Weeknieuws 2024-19

Kleding bestellen

Bestellen kan tot en met zondag 26 mei a.s., daarna sluit de webshop!
Zorg dat ook de betaling aan TWC Oranje uiterlijk zondag 26 mei binnen is, zodat de bestelling in behandeling kan worden genomen. Alle boven- en onderkleding en accessoires kunnen in de webshop besteld worden, voor een helm kun je direct contact opnemen met Tim. Alle bestelde artikelen worden centraal verzonden en er zullen ophaalmomenten gepland worden zodra alles binnen is.


VUT-groep:
 Omdat het zo vroeg in de morgen nog wel een beetje koud aanvoelde was de kledingkeuze best wel moeilijk. Twijfelen welk tenue, winters of toch al wat zomers. De zon scheen al volop en het zag er na uit dat het gauw warmer zou worden. Het zou zelfs ruim 20 graden worden. Wilma had toch voor kniestukken, armstukken en voor de dunne windjack gekozen. In Horst stonden toch al de meeste TWC’ers met “nakse bien”. In het begin toch wel een beetje fris. Klokslag 8.30 uur vertrokken we met 11. Het voelde aan als een zondag maar het was Hemelvaartsdag en dus stond de rit van vandaag in het C-programma. Verschillende vaste VUT rijders moesten we missen deze morgen, misschien hadden ze wel plannen om met familie of met vrienden een fietstocht te maken met het mooie weer.

Klokslag 8.30 vertrokken we toch nog met 11. We hadden vandaag ook een voormalige C rijdster, Christel H., in ons midden. Al snel bleek dat ze het fietsen niet verleerd was, ze kon het C tempo moeiteloos aan. Op het programma stond route OTH ’99 over een afstand van 75 kilometer en met “Kaffee und Kuchen”. De koffiestop was gepland café “Zum Schafstall’ aan de Grenzweg. De naam zegt het al dus we waren daar al dicht bij de Nederlandse grens en ruim over de helft van de rit. We hadden van tevoren toch maar geïnformeerd of er plaats voor ons zou zijn. Het was ook voor onze Duitse buren “Hoch Sontag” en bovendien ook nog vaderdag. Het zit daar zo wie zo altijd s ’morgens vol met gasten die dan komen “Frühstücken”.

Het was een mooie route, zeker nadat we de grens naar Duitsland overgereden waren was het er heel erg fijn fietsen daar. Heel veel draaien en keren over af en toe spannende binnen wegen. Spannend door het slechte wegdek en de split in de vele bochten, het bleef goed opletten onderweg. De prachtig frisgroene natuur maakte echter heel veel goed en het was voor ons allemaal genieten. We reden voorbij grote boerenhoeves en zelfs bij eentje over de binnenplaats, je kon daar nog ruiken dat de koeien nog niet onder de douche hadden gestaan. Ook werden we nog getrakteerd op 2 jonge reeën, eentje stak vlak voor ons de weg over terwijl de tweede dit niet waagde en weer in het hoge gewas verdween. Geweldig om te zien en ook de vele hazen die over het veld renden. We moesten ook goed op de weg blijven letten met de vele gaten en we moeste ook rekening houden met de automobilisten die het natuurlijk niet gewend zijn dat er een groep fietsers hun s ‘morgens tegenkomt. Waar we bij ons nog wel eens geconfronteerd worden met erg agressieve automobilisten is dat bij onze buren over het algemeen heel anders . Zij zijn over het algemeen erg “höflich” en maken plaats voor ons.
Na 50 kilometer arriveerden we bij onze pauzeplaats. We konden buiten op de binnenplaats een stoeltje vinden, lekker in de zon. Het was er inderdaad al erg druk maar ondanks de drukte duurde het niet al te lang voordat iedereen was voorzien van een heerlijke grote mok koffie of cappuccino. We konden binnen kiezen uit meerdere heerlijk uitziende stukken “Kuchen”. We hadden erg lang moeten wachten tot we bij de pauzeplaats waren vandaag, we waren al ruim over de helft van de rit, maar de heerlijke Duitse taart maakte alles weer goed. Een vriendelijke serveerster maakte ook nog een paar foto’s, een zonder en een met taart. Je kunt aan onze gelukkige gezichten zien dat we er wel zin in hadden. Op het terras stonden ook al meerdere Duitse vaders te genieten van een heerlijk Duits landbiertje ter ere van vaderdag. We namen ons de tijd we hadden tenslotte nog maar 25 kilometer te fietsen.De rit verliep verder prima en om 12.00 uur waren we terug bij “de Merthal” in Horst. We werden ontvangen met luid klokgelui, dat is nog eens thuiskomen, een afsluiting van een heel mooie rit. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. donderdag route 160, afstand 75 km. Vertrek 13.30 uur.

