Weeknieuws 2024-18

Kleding bestelling

Als het goed is heeft iedereen afgelopen week een e-mail ontvangen voor de volgende bestelronde van club-kleding. Deze keer kun je de bestelling via de webshop doen. Instructies staan in de e-mail.

Bestellen kan tot en met zondag 26 mei a.s., daarna sluit de webshop!
Zorg dat ook de betaling aan TWC Oranje uiterlijk zondag 26 mei binnen is, zodat de bestelling in behandeling kan worden genomen. Alle boven- en onderkleding en accessoires kunnen in de webshop besteld worden, voor een helm kun je direct contact opnemen met Tim. Alle bestelde artikelen worden centraal verzonden en er zullen ophaalmomenten gepland worden zodra alles binnen is.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met Tim (timvanrens@gmail.com / 06-33843905)

VUT-groep: Wat een verschil met vorige week donderdag van winterkleding naar zomerkleding korte broek met shirt met korte mouwen en een dun shirtje eronder. Er stonden 18 renners klaar en de 19e was bij de fietsenmaker want die had problemen met de fiets, maar voordat de klok half twee had geslagen bleek Lei K (Uit Grubbenvorst) zijn stalen ros al gerepareerd te hebben. Door wegkapitein Jan werd besloten de groep te splitsen en vertrokken de eerste 8 renners richting Tongerloseweg gevolgd door de 2e groep en daarna nog een 3e groep. Op naar de Blaktdijk via Hoogbroek naar de Hees in Sevenum, dan langs Sevenheijm misschien voor ons Vut-ers hopelijk over tientallen jaren pas een laatste  verblijf voor ons op de aardbol. Verder door naar Maasbree dan rotonde bij Provincale waar een bestuurder eerst aangaf te zullen stoppen maar toch doorreed, de volgende gaf ons echter de ruimte en konden we door via de zandhoek naar de Houthei, met wat geslinger langs kassen kwamen langs een van de parken van Peter Gillis de Berckt.
De Napoleonsweg oversteken was niet zo gemakkelijk daarom werd besloten allemaal over te steken tot in het midden als dit mogelijk was en daarna naar de overzijde. Daarna langs de Maas richting Hout-Blerick waar we via een ommetje de brug opgingen en de weg doorzetten richting Jammerdaal van Stichting Natuurwacht Limburg richting Zollamt Schwanenhaus waar geen hond meer te bekennen is voor controle en zo Duitsland in.Met de groep bleven we op de weg richting Leuth en werden de eerste hoogtemeters gemaakt en via Heronger Buschgeberge werd doorgefietst naar pauze plaats bij Tankstelle Herongen. Na de koffie werd koers gezet richting Herongen en sloot Christel zich bij ons aan en liet beide heren van groep 3 achter. Hier bleek de weg afgesloten te zijn maar het bleek maar een klein stukje te zijn, dus even over de stoep en kon geklommen worden. Toen volgde de beklimming van de Rochusweg gevolgd de afdaling via Zu den Drei Hofen, dit ging zo hard dat we de afslag naar Im Nierfeld misten en zo op de Reither Strasse terecht kwamen. Mart J gaf aan dat we via Paesmuhlenweg de laatste beklimming alsnog konden doen maar toen klonken er geluiden deze maar niet te doen, of men wilde niet meer of de warmte was voor sommige teveel. Dus werd er doorgefietst en later de route weer opgepakt om voor Westerbroek richting Schandelo te gaan, daarna via Hasselderheide naar het veerpont in Velden. Op het moment dat het veerpont van wal stak kwam de 1 ste groep aan fietsen maar zij moesten wachten tot hij weer terug was van de overzijde. Al met al was het een mooie rit over het Duitse met enkele bulten die nog niet voor iedereen evengoed te teren waren, behalve voor Giel S, die afgelopen zondag door een diep ging, maar met zijn oude zadel op de fiets ging als een jonge hond.  Gelukkig waren we op tijd thuis want ik hoop voor alle TWC-ers nooit in zulk weer te moeten fietsen, wat was het vroeg donker.

Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag fietsen we de route van de C met OTH Tocht ’99 met K en K bij Schafstall verzorgd door de club. Vertrek om 8.30 uur.

A-groep: Geen Eskimo en geen Reporter Raphie om 8 uur bij de Merthal. En terwijl we onze 1e K en K van de club hebben dit jaar. Gelukkig stonden er toch 10 man en 1 vrouw paraat om de psychisch zware route te gaan fietsen. Zwaar vanwege het bijna weer in Horst zijn na 70 km maar dan toch nog 40 km te gaan. TurboTim zijn regel, bij 12 graden en warmer gewoon alles kort, werd door iedereen met respect en bibberend bekeken. Tot aan de pauze bleef het grijs en fris maar we hebben gelukkig geen druppel van boven gevoeld. Het was stevig aanpoten met de wind tot aan de pauze dus er werd goed gewisseld aan kop. Bij de Morgenstond in Griendtsveen werden we hartelijk ontvangen, alleen dacht de uitbater dat we uit Nistelrode kwamen. Want die plaatselijke wielerclub had netjes gebeld en gereserveerd. Dus vlug naar binnen, 70 jaar terug de tijd in. De koffie en gebak werd snel geserveerd (met slagroom…en veel…) zodat we weer snel op pad konden en ook ruimte konden maken voor de heren en dames uit Nistelrode.

