Weeknieuws 2024-09

VUT-groep: A.s. donderdag wordt het 2024 seizoen geopend voor de Vutters met route 91-D richting Meijel van 56 km. Vertrek om 13:30 uur.

Gravel-groep: A.s. zondag wordt de 1e keer een Twc gravel rit gereden. Alle info zal via de Cyql app gedeeld worden (zie programma) en via de TWC Gravel app. Voor vragen kun je bij Bram W. of Ralph R. terecht.

A-groep: Seconden, minuten, uren, dagen, weken en maanden heb ik moeten aftellen om weer op de racefiets te mogen en weer te gaan genieten van een koffie bij de Beurs. In de winterstop heb ik toch een aantal geruchten mogen ontvangen waarvan ik denk dat we die toch maar eens wereldkundig moeten maken. Zo heeft onze PoesRoellie zijn poes ingeruild voor een mooie nieuwe racer. Deze heeft zelfs een plekje in zijn slaapkamer veroverd getuigen de foto’s op whatsapp. Nou, ik hoef er in ieder geval thuis niet mee aan te komen en mag al blij zijn dat mijn fiets vanwege plaatsgebrek in de woonkamer mag staan. Had hem liever nog wat prominenter aan de muur gehangen maar denk dat ik dan een enkeltje naar het balkon krijg. Enfin onze WithoutHamerPete alias de voorzitter is vandaag er niet bij. Samen met zijn eega is hij wat dealtjes aan het maken met de maffiosi en gelijk opzoek naar een hamer. Ook onze Eskimo schittert door afwezigheid. Schijnbaar is hij aan het verhuizen wat wellicht veroorzaakt wordt door de hoge temperaturen van de laatste maanden. Iglo’s zijn blijkbaar wat minder goed bestand tegen hogere temperaturen.

De Omloop van het Nieuwsblad is al geweest en wij starten dus eigenlijk een week te laat met het race seizoen. Gezien de opkomst deze ochtend mag dat de pret niet drukken. In grote getalen zijn de TWC-ers weer uit de winterslaap ontwaakt. Met een dertiental Aaas vertrekken we vandaag richting het Brabantseland rondom Deurne. Lekker rechttoe rechtaan route wel zo handig voor een eerste rit in het seizoen. Ik zal het zelf maar zeggen niet slecht uitgezocht door de routecommissie 😉  Er volgen het komende seizoen nog veel meer wisselingen in routes. Ik hoop dat de generale dan ook de opmaat is voor de resterende routes. Zelf zal ik er niet altijd bij zijn omdat we ook een gravelgroep aan het starten zijn. De routes hiervoor zijn in ieder geval top (heb ze zelf al voorgereden) en voorzien van perfecte koffiestops. Over koffie gesproken. Gelukkig is TheeLeutLommeDave vanmorgen vroeg opgestaan zodat we niet  bij elke boom een sanitaire stop hoeven te maken. De thee, over het algemeen alleen voor zieke en oude mensen, heeft wel een wonderbaarlijke uitwerking op zijn conditie. Zelfs met zijn gravelbike voorzien van rupsbanden beult hij regelmatig met hoge snelheden op kop. Ik verdenk hem er toch wel van dat ie gewoon, zoals het hoort, ’s morgens een bakkie leut heeft gepakt.

Buiten de lekke band van Helmpie zijn er eigenlijk weinig noemenswaardige gebeurtenissen deze ochtend. Al is het wel het vermelden waard dat als je een nieuwe dure fiets aanschaft met elektronische versnellingen het wel slim is deze op te laden of het aan/uit knopje om te zetten. Anders heb je een fixed gear bike en die zijn over het algemeen wat goedkoper. Dus PoesRoel gaat opzoek naar de handleiding in de hoop dat het volgende week wel werkt. Een ding moet mij wel van het hart. Het is blijkbaar wel lastig is om aan te geven of we nu wel of niet het fietspad pakken. Het gevolg is dat de helft +1 (we zijn met 13 namelijk) de weg boven het fietspad verkiezen. Dit veroorzaakt toch regelmatig wat capriolen. Al met al maakt het, het koersen erg onrustig. Wellicht dat een aantal rijders toch eens de evaluatie nalezen voordat het een keer echt mis gaat. Vorenstaand mag uiteraard de pret niet drukken en met bijna 31 gemiddeld en met de complete groep komen we moe en voldaan weer aan bij de Beurs. Voor diegene die willen weten waar we hebben gefietst check het Stravaprofiel van onze PappieBram of kijk op onze site onder route 007. (door de RazendeReporter)

A.s. zondag route 113 van 65 km richting Kevelaer. Vertrek om 9:00 uur.

