Weeknieuws 2024-12

Activiteit Schutroe gaat niet door

De activiteit op 12 april bij de Schutroe gaat niet door. Dit vanwege te weinig belangstelling bij de leden. Wij vinden het jammer dat deze activiteit niet doorgaat en willen jullie in elk geval danken voor de opgave. Mocht je al geld betaald hebben, dan wordt dat snel teruggestort op je rekening. We gaan nu nadenken over een activiteit waarvan we denken dat er meer belangstelling is vanuit de leden. Als je suggesties of tips hebt dan horen we dat heel graag!

Jet

VUT-groep: Donderdag 21 maart begin van de lente. Als je aan de lente denkt verwacht je een lekkere temperatuur en als het ook nog kan een beetje zon. Echter op deze donderdagmiddag was daar geen sprake van. De noordwestenwind voelde koud en de zon was al helemaal niet te zien. Toch stonden bij “de Merthal” 23 TWC’ers klaar voor de middagrit. Een diehard verscheen zelfs in korte broek terwijl de rest in bijna winterkledij aantrad. Het was goed te zien dat de gebroeders v. d. M. er ook weer bij waren. Geert meldde dat na een zeer pijnlijke periode zijn ribbenkast weer helemaal in orde was. Nadat de 4 E-bikers zich opgesteld hadden werden de over gebleven fietsers in 2 groepen verdeeld. Hay K. verzamelde 6 renners om zich heen en vertrok als groep 1. De rest vertrok even later als groep 2. We zouden vandaag allemaal dezelfde route rijden. Wij als groep 2 hielden de eerste groep in het zicht tot we na America moesten wachten bij de Middenpeelweg voordat we over konden steken. Je kunt nu overal goed ruiken dat de boeren en de tuinders het land plantklaar aan het maken zijn. Vaak komen we nu ook van die grote landbouwmachines op de weg tegen en die hebben veel plaats nodig. Als je die tegen komen gaan we graag ruim aan de kant. Op veel plekken staat het water nog op het land, het is nog heel nat overal. Toch laat de natuur op meerdere plaatsen zien dat het voorjaar is begonnen, je ziet al overal ontluikend groen. En her en der staan stuiken in volle bloei. Dat is elk jaar toch weer genieten.

Na ongeveer 15 kilometer, net voorbij Griendtsveen, zagen we plots groep 1 langs de weg staan. Iemand had lek gereden maar het was te zien dat er voor de ongeluksvogel genoeg hulp was. Wij als groep 2 lagen nu op kop en de “snellere” groep had dus nu maar een doel en dat was ons weer in te halen. Maar het lukte ons om als eerste bij onze koffieplek voor vandaag in Overloon bij “IJssalon Clevers” aan te komen. We besloten om binnen te gaan zitten want buiten was toch nog een beetje te fris. De inmiddels aangekomen D-Groep had wel besloten om buiten te gaan zitten. Er was echter nog niets te zien van groep 1, ze lieten nu wel erg lang op zich wachten. Wij hadden de koffie al bijna op toen zij ook aankwamen. Jan J. was de pechvogel bleek nu. Hij had 2 keer een band moeten verwisselen en ook nu nog was het euvel nog niet helemaal verholpen en moest er nog gesleuteld worden. Maar met vereende krachten lukte dat vrij snel en konden ook zij gaan genieten van een heerlijk kopje koffie. (Zie bedankje van Jan op de app). Dat “Wij gevoel” willen we toch uitstralen als club zijnde.Na de koffiepauze moesten we nog 32 kilometer terug naar huis. Er werd op de terugweg goed doorgereden en vaak gaf de Garmin ruim 30 per uur aan. In Blitterswijck moesten we even van de route afwijken maar het duurde niet lang voordat we weer op de juiste weg reden. Alles verliep heel vlot, behalve bij “verkeersknooppunt” Tienray hier hadden we een langere stop omdat het hier wel erg druk was. Om nog net niet half 5 waren we terug in Horst en konden we allemaal terugzien op een heel fijne rit. Verslag van Wilma en Giel).

Programma; donderdag, 28 maart. Route 130 D. Afstand 65 km en we vertrekken om 13:30 uur.

Gravel-groep: Gezien het weer vandaag toch maar de keuze om aan te sluiten bij de gravelgroep. Blijkbaar verwachten ze in Zerum nog regen om 09.00 uur en vertrekken we pas 09:15 uur. Ik wist niet dat regen ook naar de gaten trekt. Toch maar weer op zoek naar de winteroverschoenen en met een kleine omweg naar de Mèrthal. Ff checken hoe de benen voelen en de wind doet ook goed zijn best deze ochtend. LommeDave en PappieBram hebben al een flinke klim erop zitten en staan al samen met SMRuud (leg het straks wel uit) te wachten. De route (nummer 15) voert ons richting de goede kant van de Maas naar het gravelwalhalla. Vandaag is het echter wat minder gravel en lijkt het soms toch meer op een moddertocht. Via de Kasteelse Bossen rijden we richting het gravelpad langs de Molenbeek. Hier stroomt de beek vanuit Horst weg dus Horst ligt dan ook hoger dan Zerum (hebben we dat ook weer direct recht gezet). LommeDave weigert een spatbord op de fiets aan te brengen ondanks dat hij er legio in de winkel heeft hangen. Dit zal hij weten (of nog beter voelen ;-)), ff snel op kop zodat ik geen last heb van het water en de achtergelaten sporen van de koeien. De rest achter mij wel, dit ondanks mijn spatbord.  De toon is in ieder geval gezet.