Na de pauze hadden we de wind goed op de kont staan zodat we met een heerlijke cruise snelheid richting Wanssum konden racen om daarna weer koers te maken naar Horst. Vanwege de kermis was de Beurs half gebarricadeerd maar alle glas scherven ontwijkend konden we toch nog plaats vinden voor een afsluitende koffie of  chocomel. 

A.s. donderdag route 102 van 102 km. Vertrek om 8:00 uur. Pauze in Sonsbeck na 57 km.
Zondag route 93 van 110 km. Vertrek om 8:00 uur. Pauze na 71 km bij het Veerhuis in Buggenum.

B-groep: A.s. donderdag route 85 van 82 km. Vertrek om 8:30 uur.
Zondag route 55 van 86 km. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Nederland vierde dat we in vrijheid kunnen en mogen leven. Vandaag zullen er heel wat festivals zijn. Mooi meegenomen was dat we vandaag ook nog voor even verlost waren van de fikse regenbuien. Hopelijk blijft het ook even zo, want we hebben voorlopig genoeg van dat hemelwater gehad. Straten stonden blank en wegen waren afgesloten en op veel plaatsen waren kelders onder gelopen en moest de brandweer extra mensen inzetten om getroffen mensen te helpen. Gelukkig was het vanmorgen droog en volgens de weerapps zou dat ook zo blijven. Maar met een temperatuur van amper 10 graden voelde het koud aan. Bij ons verzamelpunt “de Merthal” was het erg druk. De A-Groep was al vroeger vertrokken maar de B- en de C-Groep zouden allebei om 8.30 uur vertrekken. De B-Groep bleek vanmorgen veruit de grootste groep en wij bleven over met 9 fietsers,3 dames 6 heren. Op het programma stond route 78 over een afstand van 78 kilometer.

De kerkklok gaf om 8.30 uur aan dat het tijd was om de pedalen in te klikken. De route leidde ons over mooie binnenwegen, door een prachtig groen en fris landschap. Echter op heel veel plaatsen was ook te zien dat er wel heel veel regen was gevallen de afgelopen dagen. Akkers staan blank en de boeren en tuinders zullen moeten wachten met het poten van de gewassen want zo verzuipt alles. Het zal zo laat worden met de groenten en ook met de “petatten”. Bij de boerencampings waar we voorbij reden kunnen ze nu adverteren met campingplaatsen met puur natuurwater.Omdat het wegdek op veel plaatsen nog nat was had Cecile v G. nog bij het vertrek gezegd dat de kans groot was op lekrijden. Maar er bleek weer eens dat je de goden vooraf niet moet verzoeken want dan gebeurt soms het vooraf gevreesde. Na 26 kilometer moest Cecile melden dat ze lek had, ondanks dat ze pas nog de tubeless banden had laten vervangen door banden met binnenband. Een band vervangen is altijd een heel “geplaar”. Het was nog even zoeken hoe het werkte met een gaspatronen en Martien P. probeerde het net zo lang tot het lukte. Met ook nog hulp van Jan S. samen met Jan J. was de malheur redelijk vlug verholpen en konden we onze rit vervolgen.
We hadden nog 10 kilometer te fietsen naar onze koffiepauze bij “IJssalon Clevers” in Overloon, bij ons geliefd door de lekkere koffie met een toefje slagroom en niet te vergeten een heerlijke bonbon. We moesten buiten plaats want binnen was voor ons geen plaats genoeg. Omdat de zon zich nu ook even liet zien voelde het direct iets aangenamer. We konden niet al te lang van ons “bakkie” genieten want door de lekke band waren we toch veel tijd verloren. We hadden tenslotte ook nog ruim 40 kilometer te fietsen en we wilden niet al te laat weer thuis zijn. Bovendien wachtte thuis voor de Horstenaren ook het “kermiseten”. We trapten goed door met verder onderweg geen of hindernissen en zo waren we om 12.25 uur terug in kermis vierend Horst.

Let op!! Aangepast programma.

Hemelvaart Donderdag 9 mei: Route OTH 99, afstand 75 km. Vertrek 8.30 uur.  Koffie en gebak wordt door de club verzorgd.

A.s. zondag 12 mei, Route 54, afstand 78 km, Vertrek 8.30 uur.

D-groep: A.s. donderdag route 48-D van 60 km. Hier is de koffie met gebak verzorg door de club. Vertrek om 8:30 uur. 

Zondag route 122-D van 65 km. Vertrek om 8:30 uur.