Weeknieuws 2023-52

Nieuwjaarsreceptie 2024: Bij deze nodigen wij jullie uit om met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar 2024. Vanaf 11.00 uur zijn jullie van harte welkom in café de Beurs op zondag 7 januari a.s. Samen laten we de revue passeren over het afgelopen jaar en hopen we een nieuw sportief, gezellig en vooral gezond 2024 tegemoet te mogen zien. We hopen op een leuke opkomst.

Bestuur Twc Oranje

MTB-groep: Helaas valt oudjaars dag dit jaar op een zondag. Dat betekent geen extra rondje met de vrienden in de vakantie. En aangezien dit de traditionele oliebollenrit is hebben we vandaag veel vrienden. Er zijn meer dan 20 aanmeldingen en nog enkele niet fietsers, die ook gezamenlijk het oude jaar willen uitluiden. Even voor 9 uur dus weer een drukte van jewelste bij huize Keijsers, waar Mien ons weer op de “gevoelige plaat” zet. Vandaag kennen de Bees hun plaats en laten ze de Asses als eerste vertrekken. Door het hoge water kunnen we niet genieten van de vijverrand van OpaHay en de aansluitende beekkant daarna, dus we vertrekken over de asfalt van Veld Oostenrijk richting de Kasteelse Bossen. Lekker wat draaien en keren en op naar de Konijnswarande. Daar het befaamde heuveltje. VerStephaling geeft aan dat hij deze vandaag overslaat. Zou dat voorkennis zijn? Even later moet ik vol in de remmen. Zo staan voor namelijk tot de enkels in het water. Figuurlijk dan, want ook zij staan net op tijd stil. We moeten echter wel een grote stap zetten om droog aan de overkant te komen. Maar “with a little help from my friends” lukt dat iedereen. Daarna op naar de Reulsberg. De route zit iets anders in elkaar dan normaal, dus onze TankLeo heeft wat problemen om de route te volgen, maar aangezien we overal de weg kennen, komen we altijd wel weer op de route terecht. Uitspraak WedstRuud: “Doe ik het normaal zo slecht nog niet.” Voor de kantine ga ik aan de andere kant van een paaltje, maar blijf met mijn trapper in het lint hangen en beland nog even met mijn snufferd in het zachte zand. Niemand gezien, dus snel maar weer verder. Bij het verlaten het poortje netjes dicht en dan zie ik nog net dat PappieBram op de helling wat  bramen(struiken) mee wil nemen, waar de struiken niet op gesteld zijn, en hem dus op de helling houden. Nadat iedereen boven is gekomen gaan we aan de andere kant weer naar beneden en op naar ’t Ham. FvdV heeft gisteren bij de profs gekeken hoe het moet, maar zien en doen is toch echt iets anders, dus aan het eind van de helling met wortelpartij valt ook hij even stil, en dus iedereen achter hem ook. Snel hergroeperen en weer verder. SingleSpeedHenk heeft blijkbaar dit jaar wat grotere fokhondjes, want de tak die hij met zijn achteras mee wil nemen is toch echt wel 10cm dik. Gelukkig staat ook hij snel stil en valt de schade mee. Weer hergroeperen verder. Vanwege een oliebollentocht van de renvrienden van HammerPete laten we het slingerpaadje en de boukelpiste vandaag links liggen en zetten we koers naar de Ulfterhoek. Het modderpad daar naar toe is redelijk goed te doen, net als de beek tegenover de Boerenbond. Op naar de Blaktdijk. Daar gooit TankLeo het gas even open en SingleSpeedHenk komt er achter dat 4 weken Malediven en niet eten voor de rit zijn tol heeft. Maar even later pakken we alweer het modderpad en gaat de snelheid er vanzelf uit. Ook hier vergeet PappieBram dat hij door moet blijven trappen, maar gelukkig zit er hier niemand dicht achter hem. Via de Hees op richting Toverland. Daar probeert PappieBram of hij toch anderen in het water kan krijgen, en bij deze poging slaagt hij wel. LommenDave probeert zijn gravelbike nog over het gat te tillen, maar zonder snelheid is dat gedoemd te mislukken. Gelukkig voor hem en helaas voor de fotograaf gaat hij net niet OTB (red: over the bar) en blijft het bij een nat voetje ipv een nat pak.

Net voor het Bedelaarspad geeft FvdV aan dat hij wat slapjes van achteren is. Dit luidt een korte stop in om wat lucht bij te blazen. De voorsten nemen het er meteen van en het wordt dus een plas en bananen pauze. Even later zijn we al weer onderweg, maar dan blijkt dat niet tubeless rijden een slechte optie is en moet de achterband van FvdV toch echt vervangen worden. Nu een iets langere en verplichte stop. Geen echte RB (red: RedBull) stop, maar uiteindelijk kunnen we toch weer verder voor het laatste stuk. Nog even ploeteren in de modder, voor de een wat meer dan voor de ander. En dan op naar de Zuringspeel. En iedereen weet dat dta betekent 2x omhoog. Daar denkt TankLeo deze keer anders over. Met het excuus dat we anders te laat zijn gaat hij na de 1 e beklimming rechtsaf door het poortje en verder naar America. Nog even off road en dan een klein stukje Schaak voor de liefhebber. Maar ook deze laatste laat TankLeo links liggen, dus besluiten WedstRuud, TurboTim en ik om nu toch gewoon de route te volgen. Nog even knallen op de Schaak en dan op naar de oliebollen. Het is in huize Keijsers al een drukte van jewelste en het is nog lang gezellig. Heerlijke koffie(of niet Ralfie?) en thee, en voldoen de oliebollen en krentenbollen (of niet dan SingleSpeedHenk?) en heerlijke warme Gluhwein toe.


Hay en Mien bedankt, want het was weer top geregeld. We zijn weer helemaal klaar voor het volgende jaar. Dat geldt echter nog niet voor HammerPete en BikeGirl. Wanneer LommenDave net weg is, komt hij alweer terug met de mededeling dat de voorband van onze BikeGirl slap staat. Zoals al eerder gezegd, tijd om tubeless te gaan, maar eerst moet HammerPete onder grote belangstelling het binnenbandje wisselen. Ook dit is geen RB pistop, maar daar maalt nu niemand om. Dames en heren, allemaal bedankt voor een fantastisch fietsjaar en op naar een nog beter 2024. We zien jullie allemaal op de nieuwjaarsreceptie bij de Beurs op 7 Januari.

A.s. zondag route 3, Wanssum,  van 48 km. Vertrek om 9:00 uur.