Weeknieuws 2024-11

Twc fietsweekend 2024

Ook komend seizoen organiseert TWC-Oranje een mooi fietsweekend, dit jaar weer met partner (bij voldoende deelname) . De bestemming is deze keer Winterswijk en wel in hotel-Restaurant Frerikshof. Dit in het weekend van 5 – 7 juli.

Alle leden hebben 24 februari een mail gekregen met uitgebreide informatie. Lees deze nog eens door en indien je enthousiast bent geworden voor dit weekend, meldt je dan aan een mail naar Thei Siebers of Theo Spreeuwenberg. Dit graag voor 30 maart a.s. ivm de reservering.

VUT-groep: Eindelijk voor de eerste keer dit jaar, volop zon en een lekkere temperatuur. Bijna een zomergevoel en dat was te zien want verschillende TWC’ers verschenen al in korte broek. Ook deze middag stonden weer een groot aantal fietsers te wachten bij “de Merthal”. Alles bij elkaar kwam de telling uit op 18 “trappers”, 4 van de D-groep en de rest voor de VUT-groep. Toen de kerkklok 13.30 uur sloeg vertrokken we tegelijk. Er was vooraf besloten dat de Vutters als één groep zou rijden, wel zo gezellig. Ook vandaag bestond de VUT-groep weer uit een zeer gemêleerd gezelschap, A, B en C fietsers alles door elkaar.

De weg richting Grubbenvorst werd ingeslagen om van daaruit via Blerick langs de Maas achterlangs Baarlo koers te zetten naar Kessel. Er werd goed rekening gehouden met het tempo en soms klonk het bekende waarschuwende fluitje als er te hard werd gereden. Al gauw kwamen we aan bij ijssalon Clevers in Kessel, ons koffieadres voor vandaag. Door het goede weer zat het terras hier al goed vol. Cecile v. G. zat al op ons te wachten. Jac J. ging alleen bij een stel aan tafel zitten en kletste er gezellig op los, zo nu weten die mensen ook waar we vanaf komen en voor welke club we fietsen. Toen we net koffie besteld hadden verscheen ook de D-groep. Het was voor hun zoeken naar een vrij plaatje want het was inmiddels nog drukker geworden. Mar met een beetje passen en schuiven hadden zij toch een zitplaats gevonden. Het duurde niet lang voordat we konden genieten van een lekker kopje koffie. We ruimden zoals altijd alles weer netjes op en omdat er mensen op een zitplaats stonden te wachten maakten we snel plaats.Omdat ook Cecile zich bij ons aansloot waren we nu met 15 fietsers. Nu was de groep te groot volgens een persoon en hij stond erop dat op de terugweg de groep in tweeën gedeeld moest worden. Dit zorgde in de groep wel voor geroezemoes maar tenslotte vertrokken toch 6 mannen voorop. De rest volgde de resterende kilometers op zichtafstand. Er waren dat laatste stuk veel meer andere fietsers op pad, iedereen wilde natuurlijk profiteren van het mooie weer. Dat laatste stuk slingerde over mooie boerenwegen binnendoor over Helden naar Maasbree. Wij in de tweede groep we hielden groep 1 steeds in het zicht dat wil dus zeggen dat we stevig door trapten. Jammer voor de Horstenaren dat we via het “Most” om het mooie Zaerum heen reden. Op de Grubbenvorsterweg draaiden wij af naar Sevenum en de rest fietste door naar Horst. Om 16.15 uur kwam de Zaerumse kerktoren in zicht. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. donderdag 21 maart a.s. Route 101D, afstand 64km. Vertrek 13:30 uur.

P.S. Vanuit het Zaerumse een kleine opmerking over het verslag van de RazendeReporter van afgelopen week.  Hierin beweert hij dat Horst hoger ligt als Sevenum. Echter dat is niet waar want de Molenbeek bv. loopt toch bergaf van Sevenum naar Horst.

VUT 2 daagse: Deze willen we graag weer organiseren op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus. Bij voldoende interesse zal deze tocht naar Raalte worden georganiseerd. Nadere informatie volgt nog.