A-groep Hemelvaart: Deze mooie Hemelvaartsdag sleep ik mij toch maar uit bed om met de Aaaaas een ronde te fietsen. De route is 100+ dus koffie, jeeeeee. Om 7.45 uur zetten we via de gebruikelijke aanrijroute koers naar de Mèrthal. Staan er welgeteld nog 5 man te popelen om de nieuwe koffieplaats in Sonsbeck te ontdekken. Het is een tip van OpaHay dus we zullen het zien. Onze Eskimo is er ook nu weer niet bij, hij zoekt het lager op. Normaliter doe je een hoogtestage, zoals PappieBram, om je conditie te verbeteren. Het zijn rare jongens die Eskimo’s om in de taal van Asterix en Obelix te spreken. We rijden met PappieBram op kop (zijn enige echt fatsoenlijke kopbeurt deze keer) richting de brug in Well om dan via wat Duitse molshopen bij de koffieplaats te gaan eindigen. Die hoogtestage heeft PappieBram echter niet zo heel goed gedaan. Regelmatig horen we hem achterin zuchten en steunen. Zijn hartslag zou ook te hoog zijn. Nou gelukkig maar anders had ie (en wij dus ook) een totaal ander probleem. Onze twijfel over zijn stage wordt dan ook vandaag bevestigd. Zodra de snelheid naar een wat acceptabeler niveau gaat moeten we inhouden. De extra kilo’s, mede veroorzaakt door de liters alcohol, blijken hem parten te spelen. Er is vandaag overigens wel veel geklaag in de groep. PaardenHenk moet denk ik wat nieuwe onderdelen in zijn lichaam laten plaatsen. Blijkbaar laat zijn knie, althans zegt hij, hem af en toe in de steek. Nou…daar blijkt op de molshopen anders niets van. Hij wil hoe dan ook als eerste boven zijn. Ook onze MechanicTwan zucht en steunt. Dit blijkt achteraf toch meer toneelspel dan wat anders. Wellicht moet hij zijn beroep wisselen en acteur worden? Bij de pauzeplaats aangekomen staat er bord C12 (voor de niet ingewijden onder ons betekent dit “verboden te fietsen”), zie ook de foto. Een aantal denkt, en dus onterecht, dat je hier niet de fiets mag stallen. Het bord schrijft voor: verboden te fietsen*, nou en laat ik dat nu net niet doen omdat we koffie krijgen.* ja LommeDave daar krijg je inderdaad tranen van in je ogen. Via een gravelroute (en ik maar denken dat ik vorige week zo ongeveer alle gravelpaden gezien heb) komen we, en een aantal uitgeblust, aan bij de koffie. We worden eerst uitgerookt door een aantal
Duitsers met een BMI van 100+, krijg je er ook van als je om 10 uur al aan de ½ liters zit. Wij zijn dan ook genoodzaakt om een beter tafeltje te zoeken en dan kan de bestelling worden doorgegeven. Onze twee zieken, TubroTim en TankLeo, kiezen voor de Cola. Dat maakt alle vastgeroeste onderdelen goed los zodat ze de 2 e helft van de route er vol gas tegenaan kunnen. De rest van het gezelschap bestelt zoals het hoort de koffie (en uiteraard mit kuche).
Onze paardenman wordt wat ongeduldig zodat we als de wiedeweerga onze fietsen pakken en weer koers terug zetten naar Horst. Met de wind enigszins in de rug cruisen we een aangenaam tempo richting het veer in Arcen.De Cola werkt goed bij onze TankLeo (of zijn bril staat fout afgesteld) maar op bepaalde momenten komt de 4 in beeld in mijn Garmin. Dit is de meeste van ons toch wel wat (te)veel zodat we in een sliert vanaf de grens richting de Maas gaan. Vanaf het veer is het nog een klein stukje en zonder noemenswaardigheden komen we (en enkele echt uitgeput) aan bij de Beurs. Na een drankje kunnen we dan richting huis om te herstellen voor de rit van aanstaande zondag. Ook weer 100+ (anders maken we het er wel van) en dus met koffie. (door de RazendeReporter).