De wegwerkzaamheden in Well en de daarbij horende omleidingen zijn niet ingericht op de fietsers. Het is wel heel onduidelijk en we kiezen ervoor om maar een stukje weg te pakken. Dan naar boven richting de Wellsche Hut en links de Maasduinen in. De paden zijn hier normaliter goed te rijden maar deze zondag heel veel water. Dit mag de pret verder niet drukken en als varkens uitziend komen we halverwege de tocht bij onze koffieplek De Sluis. Hier haalt onze SMRuud al zijn bondage spullen uit zijn rugzak om zijn fiets aan de reling van de sluis goed te bevestigen. Zo goed zelfs dat het na de koffie de nodige uitdagingen geeft. Eerst de koffie. Via een QR-code is het de bedoeling dat je de bestelling doorgeeft. Vreemd overigens als er weinig te doen is en er nota bene drie serveersters staan wortel te schieten. Gelukkig is onze PappieBram handig met ICT en kunnen we bestellen. Het voordeel van de Sluis is dat ze XL-koffie hebben en heerlijk appelgebak.Op naar het tweede deel van de route. Maar eerst moet onze SMRuud zijn fiets uit de handboeien krijgen. Dit lijkt eenvoudig als je de code nog weet maar…het systeem weigert. Onze without tools LommeDave kan het niet meer aanzien en maakt aanstalten om gereedschap binnen te gaan halen. Dit vind ik overigens vreemd dat je als fietsenmaker geen gereedschap bij je hebt maar enfin. Net op het moment dat we de betonschaar binnen willen pakken lukt het SMRuud om zijn fiets toch te verlossen. We springen op onze fietsen en via de Hamert rijden we richting Wellerlooi. Daar heeft tubeless LommeDave lek. Ff wat lucht erbij pompen en we zouden weer door kunnen als er voldoende sealant in de banden zit. Helaas heeft ie hierop bezuinigd en zit er niks anders op dan er een binnenbandje in te doen. Nu ben ik wel heel benieuwd hoe hij het gaat doen zonder gereedschap en Co2. Het geluk is aan zijn zijde want buiten het bondage materieel heeft SMRuud ook een volledig uitgeruste gereedschapskist bij zich. En na een dik half uur wachten kunnen we weer door. Het levert overigens wel leuke foto’s op.
Wind in gaan we richting mijn Home Town om daar via voormalige grindgaten terug te koersen via Neet Oet Lottum naar Horst. Omdat mijn fiets nodig een wasbeurt nodig heeft draai ik via de het Texaco tankstation terug naar huis en sla ik de Beurs over. Voor PappieBram en LommeDave is het alleen nog de benen stilhouden en zo terug te rollen naar huis. Halverwege kan dan onze SMRuud weer zijn kelder in duiken. Volgende week is het Pasen en dan is deze reporter er niet bij vanwege andere verplichtingen.

De RazendeReporter

A-groep: A.s. zondag 1e paasdag,  route 114 van 93 km richting Lobberich. Vertrek om  8:30 uur.
Maandag 2e paasdag, route 105 van 80 km met vertrek om 8:30 uur. Dit is een ronde om Venray.

B-groep: A.s. zondag route 72 van 79 km met vertrek om 8:30 uur.
Maandag 1 april, route  78 van 78 km en vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Hierbij een kort verslag van deze ochtend met 2-A+3-B +2 C rijders.
Met o,a Marjo en PeterP.(A-groep ) Geert,P .Theo S.,Jac J. (B-groep) en Mart J. en Jan J. (C groep).

Om klokslag 9:00 uur vertrokken we richting Neer met wind tegen en af en toe liet de zon zich zien.  Dat was lekker, maar ook af en toe wat regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder waren we met deze mix van rijders allemaal blij dat we zijn gestart.
Na ongeveer 70 km op de teller arriveren we tevreden in Horst. Met enkelen van de groep kletsen we nog na in De Beurs onder een genot van een drankje ,of het nu koude of warm drankjes zijn laat ik in het midden .
Voor zo dadelijk naar huis met een goed gevoel. Verslag Jac Janssen

A.s. zondag 1ste paasdag 31 maart, route 7  van 68 km vertrek om 9:00 uur
Maandag 2 de paasdag 1 april ( is geen grap) route 77 van 69 km vertrek om 9:00 uur

D-groep: A.s. zondag 1ste paasdag 31 maart, route 64-D van 49 km vertrek om 9:00 uur
Maandag 2 de paasdag 1 april ( is geen grap) route 34-D van 58 km vertrek om 9:00 uur