A-groep:  Gisteren nog zitten twijfelen of ik vandaag überhaupt zou gaan racen omdat we net een route van dik 100 km gravel- annex modderride achter de rug hebben. Aangezien PappieBram aangeeft mij er wel af te willen fietsen toch maar weer bij de Aaas aangesloten deze ochtend. Met een kort ommetje, om de benen te testen, richting de Mèrthal gefietst. Kom onderweg toch nog wel wat TWC-ers tegen waaronder onze TurboTim die blijkbaar voor de 100 kilometer wil gaan vandaag. De overtreffende trap is  PaardenHenk die er gelijk 130 van maakt. Wellicht moeten we met de Aaas dan toch wat langere routes gaan verzinnen zo aan het begin van het seizoen, de meeste hebben de benen wel hiervoor. Vandaag rijden we route 27 op en Neer. Check Strava of een van de overige applicaties hoe ie exact loopt, dat kan ik mij namelijk niet meer herinneren. Het zal de leeftijd zijn. Bij de Mèrthal aangekomen, staat er al een redelijke meute TWC-ers te wachten en onze BikeGirl komt zonder ega aanzetten. Blijkbaar zijn ze het niet eens geworden over de aanrij route. Als dat maar goedkomt.

Enfin met een 12-tal rijden we richting Zerum om daar ergens een peloton uit Op de Meterik in te halen. Blijkbaar vonden ze dit niet heel fijn. Een aantal Aaas werden er niet meer tussen gelaten. Jammer is ook dat Op de Meterik direct aansloot om optimaal te profiteren van ons kopwerk, hadden ze zelf niet wat kunnen doorfietsen??? Eigenlijk verloopt de rit verder lekker, en met een mooie snelheid en het netjes aangeven van richting, gaten en dergelijke komen we zo langzaam bij de welbekende bananenstop. Immers onze
LommeDave heeft weer sloten thee op deze ochtend. Dus het wordt hoog tijd om een boom op te zoeken. Het valt alleen niet mee om de exacte bananenlocatie af te stemmen. Met een schijntussenstop stoppen we ergens langs een fietspad. Niet de meest handige keuze, zeker niet als onze GoProHans alias HandigeHans constateert dat hij een lekke band heeft. Het is eigenlijk wel vermakelijk als je een banaan aan het eten bent en wat slap aan het ouwe hoeren bent, je vermaakt wordt door een drietal met wat minder ervaring in het wisselen van banden. Het lijkt wel een slapstick. Het trieste hieraan (het is eigenlijk dus meer een drama) is dat we een fietsenmaker in het  peloton hebben die het van een afstandje hoofdschuddend gade slaat. Omdat mij ook zo langzamerhand de tranen in de ogen springen inspecteer ik maar eens goed het achterwiel, gelukkig is dit op de gevoelige plaat vastgelegd .Na een stop van bijna een half uur zetten we koers richting Horst. Omdat we de wind in de rug hebben, rijden we op een acceptabele snelheid om zo enigszins de verloren tijd in te halen. Een of andere @#%#%#$% BMW-rijder dacht er blijkbaar anders over. Met een noodgang en zonder ons te waarschuwen knalt die @#$@#$@$ ons voorbij. Het gaat gelukkig allemaal goed. Blijkbaar hebben wij als groep op deze idioot als een rode lap op een stier gewerkt. Voor de rest lijkt het allemaal goed te verlopen totdat we in Beringe (dacht ik) zijn. Er zijn wegwerkzaamheden dus ff over de stoep erlangs en door. Omdat onze GoProHans nog in de gravelmodus zit verkiest hij toch maar de gravelstrook. Zeker het aanbevelen waard als je net je banden hebt moeten wisselen. Uiteindelijk trekt hij ook nog eens aan het kortste eind en moet hij klunend en wel weer op de weg komen. Zo sociaal als we zijn, wachten we op hem. Zodra hij bij is, laten we de snelheid weer oplopen. Totdat onze Eskimo gaat tellen (en dat zonder rekenmachine) en blijkt dat we er eentje missen. Onze theeleut moest blijkbaar weer afwateren en doet dat zonder ook maar iemand hierover in te lichten. En omdat hij onze sponsor is, besluiten we toch maar te wachten. Al met al een rustige en relaxte rit deze ochtend die we afsluiten met koffie bij de Beurs en voor een enkeling een Quadrupel (uit de kelder). Ik heb toch maar eens opgezocht welk alcoholpercentage hierin zit en dat is nogal aanzienlijk. Of het goed voor je herstel is durf ik dan ook te betwijfelen. Enfin, ik kom in ieder geval zonder kater thuis en mag me weer voorbereiden op de gravelride van volgende week. De RazendeReporter

