Weeknieuws 2024-03

MTB-groep: Deze keer voor de afwisseling een MTB verslagje van TT (Tijdelijke Typ-miep). Ik hou een beetje van structuur, dus daar gaat ie:

Wie?
Als ik bijna bij de Beurs aan kom, kom ik al 4 bikers tegen (ben ik echt zo laat?…ja dus). RuudTalud, TankLeo, SinglespeedHenk en electric-Hay, die vandaag maar eens met de A groep mee gaat, omdat de B rijders wat later wilden vertrekken. Hij had zijn accu om 8:30 al opgeladen, dus hij was er klaar voor. In totaal dus met 5, al zie ik net na de spoorbrug in Tienray nog een 6e rood-wit-zwart rijder voor me opduiken. Het is onze fully rijder uit HoseHäuserFrost, die blijkbaar al eerder voor in het peloton aangehaakt was, maar dat had ik achterin nog even gemist.

Wat?
Route 25,: een schitterend tochtje naar het Reindersmeer met wat langere verbindingstukjes, leuke klimmetjes, beekkanten, omgevallen bomen, winterse landschappen en toch nog best gladde sneeuw en ijsstukjes verspreid over de route. We laten helaas een tweetal klimmetjes links liggen, maar dat mag de pret niet drukken. De sneeuw en ijsstukjes weten we goed te vinden. Soms zakken we onverwachts door het ijs of glijden we door de bocht over de aangereden sneeuw. Op 1 van de onvoorspelbare stukjes bevroren moddersporen, bedekt met sneeuw en daaronder blijkbaar ook ijs, schiet mijn voorwiel net langs een opstaande modderrand. Die kan ik nog corrigeren, maar als mijn achterwiel diezelfde rand opzoekt, ga ik dan toch echt even een carrière-switch als sneeuwschuiver proberen. Geen succes, dus maar snel weer op pad, voordat de spieren vast gaan zitten. Bij thuiskomst blijk ik een flinke schaafwond op mijn schouder rijker te zijn, dus deze week mijn rugzak maar over mijn linkerschouder dragen.

Waar?
Via het parkhotel, Tienray, Meerlo, Wanssum naar de brug bij Well, twee mooie lusjes door de Maasduinen en De Hamert en via Blitterswijck, Swolgen, Melderslo weer retour naar de Beurs. De wind stond vanuit het zuidwesten, dus de terugweg vroeg net iets meer vermogen dan de heenweg en dat was te merken. Niet iedereen kon even makkelijk meekomen en er moest flink gestoempt en ingehouden worden om de groep een beetje bij elkaar te houden. Op de brug in Well konden we mooi profiteren van electric-Hay, die ons vooraan uit de wind ging houden. Op standje Turbo, moest hij zelfs rustig aan doen, anders reed hij ons alsnog eraf.

Wanneer?
Zondagochtend uiteraard. We hebben een mooie 65 km gereden en zijn exact om 12 uur terug bij de Beurs om de eigen accu weer wat op te laden en na te praten. Een kwartier later sluit ook nog een klein groepje B rijders aan, die op een lusje na, dezelfde tocht achter de rug hebben.

A.s. zondag route 32 naar Neerkant en Meijel, alias de draai en keer route.  Deze is 68km, dus wederom vertrek om 8:30 uur.

 

Ledenvergadering: Op woensdag 21 februari a.s. is om 20.00 uur bij de Jeu de Boules club in Horst wederom de jaarlijkse ledenvergadering. 
Adres: Gastendonkstraat 50 Horst. Denk eraan dat er alleen met contant geld betaald kan worden.