Weeknieuws 2023-50

Nieuwjaarsreceptie 2024: Bij deze nodigen wij jullie uit om met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar 2024. Vanaf 11.00 uur zijn jullie van harte welkom in café de Beurs op zondag 7 januari a.s. Samen laten we de revue passeren over het afgelopen jaar en hopen we een nieuw sportief, gezellig en vooral gezond 2024 tegemoet te mogen zien. We hopen op een leuke opkomst.

Alvast fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2024 gewenst!

Bestuur Twc Oranje

VUT-verslag:  Het is donderdag 14 december en er staan 8 TWC rijders bij de Merthal, niet te geloven in december. Nog met zo’n aantal aan de start voor route 168, afgelopen week gemaakt door LK en met behulp van andere LK op de site van TWC oranje gezet. De groep bestond uit 6 race fietsen en 2 e-Bikers, vertrokken werd via de afhang, meterikseweg naar de kerk in Meterik rechtsaf, de schaak lieten we links liggen tot aan de Lollebeekweg. De e-Bikers hadden ondertussen al aangegeven dat het tempo iets te hoog voor hun was. Linksaf richting de Lorbaan, maar eerst nog even via de Drabbelsweg richting Veulen, terug richting America tot aan de Veulensewaterweg rechtsaf, eerste weg rechts Jaegerhofweg tot aan Steegse Peelweg dan richting Midden Peelweg. In Ysselsteyn werd via Zeilbergseweg later de Wittedijk langs Kampeerpark de Berkhorst tot aan de Nachtegaalweg gefietst, linksaf naar Griendstveen. Daarna over je kunt wel zeggen de zwevende weg richting Helenaveen tot aan ’t Veen voor een lekkere kop koffie, waar de e-Bikers al zaten te genieten van hun drankje. De e-Bikers vertrokken iets eerder en er werd gezegd tot zo, want jullie zullen ons wel inhalen en dat gebeurde op de Helenaveenseweg, Midden Peelweg oversteken daarna langs Toverland en de Peelbergen, richting Kronenberg waar het even fout ging, waar we links aanhielden hadden we rechts moeten gaan naar de Blaktdijk maar dat werd 500 meter verder opgelost door rechtsaf naar de Blaktdijk te fietsen. Al met al snel opgelost en zo via Hegelsom terug naar de Merthal. (door Lei Keijsers )

MTB-groep: Deze week route 19, dus we blijven wat meer Rund um Hause, of het echte ouderwetse Rondje om de Kerk. Temperatuur is goed en er is ook geen regen. Bij de Merthal is het dan ook een drukte van jewelste. Een paar dunne banden bikkels, maar de dikke banden zijn toch ruimschoots in de meerderheid. PappieBram heeft zich afgemeld. Hij gaat deze zondag met de VervangerReporter een klein rondje op de Graveler doen. Daar is ons rondje om de kerk ook geschikt voor, maar dat durven de heren toch niet aan. SingleSpeedHenk is er deze week ook weer bij. Het fietsen kon hem de afgelopen weken gestolen worden. Hij was op de MaleDieven. Lekker met de blote kont, all inclusive, in de
zon. Samen met het vrouwtje verwend worden. Dat laatste heeft HammerPete de laatste weken ook gedaan, maar zij zijn er beide bij deze week. “We gaan beide met de Bees mee. Ik ben dan de chaperonne.” Voor de oplettende lezers is dat laatste de vrouwelijke variant, dus dit was de uitspraak van onze BikeGirl. Dat laten we als Asses natuurlijk niet toe, en
uiteindelijk overtuigen we (alleen) onze BikeGirl om gewoon met de Asses mee te gaan. Ook tot geruststelling van SingleSpeedHenk, want die vertrouwd zijn conditie ook niet helemaal.

