Weeknieuws 2024-25

Zomer BBQ

Beste leden, graag willen we jou en je partner uitnodigen voor een zomerse BBQ.
Wanneer: vrijdag 30 augustus 2024
Waar: Americaanseweg 104 in Meterik (bij Tim)
Hoe laat: 18:00 uur

Kosten: de eigen bijdrage is € 15,00 per persoon, de club sponsort per deelnemer € 10,00.
Als er dieetwensen zijn, geef dat even door, dan kunnen wij daar rekening mee houden.
Graag de eigen bijdrage voor 15 augustus betalen op rekening van TWC-Oranje:
NL63 RABO 0123694388.
Geef je op vóór 1 juli 2024 door een mailtje te sturen naar henrietteaerts00@gmail.com.

Met sportieve groet,

Bestuur T.W.C. Oranje Horst
Peter, Peter, Thei, Tim,Twan, Bram en Jet

VUT-groep: Het was donderdagmiddag om te beginnen, wat al niet zo heel gewoon is tegenwoordig, droog met ook nog eens een aangename temperatuur. Ook de weervoorspellers hadden geen regen voorspeld voor de verdere middag. Dus in het “zomers” naar Horst. Om half 2 vertrokken we met zijn dertienen vol goede moed vanaf “de Merthal”. Ook de 2 E-bikers Lei K. uit Gr. en Annie B gingen tegelijk met ons op pad. Wederom was Lei K. uit A. de wegkaptein. Vanaf de start hadden de kopmannen er duidelijk zin in. Ze zorgden voor een stevig tempo maar de wegkapitein hoefde niet in te grijpen want iedereen kon en wilde goed volgen. We koersten via Sevenum naar Maasbree en na de rotonde op de  Provincialeweg naar Baarlo. De donkere wolken daar voor ons voorspelden niet veel goeds en toen we de afslag naar “de Bong” namen barstte dan ook een hevige regenbui los. We besloten daarom maar snel om de regenjasjes voor de dag te halen. Er waren er toch een paar van ons die zo optimistisch geweest waren om geen jasje mee te nemen. Zij kwamen nu wel van een natte kermis thuis. We waren nog amper 15 kilometer van huis en de 2 verslaggevers, dus de hele persafdeling, voelde er niet zoveel voor om met deze natte omstandigheden verder de route te fietsen. De rest van de groep haalde die twee toch over om mee verder te fietsen want ze waren natuurlijk bang dat de berichtgeving van de rit misschien wel in gevaar zou komen. Nadat we ongeveer 10 minuten onder de bomen hadden gewacht klaarde het enigszins op en we stapten weer op. Gelukkig heeft het de afgelopen dagen veel geregend en zijn de wegen daarom redelijk schoongespoeld. Wij en ook onze fietsen bleven dan ook redelijk schoon. We kwamen onder langs Helden en vandaar uit langs het industrieterrein van Panningen binnendoor over o.a. “de Vosberg” en “de Kaumeshoek” via Grashoek naar Helenaveen.De koffiepauze was gepland bij Cafetaria “t, Veen”. De echte diehards gingen buiten aan een tafeltje zitten en de rest druppelde letterlijk naar binnen. Ook Lei en Annie hadden de weg naar de koffie gevonden. Zij hadden wat langer geschuild voor de regen en waren lang niet zo nat als wij. De koffie smaakte heerlijk en voordat we weer vertrokken  verzamelden we zoals altijd onze afval weer in de meegebrachte zak van Martin P. We laten altijd de boel netjes achter zodat we de volgende keer ook weer welkom zijn. We waren na de pauze allemaal een beetje uitgerust en gingen nu op weg richting Peel, dus lange rechte wegen met bijna overal daarlangs dikke eikenbomen. Het was ook weer licht gaan regenen en ook het wegdek was nog behoorlijk nat. Dit weerhield de kopmannen er niet van om steeds een hoog tempo aan te houden. De Garmin gaf regelmatig boven de 30 aan. Over de Oude Peelstraat, binnenkort misschien vanwege het nieuwe wegdek omgedoopt in de Nieuwe Peelstraat, snelden we ruim 7 kilometer over de Snoertsebaan. Mede door het dichte bladerdek van de grote bomen aan beide kanten van de weg leek het wel avond te zijn geworden. Voordat we op de Griendtveenseweg in het gelijknamige plaatsje kwamen sloegen we af over het spoor naar de Paardekopweg en een heel stuk verder via de Zeilbergseweg kwamen we in IJsselsteyn. Toen we voorbij Heide waren ging het nog steeds in een hoog tempo over bekende wegen richting Meterik en vandaar uit weer terug naar de plaats van ons vertrek. Om 16.45 waren we weer terug in centrum Horst. Ondanks de regen was het toch weer een mooie rit en heeft de routecommissie weer een compliment verdiend.

