Verslag Camino de Santiago

Hallo volgers en belangstellenden van de Camino de Santiago,

Na ca. 2700 km, 3 lekke banden en geen ongelukken zijn we veilig aangekomen in Santiago de Compostela in noord-oost Spanje.

Op woensdag 17 mei, na de zegen en de eerste stempel van kapelaan Marcin, vertrokken we vanuit Horst richting Maastricht voor de eerste etappe. Vanaf Eijsden volgden we de route “Langs oude wegen” dwars door de regenachtige Ardennen, Chalons en Troyes naar de nonnen in Vezelay. Via Nevers en La Souterain bereikten we Rocamadour. Ook een must voor ieder pelgrim. Na het centraal massief bereikten we de Pyreneeen en via Oloron-Ste.Marie reden we naar St.Jean-Pied-de-Port, waar we onze 2e rustdag namen. Ondanks de hevige regenval werd er toch gestart voor de klim over de Ibaneta (1057mtr) naar Pamplona. Een 3* hotel was onze beloning. Vanaf hier was het een aan eenschakeling van op- en af met soms oneindig lange rechte (golvende) wegen, kiezelpaden, prachtige binnendoor wegen en steeds meer wandelaars (op parallelpaden) die ook richting Santiago trokken.

Logrono, Burgos, Leon en Ponferrada werden aangedaan en kathedralen en kerken werden bezocht, ook om tampons te verzamelen! Als uitsmijter kregen we nog beklimmingen van de Cruz-de-Ferro (1500m) en een dag later de Alto-do-Cebreiro (1300mtr) voor de kiezen.

Overnacht werd er hoofdzakelijk op campings maar ook in chaletjes, hotels en eenmaal een refugio.

Op maandag 12 juni reden we dan in de vroege middag Santiago binnen en werd wandelend de kathedraal bereikt. Op dinsdag werd de stad en het slingerende wierookvat bewonderd waarna we op woensdag per bus naar Porto vertrokken. Ook deze prachtige stad werd met een hop-on/ hop-off bus verkend alvorens we op donderdag avond weer terugvlogen naar Weeze.

Ontzettend veel gezien en een prachtige ervaring rijker doken we donderdagnacht weer in ons vertrouwde bedje.

Met dank aan onze trouwe volgers: Paul en Eva.

De Camino’s: Henk, Huub, Thei en Peter.

Plaats een reactie