Camino de Santiago

Tijdens de najaarsvergadering van TWC in 2016 werd het idee geopperd voor een fietstocht naar Santiago. Aanvankelijk waren er 7 belangstellenden waarvan er uiteindelijk 4 overbleven tw Henk van Lipzig, Thei Verhaeg, Huub Cuppen en initiatiefnemer Peter Hermans.

Vakliteratuur werd doorgenomen en vergaderingen werden belegd. Gaan we met of zonder volgwagen en hoe vinden we enkele welbespraakte enthousiastelingen die ons willen volgen en in welke auto. Ook kregen we nog advies van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in de persoon van Jan Houben. Na rondvraag kregen we ons team compleet en zouden we gevolgd worden door Paul Hermans (zoon van) en vriendin Eva Anckaert.

Tevens werd er een volgbus beschikbaar gesteld door Van LIPZIG BV: Aluminium en Kunststof Systemen.

Er werd een materialenlijst gegenereerd en de fietstrainingen werden opgevoerd. Uiteindelijk komt de navolgende planning uit de bus:

Maandag 15 mei: Alle materialen, tenten en tassen verzamelen bij de volgbussponsor.

Woensdagmorgen 17 mei om 9.00 uur: Vertrek bij de Lambertuskerk waar onze fietsen gezegend worden en we de eerste stempel in ons pelgrimspaspoort krijgen.

De Camino de Santiago kan beginnen!

De eerste overnachting is nog op Nederlandse bodem vastgelegd (in Eijsden), waarna we de Ardennen in fietsen naar Camping Moulin de Bistain. Even oefenen met een 2-seconden tentje en slapen op een luchtbedje. Enige handigheid hiermee komt ons straks misschien nog van pas!

Daarna wordt het iedere dag ca. 100 tot 130km waarbij de fietsroute Langs oude wegen (mbv GPS) wordt gevolgd. Na Oloron-Ste.Marie fietsen we de Pyreneeen over en volgen we de fietsroute van St.Jacobs. We leven en fietsen van dag tot dag en denken in het weekeinde van 10, 11, 12 juni, na ca. 2500km, in Santiago aan te komen.

Uiteindelijk hebben we (de 4 fietsers) al een terugvlucht geboekt van Porto naar Weeze op donderdag 15 juni. De volgers zullen dan met de fietsen in de volgbus terug reizen naar Nederland.

Na alle voorbereiding mag het nu wel gaan beginnen. We hebben er zin in en het volgteam is enthousiast. Helaas hebben we geen volgers site (geen redacteur beschikbaar) maar we willen wel, als we WiFi hebben, in de shoutbox van deze site aangeven waar we ons bevinden.

Groetjes,

Buen Camino

Paul, Eva, Henk, Thei, Huub en Peter

 

Plaats een reactie