B-groep: A.s. zondag route 7 van 68 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Op het programma voor 3 maart stond de openingsrit van alweer een nieuw wielerseizoen. Het zag er rond 8.30 uur nog wat triestig uit maar het zou volgens de weersvoorspelling snel opklaren. Verder in de morgen zou de zon het gaan winnen. Dus maar vol goede moed vertrokken richting Horst. Ondanks de wegwerkzaamheden konden we toch nog over een goed berijdbaar fietspad de weg naar ons gebruikelijke vertrekpunt bij “de Merthal” bereiken. Heel veel TWC’ers hadden, net als wij, veel vertrouwen in het weerbericht vanmorgen want daar aangekomen stonden heel veel wielrenners al te wachten. De winter heeft velen lang genoeg van de racefiets afgehouden. Iedere groep zou tegelijk van start gaan om klokslag 9.00 uur maar niet voordat onze secretaris Thei S. nog even het gehele Poels-Peloton een goed en veilig fiets seizoen had toegewenst. Toen duurde het nog even tot iedereen zijn groep gevonden had maar toen de kerkklok 9 uur sloeg vertrok toch iedereen mooi op tijd voor seizoen 2024.Groep-C bestond uit 13 fietsers. Jan S. zou vanmorgen de eerste wegkapitein van het nieuwe seizoen zijn. De route ging meteen de grens over naar onze Duitse oosterburen. In Kevelaar was onze eerste koffiepauze dit jaar gepland. De weg was af en toe nog nat van de regen die gevallen was in de nacht maar het droogde snel op want de zon stond inmiddels al hoog aan de hemel. Omdat het bij vertrek nog redelijk fris was geweest kregen we het nu wel een beetje te warm. De rit voerde via Castenray, Meerlo en bij Well de Maas over richting Kevelaer. Hier aangekomen fietste Mart J. als verkenner even voor. Vorig jaar mochten we in de binnenstad niet overal fietsen en toen had hij al zijn kennis van de Duitse taal moeten aanwenden om een behoorlijke boete te vermijden. Nu bereikten we via een sluiproute ons koffieadres Bäckerei Kamps.

Het begon al meteen goed voor de C-Groep, Jet A. trakteerde op “eine Tasse herrlichen Kaffee”. Ook zij krijgt er binnenkort weer een jaartje bij. Ze was nu nog niet jarig dus er hoefde gelukkig voor de andere gasten in de Bäckerei niet voor haar gezongen te worden. De koffie smaakte verrukkelijk. Voordat we vertrokken netjes de kopjes opgeruimd en de bananenschillen en de andere afval in het zoals gebruikelijk door Martin P. meegebrachte afvalzakje verzameld. Zo worden we ook de volgende keer met een vriendelijke groet ontvangen. De fietsen stonden buiten mooi afgesloten (zie foto). Ook dit jaar hebben meerdere TWC’ers een nieuwe racefiets aangeschaft en het geeft toch een geruststellend gevoel als je “ nieuwe paradepaardje” veilig op slot staat.Na de koffie werd er snel vertrokken voor de laatste kilometers terug naar Horst. Alles verliep voorspoedig en er werd goed op elkaar gelet. Onze wegkapitein moest af en toe het tempo waarschuwend een beetje temperen. Met zo’n start en zo’n grote opkomst was het begin in elk geval heel hoopgevend en gaan we voor een goed fietsjaar. (Verslag van Wilma en Giel). 

A.s. zondag route 101 D. Afstand 61 km en we vertrekken om 9:00 uur.

D-groep: A.s. zondag route 138 D. Afstand 48 km en we vertrekken om 9:00 uur.