Om klokslag 9uur schiet het hele peleton weg. OpaHay is er niet bij, dus deze week stipt op tijd. In totaal meer dan 20 dikke banden bikes, die zich dus moeten groeperen. Maar goed dat het 1 e stuk over de asfalt is. Dan blijkt dat we een SingleSpeEdwin hebben deze week. Leuk zo’n elektronisch schakelsysteem, maar dan moet het wel werken. “Even aanraken is meestal genoeg.” Daar zijn deze week dan wel 3 stops voor nodig, maar het werkt gelukkig wel. WedstRuud heeft gisterenmiddag het Tom Dumoulin park onveilig gemaakt, maar heeft nog voldoende energie om vandaag de route voor te rijden, zelfs de stukken met de wind vol op de neus. In het Ham doet TankLeo echter zijn bekende tacktiek en neemt fier de leiding over. In 1 van de flauwe bochten positioneert hij 1 van zijn rupsbanden echter op de wortel, waardoor hij de gehele weg blokkeert. Zelfs de Bees die dan nog vlak achter ons rijden moeten in de remmen. Wanneer hij er van overtuigd is dat alleen zijn ego en imago beschadigd zijn neemt hij weer de leiding en loodst ons verder door en uit het Ham. Bij de Ulfterhoek nemen we de bekende beekkant. Het 1 e deel is goed te doen, maar dan wordt het toch wat sappiger en zijn we de grip wel kwijt. Gewicht en krachten goed verdelen dus. Daarna door het centrum van Sevenum, en via de Ijsboerderij naar de visvijver van de Peelvissers. Lekker rondjes rijden achter Toverland, soms volgens de route en soms met een sausje van TankLeo. Om uiteindelijk een korte bananen en plas pauze bij de kapel te hebben. Hier staan tegenwoordig voldoende banken en hebben ze zelfs zaagsel gestrooid om lekker te gaan liggen.

Na de pauze op naar de Zuringspeel. Waren er vorige week slechts 2 van de 6 rijders die de beklimming 2x deden, vandaag is de score 8 uit 8, ondanks dat onze BikeGirl duidelijk vantevoren aangeeft dat ze dat kl#te ding echt niet 2x op gaat vandaag. Een ruggengraat heeft ze blijkbaar niet (red: bij de pauze vroeg ze inderdaad wie er nog een goede rug wist),  maar respect dwingt ze des te meer af. Daarna op naar de Schaak, waar ieder op zijn eigen tempo een stukje mag rijden. Nu is dat laatste niet helemaal waar, want WedstRuud reed een mooi  tempo, zodat we met 5 man bij elkaar bleven. In de lange afdaling ging hij echter vol in de remmen, waardoor MechanicTwan en TurboTim hun 3 e Kiss and Ride deden. Er kwamen 2 herten van links aangestoven en die hebben we toch maar gemeden. “Ik vertrouwde er niet op dat zij rechts voorrang zouden verlenen.” Vervolgens uitbollen naar de Beurs. Aangezien de reporter in dienst andere verplichtingen had, geen sappige details van de schele wazel die daar verteld is. (door Robert)

A.s. zondag route 15, Zandhazentocht linksom, van 45 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Om 9 uur stonden er 5 fietsers, waaronder MP die we een tijdje hadden gemist, aan de start om richting Asten te fietsen onder een zonnetje volgens buitenradar maar die zat er behoorlijk naast. Een nat wegdek, een hoge luchtvochtigheid en frisse wind op de neus gingen we onderweg en ja hoor JJ had er momenten weer echt zin in en fietste met momenten een stuk voor de overige uit. Waar we enkele weken de fout in gingen buiten Asten werd er nu ruimschoots van te voren al  gewaarschuwd van denk eraan we moeten zo dadelijk linksaf. Bij Jan van Hoek aangekomen misten we de vaste klant voor de deur met zijn glas Hertog Jan, maar niet getreurd toen wij aan de koffie zaten kwam hij aanlopen en ging buiten genieten van zijn biertje. Binnen zaten 2 dames aan de koffie die vroegen waar we vandaan kwamen en toen het woord Horst en America viel, kwam het spraakwater los want daar had zij familie wonen en toen bleek in eens dat JJ vroeger naast die mensen had gewoond. Toen kregen we een bericht van MK dat zij om 9.19 uur was vertrokken en ons tegemoet zou komen, wat zou zij zich verslapen hebben, maar later vertelde zij ons, dat er wandelaars koffie bij hun hadden gedronken en toen die weer op tijd vertrokken, besloot ze maar toch nog een ronde te fietsen. Met een lekker windje in de rug werd de route voort gezet met de wetenschap dat er weer gepoetst moet worden want het natte wegdek had de fiets weer behoorlijk vettig gemaakt. Toch weer een leuke rit en dat half december.
(door Lei Keijsers)