A.s. zondag een aanpassing in het programma vanwege de Venloop. Route 89 van 90 km staat nu op het programma. Dit is een mooi rondje om Goch en vertrek is om 8:30 uur.

B-groep: A.s. zondag 24 maart. Route 123. Afstand 75 km en we vertrekken om 9.00 uur.

C-groep: Wat een verschil met het weer van afgelopen donderdag, toch maar weer het wintertenue uit de kast gehaald. Het was wel droog en dat zorgde ook deze zondagmorgen voor een grote opkomst. Veel frisse gezichten stonden te wachten bij “de Merthal”. Daar werd zoals gebruikelijk in de korte tijd voor het vertrek weer veel vertelt over hier en daar een pijntje of opletten met de hartslag terwijl ook iemand vanmorgen vertelde dat hij aan de racekak was. Het was niet iets dat iedereen wilde horen maar voor de betreffende persoon wel een groot probleem. Voor we vertrokken even nog een korte paar mededelingen van onze kersverse voorzitter Peter P. Voor verschillende activiteiten die gepland staan wordt het tijd om je aan te melden. Dus meld je aan voor de Fiets 3-Daagse in Winterswijk, 5, 6 en 7 juli, de feestavond op 12 april bij “de Schutroe” en de VUT-2 daagse op 15 en 16 augustus. Opgave is belangrijk i.v.m. de planning van de verschillende organisatieteams.

Route 64 voerde ons net als donderdag weer naar Kessel maar nu reden we de route andersom. De C-Groep bestond vandaag uit 14 racefietsers, 3 dames en 11 heren. Een mooi aantal met Jan S. vandaag als wegkaptein. De rit verliep zeer voorspoedig en onze  wegkapitein hoefde geen gebruik te maken van het bekende fluitje. Iedereen kon goed volgen ondanks dat er toch met een behoorlijke snelheid gereden werd. Je kon opmerken dat het heel wat frisser was want er waren niet veel recreantfietsers te bekennen. Even na tienen met al ruim 30 kilometer op de teller namen we plaats binnen bij Ijssalon Clevers in Kessel. We waren niet de eerste fietsgasten, een kleine groep uit Brabant zat al te genieten van een lekker kopje koffie. Onze koffie was voor rekening van Mart V. Maandag 18 maart krijgt hij er een jaartje bij en tikt nog net niet de 7 aan. Hieper de piep van ons allemaal.Op deze frisse morgen smaakte de koffie extra lekker. Mart P. zorgde er ook weer voor dat we de tafel weer netjes opgeruimd achter lieten. Na de pauze hadden we de wind schuin van opzij maar dat had verder geen invloed op het tempo en de kopmannen zorgden om beurten ervoor dat de snelheid gehandhaafd bleef. Onze wegkaptein Jan S. had een gemakkelijke ochtend en had de groep goed onder controle en ook nu hoefde hij niet het fluitje niet te gebruiken. Alles ging prima en door het inmiddels verschenen zonnetje leek het allemaal nog mooier. We reden nog allemaal samen via de Bikeway tot aan de Grubbenvorsterweg. Hier draaiden wij 4 Zaerumers af richting “Derp” terwijl de rest van het Poels-peloton door reed naar Horst (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. zondag 24 maart. Route 34D. Afstand 58 km en we vertrekken om 9.00 uur.

D-groep: A.s. zondag route 39-D van 53 km. Vertrek om 9:00 uur.