Zwerfvuil actieteam TWC Oranje 2017

Op zaterdag 25 maart was er weer de nationale opschoondag.
Omdat de leden van TWC-Oranje redelijk veel gebruik maken van de wegen in en om Horst kwam het idee om ook een bijdrage te leveren aan het schoonhouden van de bermen in onze regio. Wij als fietsers laten natuurlijk geen rommel achter langs de weg (!) maar we ergeren ons er wel aan. In overleg met afvalcoach Angela Alards van de Gemeente Horst a/d Maas hebben we besloten om de doorgaande weg van Broekhuizen naar Horst te ontdoen van zwerfafval.

Gewapend met gesponsorde knijpers, handschoenen, veiligheidsvestjes en zakken togen we na een korte briefing rond half 10 op pad. Vanuit de verzamelplaats ging het in meerdere groepen via Nachtegaallaan, Vonderseweg/Danielweg en Broekhuizen richting spoorwegovergang op de Broekhuizerdijk. Na 2 uurtjes verzamelen en wazelen troffen we elkaar weer net voorbij het spoor. Met een volle aanhanger (23 goed gevulde vuilniszakken) ging iedereen op de foto en werd er nog gezellig koffie plus vlaai genuttigd bij de organisator thuis. Een zeer geslaagde actie met onderweg veel positieve en spontane reacties, onder een heerlijk lente zonnetje.

Dame en Heren, bedankt en tot volgend jaar!

Peter Hermans

Plaats een reactie