A-groep zondag: Het zonnetje schijnt al vroeg deze ochtend en we kunnen in compleet korte outfit richting de Mèrthal gaan. 9 man sterk vertrekt vandaag ingesmeerd en wel, immers UV index van 6, voor een mooie route naar Thorn met koffie in Buggenum.
Onze Helmpie is ook weer van de partij en pakt gelijk de kop, erg ambitieus blijkt later. Met enigszins de wind in de rug gaan we via de bekende plaatsen naar de Mac in Bree. Daar komen we het eerste viaduct tegen. Als een stel malloten wordt er naar boven gesprint alsof het leven ervan afhangt. Nou dat belooft wat voor vandaag. Onze sponsor LommeDave alias DeWitte (en dat niet alleen vanwege  de kleur van zijn fiets) heeft zijn broek zodanig gewassen dat de logo’s van TWC en van Lommen 2 Wielers er niet meer op staat. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen ben ik nog niet achter. Via het lusje in Thorn komen we bijna bij de pauzeplaats aan. Echter niet voordat we nog een bandje hebben moeten wisselen, onze PappieBram heeft lek. De muggen zijn ook van de partij en zorgen
ervoor dat we binnen een mum van tijd weer op de fiets zitten.

Bij de stop aangekomen schiet de hartslag (als deze al niet hoog was van het tempo en de wind) naar de 200+. Hangt er een bordje “gesloten” aan de deur. PappieBram heeft echt gebeld en ze zouden zeker weten open zijn. Toch maar de fiets parkeren en kijken of er toch niet iemand is. Gelukkig…de deur wordt netjes voor ons opengedaan en wij ploffen neer op het terras. De meesten kiezen voor koffie en een speciaal soort vlaai, de naam hiervan is mij echt ontschoten, en deze wordt snel uitgeserveerd. Nog de bidons vullen en dan gas erop voor de laatste 35 km naar Horst. Het verloopt, ondanks dat ZwabberFrank van links naar rechts schiet, eigenlijk goed. Totdat we de Napoleonsbaan moeten oversteken. “Vrij” of toch maar niet…een aantal moet vol in de ankers. Het gaat gelukkig net redelijk goed. Hergroeperen en dan via de klinkers en die dikke in Bolder naar het terras van de Beurs. DeWitte en PappieBram zetten al eerder koers naar huis en ook PaardenHenk en MechanicTwan hebben geen zin meer in koffie. Met het restant kletsen we nog wat na en gaan dan moe en voldaan terug naar huis.
(door De RazendeReporter).

Zondag 19 mei; route 141, afstand 124 km. Vertrek 7.30 uur. Pauze na 73 km.
Maandag 20 mei; route 41, afstand 93 km. Vertrek 8.00 uur.

B-groep: Zondag 19 mei; route 122, afstand 90 km. Vertrek 8.00 uur.
Maandag 20 mei; route 60, afstand 84 km. Vertrek 8.30 uur.