A.s. donderdag, route 13, afstand 75 km. Koffie en Koek van de club en we vertrekken om 13.30 uur.

A-groep: Een duivels dilemma, wat doen we vandaag? Op een onmenselijk tijdstip opstaan en met de Aaas naar Nijmegen met koffie en gebak van de club? Of met de Beeees mee die op een acceptabeler tijdstip vertrekken? 6.33 uur staan we toch maar op, een duivels tijdstip 3+3 en nog wat drieën……Hmmm dat belooft wat voor vandaag. Mijn gebruikelijke ontbijt nuttigen met uiteraard een overheerlijke bak koffie. Gezien alle pollen in de lucht ook maar wat tegen de hooikoorts innemen, insmeren met zonnebrandcrème vanwege de hoge UV index en op naar de Mèrthal.

LastMinuteTurboTim kom nog aanzetten zodat we uiteindelijk met 12 man koers kunnen zetten richting Nijmegen. Route 132 staat op het programma met wat bultjes en een mooie afstand van circa 130 km. Vanwege de koffie en gebak van de club is het een wat hogere opkomst ondanks dat KamikazeHenk en ZwabberFrank niet van de partij zijn. Eentje is blijkbaar met vakantie en de andere heeft zaterdag een iets langere tocht gedaan. Samen met OntbijtJack op kop gaan we naar de goeie kant van de Maas. Zo ongeveer bij de Welsche Hut sta ik mijn kopbeurt af. Een dikke 20 kilometer op kop en 12 man in het peloton zou dat, voor zover de theorie, voldoende moeten zijn om niet meer vooraan te hoeven fietsen. Helaas maakt onze HandigeHans deel uit van het peloton en begint hij over slim fietsen, ergo geen kopwerk voor hem vandaag. Dit is overigens wel begrijpelijk want vandaag lijkt het wel of er Zwarte Pieten mee koersen. Er wordt flink gestrooid. Onze HandigeHans heeft al zijn dubbeltjes en kwartjes meegenomen (vreemd eigenlijk als er koffie van de club is). Vanwege het gewicht gooit hij deze maar over straat. PoesRoellie heeft weer een nieuw adresje gevonden voor zijn materiaal, na de inferieure binnenbandjes van Ali is hij nu overgestapt naar bidonhouders van Temu. Laat het woord houder maar achterwege. Gelukkig breekt van de rest van het peloton niemand zijn nek over zijn stuiterende bidons. Ook MechanicTwan heeft blijkbaar zijn Garminhouder bij Temu aangeschaft. De actie bij Temu was: twee bidonhouders kopen en ontvang een gratis Garminhouder. Dus vliegt er iets over de helft van de koers een Garmin over straat. Geld teveel blijkbaar.
We slingeren wat door het land van onze Oosterburen en komen dan aan bij de Duivelsberg….Deze wordt zonder noemenswaardigheden bedwongen zodat we richting de Oude Holleweg kunnen. Hier worNden net voor het einde van het klimmetje foto’s genomen. Niet vanwege de snelheid (kan ook niet want ging niet super snel) maar er is blijkbaar een toertocht. Wie de organisatie was weet ik niet dus ondanks dat er vriendelijk gezwaaid en gelachen werd naar de fotograaf is het maar de vraag of we goed zijn vastgelegd op de gevoelige plaat.  Nog ff een stukje Zevenheuvelenweg, we hebben er maar drie (ja, weer een duivels getal) heuvels van gedaan, komen we aan bij de koffie in Groesbeek. Dit duurt wat langer dan je eigenlijk zou verwachten. Na ongeveer twee uur (het kan iets minder zijn geweest) op het terras hangen kunnen we eindelijk het restant van de route rijden. De bestellingen werden namelijk met horten en stoten uitgeserveerd. We hebben vandaag dus eigenlijk twee ritten gedaan. Eén van 70 km en één van 60 km. De terugweg verloopt soepeltjes zodat we tegen de klok van 13 uur Horst in draaien. De meesten houden het voor gezien en gaan naar huis waaronder ondergetekende. Volgende week gravel ik de Devil’s GravelRide in Arcen om in de stemming te blijven. Deze begint in ieder geval op een mooi tijdstip, 11:00 uur met uiteraard koffie. (door De RazendeReporter.)

