar daar kun je je op kleden. Kortom een heerlijke zondag voor een lekker rondje. En dat is deze week iets nieuws. TaRuud had aangegeven dat er nog veel meer leuke paadjes in de bossen bij Baarlo en Helden zijn, dus hij heeft een nieuwe route (nr 39) gemaakt. Zo snel mogelijk over de asfalt er naar toe en aan het eind ook weer met dezelfde eisen terug naar de Beurs. Het blijkt zondagmorgen buiten nog iets kouder te zijn dan ik op basis van de verwachtingen verwacht had, dus blij dat ik de wintermuts en het windjack alvast aangedaan heb. Iets dergelijks geldt ook voor anderen bij de Merthal. De WannaBees slapen vandaag weer uit, dus alleen de Asses vertrekken om 8.30uur, voor de volledige 65km. Dit zijn 8 mensen netjes in tenue. Alleen onze sponsor die er weer eens bij is, heeft blijkbaar zijn tenue kapot gefietst, en het nieuwe materiaal is nog niet binnen, dus we hebben deze keer een zwart rijder. We spreken nog even af dat de heen- en terugweg netjes en group gereden worden, met een tempo dat hier bij past.

Wanneer de klok slaat voor het tijdsein van 8.30, en onze TurboTim ook gearriveerd is, vertrekken we dan via Sevenum en Maasbree. Boven op het A67 viaduct staat de politie te controleren, maar voor ons geen foto’s deze keer. Daarna linksaf en richting de bossen rond de begraafplaats. Hier nemen we wat afkortingen ten opzichte van de eerdere routes, om met zo min mogelijk kilometers in de benen, maar ook niet alleen asfalt, bij het hoofdgerecht aan te komen. Hier moeten we echter al de 1e keer stoppen om onze zwart rijder de Horster kleuren combinatie compleet te laten maken. (Red: plaspauze). Wanneer al zijn plaspauzes volledig in het stukje beschreven zouden worden, dan zou het stukje alweer te lang zijn, dus bij deze: we hebben 4x op hem moeten wachten.
Na deze transitie begint dan toch de uitdaging in de bossen van Baarlo en Helden. Enerzijds voor de mooie paadjes, met bochten en beklimmingen en anderzijds voor de route rijder, aangezien er vele kruisingen en dubbels in de route zitten. Na 1min in het bos, waar niet eens een moeilijk stuk navigatie is, gaat het al mis met de route. Wanneer dit een voorbode is, dan beloofd dat nog wat. Gelukkig valt het verder eigenlijk mee, zodat we niet meer dan 10x moeten stoppen vanwege de route. En die is werkelijk een mooie aanwinst ten opzichte van de route die we hier al hebben. Vele leuke nieuwe single tracks en uitdagende beklimmingen, waarbij bij de meeste minstens 1 persoon altijd wel boven komt. Ruim over de helft maant PappieBram het peleton tot een halt, zodat we in de volle zon
kunnen genieten van onze snelle Jelle.
Even later zijn we dan weer onderweg voor de terugweg. Zeker in de bossen is deze ook weer om je vingers bij af te likken. Daarna zit het er dan toch echt op, en gaan we hoofdzakelijk over asfalt via Maasbree naar Sevenum. Daar nemen PappieBram en LommeDave afscheid. Gaan zij (illegaal) doorzakken bij de Werkplaats? De rest gaat toch weer het zand op, en de singletracks door het gras. Wanneer onze BikeGirl aangeeft niet de beekkant bij de Tongerloseweg te doen, en ook HammerPete dit de groep laat weten, vatten de routeridders dit op voor iedereen, en gaan we dus netjes en group via de Hegelson naar de Beurs, voor onze welverdiende afzakker. Daar is het een drukte van jewelste, maar ook nog genoeg plek voor ons. Naast de WannaBees, die al terug zijn, en KabouterLambert die lekker op de weg gecruist heeft. Er wordt weer veel schele wazel verkocht, maar helaas geldt dit nog niet voor de oude racefiets van onze BikeGirl. Hoewel de prijs voor TWC vrienden toch €5 lager is dan zoals op Marktplaats aangeboden. (door Robert)

A.s. zondag route 7 van 62 km richting Duitsland met 2 keer het veer. Daarom vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Om klokslag 9 uur werd door 2 dames en 5 heren vertrokken vanuit een mistig Horst richting Duitsland. Deze rit was enkele weken geleden ook al verreden en toen moest er om gefietst worden i.v.m. werkzaamheden aan het rooster aan de achterzijde van het Roekenbosch en natte voeten waren bij deze temperatuur ook niet raadzaam. Daarom werd er besloten binnendoor van Meerlo naar Blitterswijck te fietsen naar de brug in Well. Op de weg langs de maas vocht het zonnetje om door te breken, maar dit lukte nog niet zo goed, echter ca. 4 kilometer verder was er ineens niks meer van mist te bekennen en scheen het zonnetje volop en dit bleef de hele verdere rit. Op een de wegen langs de bossen werden we opgeschrikt door geritsel achter de struiken en bleek dat er getraind werd met paard en karretje op het complex Heyberg. MJ ging voorop fietsen om niet nogmaals een gesprek aan te moeten gaan met de “Polizei” over waar wel en niet gefietst mag worden in Kevelaer of dat we een bordje zouden hebben gemist.Op de koffieplaats bij Janssen bleek dat het verboden was ons banaantje binnen in de zaak op te mogen eten, we hadden al besteld dus opstappen deden we niet. Toen kwamen de jeugdstreken weer boven en werd de banaan toch stiekem verorbert en CS had een
plastic zakje bij zich en GH een rugzak dus alles werd in de doofpot gestopt. Daarna werd meteen om vergissing gevraagd bij de kapel door het opsteken van enkele kaarsen. De tocht werd voortgezet en zonder verdere problemen kwamen we terug bij de Beurs.
(door Lei Keijsers)