Weeknieuws 2024-26

VUT-groep: Omdat de temperatuur donderdagmiddag naar tropische waarden zou oplopen werd er na wat appverkeer voor gekozen om niet om 13.30 maar om 8.30 te vertrekken. De meesten waren het daar mee eens. Wat meteen opviel is dat het donderdagmorgen toch aanzienlijk drukker op de weg is als op de zondagmorgen, er mogen toch nog heel wat mensen naar hun werk en de schooljeugd is ook nog onderweg. Nog even en dan begint voor hun de “grote” vakantie. We stonden met 12 klaar toen we klokslag half negen vertrokken. Er werd gevraagd om rustig te starten want het was op dit tijdstip toch al behoorlijk warm. De route voerde ons eerst richting Meterik, via de Schadijk en de Eijkerhofweg met de zon op de rug naar het noorden. Na ongeveer 20 kilometer gaf Cecile aan, ondanks de vooraf gemaakte afspraak, dat het haar toch te hard ging en daarom wilde ze alleen verder haar eigen rit fietsen. Wilma vond het maar niks dat Cecile alleen verder moest en besloot dan ook direct om met haar me te fietsen. Samen besloten ze de route naar de pauzeplaats “de Stoep” in Meijel te rijden. Ze hielden de groep toch nog een tijdje in het oog maar na een paar keer stoppen om te kunnen oversteken waren ze hen toch uit het oog verloren. Ze reden stevig door tot Meijel. Bij de Molenbaan was de weg afgesloten en ze moesten toen op eigen kompas verder, soms via een bekende weg en verder op goed geluk. Toch lukte het met zijn tweeën om bij “De Stoep” te komen. Ze hadden wel ongeveer 4 kilometer ingekort en van de Poels groep was nog niets te zien. Toch was het enigszins vreemd dat zij er nog niet waren. Eerst dachten de 2 dames dat ze misschien alweer vertrokken waren na hun pauze maar de uitbater van “de Stoep” had nog niemand met Poels kleren gezien deze morgen. Het wachten duurde wel heel lang en daarom werd er via de telefoon gevraagd waar ze bleven. Het antwoord was enigszins verontrustend, er was een valpartij geweest. Het duurde toen niet lang meer voordat de overgebleven mannen ook aankwamen. Thei V. had een bord van een wegafzetting geraakt en had een flinke val gemaakt. Gelukkig woonde net aan de andere kant van de weg een dokter die Thei even onderzocht. Er moest een wond gehecht worden maar het bleef verder bij wat schaafwonden.
Toen de rest verder was gereden was Mart J. achtergebleven bij Thei. Toen iedereen een plaatsje had gevonden op het terras konden we al snel genieten van de koffie en van een heerlijk stuk vlaai van de club. Echter er waren nog maar 9 stukken vlaai de bakker was nog niet geweest daarom deelden de 2 dames samen een heerlijk stuk fris ananas gebak. Terwijl wij zaten te smullen ging plotseling de telefoon. Mart j. vertelde dat er iemand gevonden moest worden om Thei naar huis te brengen. Wilma besloot om haar man Ger te bellen in de hoop dat hij de 2 in Meijel zou kunnen ophalen. Gelukkig was hij thuis en zou naar Meijel komen. Naar wij dachten was nu alles goed geregeld en konden we met een gerust hart opstappen voor de resterende helft van onze rit. De 2 Zaerumse dames werden tot bijna aan de voordeur naar huis begeleid en zij stopten bij “de Trapperie” om nog even na te praten over deze rit. Er was het een en ander gebeurd vanmorgen en de beslissing om de rit naar de morgen te verplaatsen was de goede geweest want het was nu op het middaguur wel erg drukkend warm geworden. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. donderdag 4 juli, Route 7, afstand 70 km. Vertrek 13.30 uur. Hou de app in de gaten voor eventuele veranderingen.

TWC-weekend: De leden die meegaan met het weekend hebben alle informatie gekregen en we wensen hun een fijn weekend toe!

A-groep: Voor de thuisblijvers a.s. zondag route 68 van 121 km. vertrek om 7:30 uur. Pauze na 65 km in Xanten bij de bakker “Bors mein Baecker”.

B-groep: Voor de thuisblijvers a.s. zondag route 134 van 90 km. vertrek om 8:00 uur.

C-groep: Voor de thuisblijvers a.s. zondag route 85 van 80 km. vertrek om 8:30 uur.

D-groep: Voor de thuisblijvers a.s. zondag route 61-D van 66 km. vertrek om 8:30 uur.