Weeknieuws 2024-08

Start Race seizoen 2024

Hieronder het overzicht waarmee de 4 race groepen aanstaande zondag het 2024 seizoen mee gaan starten:

A-groep: Route 7 van 68 km richting Overloon. Vertrek om 9:00 uur.

B-groep: Route 113 van 65 km richting Kevelaer. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Route 113 van 65km richting Kevelaer. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: Route 17-D van 48 km richting Maashees. Vertrek om 9:00 uur.

MTB A-groep: Vandaag de laatste officiële MTB rit van het seizoen, de Maasduinen Mini Marathon. Aangezien ze ons bij de Schaffstal liever niet meer zien komen, is het de alternatieve versie 38, met pauze bij Jagersrust.Zowel qua route als qua pauzeplek zeker niet minder. Vantevoren is in een poll op de app groep geinventariseerd wie er allemaal zijn. Dit blijken er 8 te zijn. Wel zo gemakkelijk voor PappieBram bij de reservering. Bovendien is er ook de  mogelijkheid om je af te melden. Niet dat dat verder iets toevoegt voor de organisatie, maar mogelijk wel voor de mensen zelf. Onder andere HammerPete en BikeGirl geven aan weer eens op vakantie te moeten. Deze keer naar Sicilië. Na de ALV van afgelopen week hoop ik dat hij daar op zoek is naar een hamer, want bij de goed geleide ALV bleek dat onze voorzitter helemaal geen hamer heeft. Daar weten ze in Italië waarschijnlijk wel raad mee, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik niet weer een nieuwe bijnaam moet verzinnen. Verder aan bestuur en aanwezigen nog de complimenten, want het was een goede vergadering; mooie en interessante onderwerpen en kritische opbouwende vragen.

Net voordat ik naar de Merthal rij nog maar even de radar checken. Het eerste uur krijgen we mogelijk wat regenbuitjes op ons dak, maar daarna zou het best lekker weer moeten zijn. Maar weer geen regenjasje mee en op tijd weg. Vertrek is namelijk om 8uur, dus ik hoop dat iedereen de wekker op tijd gezet heeft. Even voor achten blijken we met 9 man te zijn, dus alle wekkers stonden goed, maar er moet iemand bij zijn die zich niet had aangemeld. Iedereen geeft aan dat hij dat toch echt gedaan heeft. Gelukkig kunnen we achteraf nog in de  app kijken wie al last heeft van geheugenverlies. Net als vorige week rijden we lekker op tijd weg, want het is net niet helemaal droog. Eerst naar de KB, maar voordat we daar zijn hebben we al de eerste valpartij van FellOffHenk. Nu is vallen 1, maar hij krijgt het ook paraat om zowel fiets als lijf in de baan van alle achteroprijders te krijgen, zodat deze allemaal niet door kunnen en eventueel vallen. De nieuwe bijnaam is wel terecht. Hij heeft namelijk eindelijk uitgevonden dat je met die hendeltjes aan het stuur de ketting op een ander tandwiel kunt leggen. Op den duur moet dit zijn knieën ten goede komen. Bovendien waren er nog enkele valpartijen meer van hem te aanschouwen, waarbij die bij het pannekoekenhuis in Arcen de hoogste waardering krijgt. In een korte steile afdaling het achterwiel van de grond krijgen en van schrik in je voorrem knijpen levert natuurlijk het mooiste spektakel op. FellOffHenk is echter heel bedreven in het uitklikken, zodat er verder geen schade is. Over de valpartijen deze route is nog veel meer te vertellen, maar ik zal het kort houden. Ook onze VerStepanling heeft zijn best gedaan, maar kwam qua aantal slechts tot de helft, en ook op de uitvoeringen moet hij nog wat oefenen. Volgende keer beter. Deze jongeheer uit Melderslo was vanmorgen op de badkamer volgens mij wel wat vergeten, wat hij gedurende de rit ruimschoots heeft goedgemaakt. Je hebt tanden poetsen en tandjes poetsen, en dat laatste was voor iedereen in de Maasduinen goed te horen. Voordeel is dat wij verder geen bel nodig hebben gehad. Qua aantal en uitvoering kwam de schrijver volgens mij nog dicht in de buurt van FellOffHenk. Een aantal waren buiten mijn schuld, maar bij het in Swolgen wieletje kussen blijft het toch lastig om op het ros te blijven. Gelukkig heb ik voldoende volleybal rol ervaring en heb ik niet per se die cursus van TaRuud nodig om mooi af te rollen en er zonder kleerscheuren vanaf te komen. De mooiste heeft echter verder niemand gezien, omdat de  groep alweer weg was, maar bij de beklimming van het befaamde heuveltje in de Swolgense  bossen heb ik ook nog een backflip op de grond gedaan. Helaas geen foto of video, maar ook verder geen schade, zelfs niet aan mijn ego. In de Maasduinen hebben we nog een mooie episode van de Teletubbies. Een blonde schone loopt hier namelijk met haar kleine hondje los door de duinen. Maar die laatste heeft het niet zo op mannen op een fiets, dus zo gauw hij (of zij, of X?) ons ziet rent hij er vandoor. Onze blonde dame trekt helemaal groen weg, gaat er hard achteraan en kijkt erg Dipsy. En continu blijft ze haar hond roepen: Laa Laa. Om die laatste niet verder op te jagen nemen wij boven op de berg maar even een korte pauze en maakt LommenDave van de gelegenheid gebruik om er een Po van te maken. Hierbij heeft ie niet bepaald het schaamRood op de kaken. En continu hoeren wij nog Laa Laa op de achtergrond. De anderen kijken paars van het lachen en moeten geregeld een Tinky Winky weg vegen.Nog even over de route dan. Behoorlijk wat modder en vlaai aan deze kant van de Maas. Maar die was al van eerder, want qua regen hebben we eigenlijk weer niets noemenswaardigs gehad. Heerlijke en goede paden in de Maasduinen, met lekker wat hoogtemeters. Richting  Jagersrust weer wat meer modder. Bij de pauze wordt voor ons een hele kersenvlaai in achten gesneden, dus daar was helemaal niks mis mee. De laatste kilometers weer wat meer variatie. En in Swolgen krijgen we dan toch nog een buitje van 3 minuten, dus dat mag verder ook geen naam hebben. Daarna bij de Beurs nog lekker socializen met de Bees. Uiteindelijk blijf ik met de Fab4 over en is er zoveel schele wazel, dat alleen daar al een stuk van gemaakt kan worden. Er is echter afgesproken dat What happens in the Beurs, stays in the Beurs, dus ik moet het helaas kort houden. Daarmee krijgt het MTB seizoen 2023-2024 echter een passend einde. Komende week bij fatsoenlijk weer voor de eerste keer voor seizoen 2024 weer op de race. (door Robert)