C-groep: Op deze tweede zondag in mei was het stralend weer, blauwe lucht en een fris briesje. Bovendien was het ook nog Moederdag. Maar moeder moet toch even wachten op de Moederdag verrassing want het was prima fietsweer want dus stapten de Poels mensen natuurlijk op de racefiets. Na een korte nacht, Ik had feest gehad van OJC “ Walhalla” de jeugdsoos van Sevenum bestaat 55 jaar en dat is door mij goed gevierd. Het was leuk om weer de “oude” gezichten van vroeger weer te terug te zien. Sommige kende ik niet meer terug, de leeftijd had zijn sporen achter gelaten. Het was erg fijn om weer eens fijn om jeugdverhalen op te halen en te horen hoe het met iedereen is. Maar het was mij toch gelukt om op tijd weer klaar te staan bij onze verzamelplaats “ Walhalla” in Sevenum. We vertrokken met vieren richting Horst. Bij “de Merthal” aangekomen werd het daar steeds drukker. Toen om 8.30 uur bij de klokslag de pedalen werden ingeklikt vertrokken alle drie de klaarstaande groepen tegelijk. Frans C. vertrok met de C-rijders, waar ook Hein M. weer zijn rentree gemaakt had, terwijl Christel bij de C-groep aansloot. We waren nu met 10, een heel mooi aantal. We hielden vanaf het begin een stevig tempo aan, de omstandigheden maakten dat ook mogelijk en iedereen kon goed volgen.

We bleven vanmorgen in de buurt van Horst. We waren nooit ven van onze thuishaven. Via Kronenberg, Sevenum, Maasbree, Baarlo en werd de weg naar Grubbenvorst ingeslagen. Het was draaien en keren zodat ik af en toe niet meer wist waar we eigenlijk precies waren. (nu heb ik dat soms wel snel). Als het soms wat langzamer ging hadden we tijd om te genieten van de prachtige natuur en van alle frisse kleuren groen. Schapen in de wei met kleine “liempkes”. In Grubbenvorst bij IJssalon ”Clevers” was onze koffiepauze gepland. Om 10.15 uur zaten we al op het terras. Het was nog niet erg druk maar het duurde niet lang voordat alle stoelen bezet waren. Moeder werd verrast met een heerlijk Moederdag ijsje misschien. Christel nam afscheid van ons, ze ging bij haar moeder op bezoek.Er werd besteld en al snel had iedereen zijn koffie of cappuccino voor zich staan. Martin P. had nog niets voor zich staan en hij vroeg zich dan al gauw af waar zijn bestelde cappuccino bleef. De serveerster kwam even later ook zijn nabestelde kopje “leut” brengen. Veel tijd kreeg hij echter niet om daar in alle rust van te kunnen genieten, de meesten hadden hun kopje al leeg of hadden zelfs al afgerekend.

We hadden nog 30 kilometer te fietsen. We kregen nu de zwakke maar toch voelbare wind schuin van voren. Het was flink aan poten en af en toe werd er geroepen dat er iets langzamer gereden moest worden. Het moest voor iedereen gezellig blijven met een snelheid die iedereen goed kon volgen. Even voordat we terug waren in Horst draaide ook Geert v/d M af en ging snel richting thuis. (of was het broer Wim?). We waren nu nog met 8, en dat bleef ook zo. Om precies 12.00 uur reden we Horst binnen. Een mooie tocht en we hadden genoten van het erg mooie weer. Ik heb nog even bij “de Beurs” wat gedronken, goed tegen de nadorst van gisteren. Ook nog even op mijn Garmin gekeken en moest wel effe 2x kijken, een super goed gemiddelde. (Verslag van Wilma en Giel).

Let op! Tijdens het Pinksterweekend beide dagen fietsen. Zondag 19 mei, route 50, afstand 73 km. Vertrek 8.30 uur. 
Maandag 20 mei; route 10, afstand 77 km. Vertrek 8.30 uur.

D-groep: Zondag 19 mei; route 157-D, afstand 61 km. Vertrek 8.30 uur.
Maandag 20 mei; route 117-D, afstand 61 km. Vertrek 8.30 uur.