Weeknieuws 2023-46

VUT-groep: Op donderdag 16 november was route 161-D gepland, vooruitziende blikken bepaalden dat de rit toch beter op donderdag morgen verreden kon worden want buienradar voorspelde de gehele middag regen. Woensdagmorgen bleek dat buienradar weer alles had omgegooid dus werd besloten donderdagmorgen te starten, echter woensdagavond was buitenradar weer veranderd van mening en werd besloten de rit af te gelasten en donderdagmorgen te beslissen of er in de middag gefietst zou worden. Ikzelf gaf aan in America aan te sluiten bij de groep, daarop reageerde wegkapitein JS of ik aan het einde wilde aansluiten ?? het probleem was dat als ik de route ophaalde naar mijn Garmin er naar 
America via Griendtsveen naar Helenaveen gefietst zou worden. Dus maar naar Horst gefietst en met de groep vertrokken en de route andersom gefietst tenminste volgens mijn routeplanning. De rit begon in het begin met wat problemen maar die waren snel opgelost en fietsten we via een route die blijkbaar nog weinig van ons ooit hadden gefietst.
De koffie was heerlijk in Helenaveen en in een lekker tempo werd ik in America afgezet en ging de rit voor overige 2 dames en 5 heren door naar het vertrekpunt. Probleem opgelost, ik heb destijds alle ritten naar mijn computer gezet en toen was het nog Route- 161_55km_2022 maar die ondertussen op de site gewijzigd in 161-55km_2023.
(Lei Keijsers).

Routecommissie: Routes worden regelmatig bijgewerkt aan de hand van bevindingen tijdens de rit. Dus altijd een paar dagen van te voren op de website kijken of er een nieuwe versie van de route aanwezig is zodat iedereen in de groep met dezelfde versie van start gaat. Voor de zekerheid zal dit ook via de App groep en shoutbox gemeld worden als de route in dezelfde week verreden wordt. 

MTB-groepen: We hebben 2 MTB groepen, de A en de B groep, maar qua Whatsapp groep was dit nog niet goed geregeld. Dus vanaf nu is er een App groep voor de MTB  A-groep en 1 voor de B-groep. Indien er vragen zijn of je wilt toegevoegd worden aan 1 van de groepen kun je contact opnemen met Bram/Robert voor de A groep, en met Daan voor de B-groep.