MTB B-groep: I.v.m. de officiële afsluitende rit van het winterprogramma wil ik toch een verslag maken over afgelopen periode. Gebombardeerd als leider en aanspreekpunt van deze groep wil ik toch wel het een en ander vermelden. Met name dat het geen last is om op deze wijze met deze mannen samen op pad te gaan. Ook met de ondersteuning van Mart V. en Peter K. Het maakte niet uit waar we heen gingen als we maar vertrokken, helaas hebben we zo’n nat seizoen nog niet meegemaakt. De dagen dat we wel vertrokken waren we met een vaste groep zo rond de 10 personen. Aanpassen van de route wat lengte betreft werd op een zeer creatieve wijze gedaan en in goed overleg, als we maar rond 12 uur thuis zijn aangezien de nabespreking zeer hoog in het vaandel staat van deze groep en hopelijk ook blijft staan. Samen uit-en thuiskomen en onderweg als het kon een kopje koffiedrinken, samen genieten was en is ons uitgangspunt en ik denk dat we ons daar goed aan gehouden hebben. En prima is waargemaakt maar dat moet je dan ook wel allemaal willen en die wil was er. Ook deze laatste tocht, staan toch weer zo’n 11 stoere kels aan vertrek (helaas kon ozze Hay er niet bij zijn, maar hopelijk hersteld deze voorspoedig en kan hij daarna ook weer aansluiten)
Het was een beetje nat vertrek maar dat weerhield ons er niet van te vertrekken met het regenjasje aan. De eerste beekkanten sloegen we over en zo richting Meerlo via het gravel pad langs de Molenbeek naar Meerlo. Toch natter dan gedacht maar o.k. als je eenmaal bezig bent fiets je door naar Wanssum en Well. In Well jasje opbergen en niet meer uitpakken. Door de Maasduinen fietsen is bijna wanen dat je op de Veluwe bent en daar konden we dan ook volop van genieten met de prachtige uitzichten en heide. Even een banaan verorberen en verder richting Hamert en Arcen via mooie singels en paden. In Arcen hebben we een restaurant voor het blok gezet; mogen deze 11 schone kels binnenkomen of  zetten jullie buiten de terrasverwarming aan? Ze waren wel heel snel met de keuze, inderdaad buiten. Makkelijke bestelling alles met vlaai en daarna laatste km naar huis over een boordevolle Maas die werkelijk zeer hoog stond. Aangekomen bij de Beurs was weer iedereen voldaan van weer een mooie gezamenlijke fietstocht. Hier werd nog volop nagepraat onder het genot van een donkere Pater. Mannen, ik heb genoten van dit fietsprogramma met deze groep en ik hoop jullie ook. TWC bedankt voor de koffie en vlaai en de overtocht. Lees eventuele info in de groepsapp mocht het weer te slecht zijn voor de racefiets. (door Daan J.)