A.s. zondag route 46 van 108 km. Pauze na 69 km bij de bakker in Lobberich.
Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: A.s. zondag 30 juni. Route 114, afstand 94 km. Vertrek 8:00 uur.

C-groep: Het was vanmorgen vroeg al stalend weer dus Wilma hoefde niet te twijfelen over haar outfit, geen arm- of beenstukken. Het heeft dit seizoen lang geduurd maar deze morgen kon het eindelijk. Ze had nog voor haar vertrek naar Horst nog even op de Sram app gecheckt of de batterijen nog vol genoeg waren om er zeker van te zijn dat ze zou kunnen schakelen de hele rit lang. Een batterijlampje lichtte felrood op dus nog maar snel 20 minuten opladen voor dat ze van huis ging. Hopelijk zou dat genoeg vermogen zijn voor vandaag. Ondanks de prachtige weeromstandigheden waren we bij het vertrek om half negen maar met zijn tienen. Op de rol stond route 160 over een afstand van 70 kilometer. Nadat we waren vertrokken reden we via Grubbenvorst richting Venlo. Na de Maasbrug rechtdoor omhoog over de Kaldenkerkerberg langs stadion “de Koel”. We passeerden de grens bij Schwanenhaus waarna we al snel in Leuth kwamen. Nu eens een keer midden in het centrum niet linksaf maar rechtsaf. Het was nog erg rustig op de weg zodat we het tempo hoog konden houden.

Na Leuth koersten we over een prachtig mooi fietspad de kant van Breyell op. Maar voordat we daar waren genoten we van de heel mooie omgeving in het Blumental. Langs Leutherheide,Ritzbruch en Breyell kwamen we in Bracht, maar dit keer geen koffie bij de bakker. Na het nog slapende Heidhausen door te zijn gereden werd het tijd om de weg naar de koffieplaats te kiezen. Door het prachtige bosgebied van het Heidemoore duurde het niet lang voordat we aan de grens bij Boscafé “de Grens” een plaats hadden gevonden. Lekker in de zon op het terras. Er zat nog helemaal niemand maar nadat de zeer vriendelijke serveerster ons had voorzien van koffie en cappuccino zat het in een mum van tijd vol. Groepen wandelaars en fietsers hadden blijkbaar ook wel zin om even uit te rusten en van een drankje te genieten. Het is bovendien een mooie plek daar aan de rand van het bos en ook een uitvalbasis voor heel veel mountainbikers.We reden na de pauze over de Keulseweg naar Offenbeek en voor het centrum van Reuver staken we de Rijksweg over om zo langs Landalpark “de Lommerbergen” kwamen we bij het veer en na de oversteek van Mooder Maas aan in Kessel. Het werd wel steeds drukker, je kon merken dat het mooie weer heel veel fietsers naar buiten had gelokt. Zeker het mooie stuk tussen Kessel en Baarlo langs de Maas is erg mooi. Na Baarlo fietsten we richting Hout-Blerick en na de rotonde op de Napoleonsbaan bij Het Brookerveld naar de Hovenhofweg en na de Kleine Winkelweg bereikten we al snel de Boekend. Toen we de Bikeway hadden genomen maakte we nog een kleine omweg over het industrieterrein met die enorme “blokkendozen”. Wel een beetje apart al die grote loodsen maar ook met mooie stukken nieuw aangelegd natuurschoon. Na een klein stuk Sevenumseweg sloegen we rechtsaf en door het kassengebied van Californië reden we over de Sint Jorisweg richting Horst. Toen we bijna terug waren in Horst sloegen de beide verslaggevers bij de voormalige kippenschool af richting Zaerum. De laatste 700 meter, licht bergaf, mocht de rest zonder die 2 afleggen. Om even voor 12 waren Wilma en Giel terug in “Derp” waar ze nog even na kletsten over, zoals Lei K. uit A. opmerkte, misschien wel de mooiste TWC rit tot nu toe. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. zondag 30 juni. Route 91; afstand 80 km. Vertrek 8.30 uur.

D-groep: A.s. zondag 30 juni. Route 55-D; afstand 59 km. Vertrek 8.30 uur.