MTB-groep: Op zaterdag is het de gehele dag somber geweest, en was het beter om binnen te blijven. De  voorspellingen voor de zondag zijn goed, en bij het openen van de gordijnen ziet het er dan ook goed uit. Het wegdek is weliswaar nog niet helemaal opgedroogd, maar de lucht is bijna geheel blauw. Een heerlijke dag om de mountainbike te pakken en te gaan fietsen. Wanneer ik bij de Merthal aankom is het nog niet erg druk. Komt natuurlijk ook deels omdat de  B groep pas om 9 uur vertrekt. Onze MechanicTwan staat samen met TaRuud al te wachten. Waarbij deze laatste zijn kamelenride (red: fully onder de kont en camelbag erboven) heeft thuis gelaten en komt oefenen met zijn GravelLook. Hij fietst tegenwoordig ook in Venlo bij de club, om daar te kunnen trainen, en die jonkies zijn op de gravelbike handiger dan onze TaRuud op zijn MTB. Er staat echter ook iemand bij op gele schoentjes die ik niet meteen herken. Heeft iemand geinvesteerd te hebben in nieuw materiaal? Maar nee, het blijkt een VerStepheling te zijn. Nadat ik hem vertel dat de B groep toch echt pas om 9 uur vertrekt besluit hij om maar met de Asses mee te gaan. En dat voor 60+ kilometers,  incl Duitse heuvels, en dan ook nog met een klein select groepje van Asses. Alleen al respect voor de poging. Dan om 2min voor het vetrek komen de gele handschoentjes van TurboTim ook al aangereden. Hij verexcuseert zich dat hij zo vroeg is. We missen dus, ondanks het heerlijke weer, nog wel wat materiaal. Onze HammerPete en  BikeGirl zijn weliswaar in Duitsland, maar doen het deze week lekker met z’n 2-tjes. Je zou toch zeggen dat je tijdens je pensioen dit soort zaken ook door de week kunt plannen, zodat je in het weekend met je fietsvrienden mee kunt. Blijkbaar gelden hier andere prioriteiten. Onze SingleSpeedHenk is afgelopen week ook al de evaluatie vergeten, dus waarschijnlijk heeft hij  dat nu 2x in 1 week gedaan. Of zou hij met z’n HorseWife ook ergens (in Duitsland) zitten? En ook onze TankLeo schittert door afwezigheid. Waarschijnlijk ligt hij onder de warme  deken naar de verrichtingen van onze Max te kijken. Advies: volgende keer opnemen en eerst met je fietsvrienden buiten spelen. En als laatste is ook het ezelrijk niet vertegenwoordigd.  LommenDave mag van de baas een zondag naar de Beurs (een andere dus) om naar nieuwe bolides te kijken, zodat hij ons weer iets moois kan verkopen. Zodoende rijden we om 8.30uur met 5 man weg. Eerst op weg naar Grubbenvorst. Bij het  viaduct over de A73 staat er nog iemand in TWC tenue op ons te wachten. Dit blijkt  StoppiEdwin te zijn. Hij was wat aan de late kant, maar maakt het 6-tal compleet. We hebben redelijk wind mee en zijn zodoende veel te vroeg in Grubbenvorst en omdat we niet in de wind stil willen staan bij het veer rijden we een extra lusje bij het Gebroken Slot. Daarna via Velden het bos in en op naar Duitsland. De route is heerlijk gevarieerd: droge ondergrond, maar ook hele natte (soms tot aan de as), vlakke stukken, maar ook heerlijke hellingen, stukken die lekker doorrijden, maar ook af en toe een tak tot zelfs boom over de weg, voor een technische bunnyhup of fiets in de nek loop traject. Alleen wanneer we op de macht door de modder rijden of tegen een helling omhoog knallen, kan onze VerStepheling het niet helemaal bijbenen. Echter bij de pauze meld hij doodleuk dat zijn maximale hartslag 150 geweest is, dus ruim onder zijn max van ca 180. Dat gaat dus helemaal goed komen. En dat blijkt ook zo te zijn. Na het veer in Grubbenvorst neemt StoppiEdwin de kortste route huiswaarts en in Horst gaat MechanicTwan direct huiswaarts om zijn rug te laten masseren door ega, terwijl bij de Beurs TurboTim laat weten dat zijn ega dienst heeft, dus ook voor hem geen tijd voor een lekkere 3 e helft. Zodoende stappen we voldaan met z’n 3-en de Beurs binnen, waar tot onze verrassing nog TWC-er te bekennen is, maar de koffie en bier smaken er niet minder om. Bijna driekwartier later komt de B groep ook terug van hun ritje. En tot mijn verbazing krijgen zij een stukje aardbeientaart aangeboden. We zullen het er maar op houden dat zij het nodig hebben. Volgende week een korte route Reindersmeer en zijn we hopelijk weer met wat meer man/vrouw. (door Robert)

A.s. zondag route 36 van 55 km, Reindersmeer korte variant. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Bij de beurs vertrokken om 9 uur met 2 dames en 3 heren aan een rit over natte wegen en veel wind. In America sloot nummer 6 aan en de slechte weg richting Griendtsveen genomen. Alles verliep prima en richting Clevers in Overloon hadden we de wind in de rug en ging het tempo ook omhoog zonder veel inspanning te moeten leveren .
Bij Clevers aangekomen leek het gesloten te zijn maar na goed kijken bleken er al meer mensen aan de koffie te zitten en sloten wij ons binnen bij die mensen aan. Na de koffie wisten we dat het zwaarste gedeelte zou komen en werd er lekker doorgefietst. In Blitterswijck lijkt het wel een meer jaren plan te zijn op de Heerweg dus even slingeren door de
straten en het fietspad op langs “tante Jet” aan de maas. Op het fietspad heb je meerdere roosters en je moet altijd goed opletten, vooral nat weer, maar deze keer was een ijzeren puntje van een rooster de oorzaak van een lekke band. Met zijn drieën lukte het de stugge band er weer op te krijgen, daarna een kleine afkorting richting Swolgen en werd richting de Beurs gekoerst. De algemene opmerking was toch lekker gefietst alleen dat wordt weer fiets poetsen. (door Lei Keijsers).