Weeknieuws 2017-35 (28 augustus)

VUT-groep: Het programma gaf route 91 over ca. 80 km, het weer was prima maar wel een stevige wind. Om 13.30 melden zich 10 liefhebbers en Karel met de volg bus. De start ging via de Kranestraat en gelukkig geen eekhoorns. Na wat zigzaggen ging het richting America en via Griendtsveen terug naar de Zwarte Plakweg maar daar werd ons de doorgang geweigerd door werkzaamheden dus via het fietspad van de Midden Peel weg naar Evertsoord om de Kerkuilenweg te bereiken. Door de stevige wind werd het tempo iets aangepast. Na Helenaveen en een hobbelende klinkerweg richting Meijel om dan via lange peelwegen Ospel te bereiken voor de koffie. Bij het MFC Haaze-Hoof had Lei ons aangemeld zodat de koffie reeds bruin klaar stond, zoals gewoonlijk werd het buitenterras bezet en genoten we van de koffie, en aangezien Guus weer van de partij was kwam er ook weer passende onzin ter sprake. Na de koffie werd de route weer snel opgepakt waarbij een motorrijder nog net op tijd stilstond voor het aanstormende peloton. Met de wind mee werd een tandje kleiner geschakeld waardoor het tempo steeg maar iedereen kon goed volgen en via Egchel en Panningen en Hegelsom werd tegen 17.00 uur de finish bij “De Beurs” bereikt.

A.s. donderdag route 89 over ca. 89 km met vertrek, let op, om 13.00 uur. (door Lei K.)

A-groep: Vandaag staat route 125 op het programma. Een mooi stukje fietsen, gebaseerd op een route van Ger, de man van ons Mieke. Onze reizende reporter is met zijn vrouwtje in Georgië fietsen, dus dat betekent dat ik het stukje vandaag weer moet schrijven. De voorspellingen zijn goed, het weer is goed en de route is mooi, dus ik verwacht een grote groep mensen. Om 7.30 uur zijn we echter slechts met 6 man en bus Piet, toch een stuk minder dan verwacht dus. Het is wel goed om te zien dat Piet en zijn Truus er weer bij zijn. Dat scheelt toch weer een stuk in het kopwerk dat gedaan moet worden. Piet geeft echter aan dat hij net pas weer aan het trainen is, dus dat het kopwerk een stuk minder zal worden dan normaal. Maakt niet uit, want het is fijn om te zien dat Piet er weer bij is. Aangezien onze Jac weer terug zou moeten zijn van vakantie, maar hij er om 7.30 uur nog niet is, wachten we nog een extra minuutje. We zien hem echter niet verschijnen en Hugo neemt vandaag het voortouw. Aangezien de wind voornamelijk op de rug staat gaat dit echter naar het gevoel van sommigen echter een stukje te hard. Blijkbaar hebben er een aantal teveel bier/wijn en te weinig slaap gehad. De rit gaat richting Weert lekker voortvarend, maar af en toe spelen de hormonen bij de oude mannen op en worden ze van hun stuk gebracht. Op dat moment rijdt er namelijk een stuk op de fiets voorbij, of rent er een stuk aan de kant van de weg. De ogen zijn niet altijd wat ze geweest zijn, want wanneer het stuk nog ver weg is dan neemt het gewauwel in het peloton toe, en wanneer we dichterbij zijn, dan blijkt het toch een stuk minder te zijn dan in de eerdere verbeelding van de mannen. We draaien van rijrichting en dan is het toch een stuk harder werken om hetzelfde tempo te houden. Het is echter nog maar een stukje tot de Molshoof, dus dat houden we wel vol.

Daar aangekomen nemen we koffie met een stukje taart. Dat wil zeggen, 3 koffie en vele suikers in de cola en bitter lemon, waarbij alle suikers van de koffie door Piet genuttigd worden. Het stuk Bienenstich met abrikozen smaakt vervolgens een stuk beter dan de appeltaart/ijs van vorige week. We bestijgen weer ons ros voor het laatste stukje. Eerst een stukje over het ongelijke smalle fietspad, maar daarna hebben we weer mooie wegen. De kilometers gaan bij sommige benen een stukje meetellen, maar het tempo blijft er toch lekker in. Wanneer de voorste 2 niet helemaal goed opletten, missen we een afslag, maar zonder problemen wordt er gewoon een klein stukje omgereden. En bij de 2e keer draaien we gecontroleerd om en rijden een stukje terug. In Sevenum ligt vervolgens de weg een stukje open en besluiten we democratisch om ook hier een klein stukje om te rijden. Door het lekkere tempo zijn we een stukje eerder dan verwacht weer bij de Beurs, waar we een stukje van onze verloren calorieën weer aanvullen met het zwarte vocht.

A.s. zondag rijden we de Marathon. Geef je nog snel op bij Hay, want 200 km is met 6 man wel een erg groot stukje. Hou de website, mail en WhatsApp groep in de gaten voor de laatste updates. (door Robert)

Marathon: Zondag a.s. 3 september staat de marathon naar de afgravingen in Garzweiler op het programma. Peter Hermans heeft weer een mooie route uitgezet en gaat in ieder geval andersom als 2 jaar terug. Dit jaar zijn er 3 afstanden: 100 (D-groep, 1 pauze), 150 (B/C-groep, 2 pauzes) en 200 km (A-groep, 3 pauzes). Meer info bij Hay Keijsers voor de A-groep,  bij Thei Verhaeg voor de B/C groep, en bij Lei Keursten voor de D-groep. Eigen bijdrage zal resp. € 15,- (A-groep), € 10,- (B/C-groep) en 5,- (D-groep) zijn. Eigen bijdrage te voldoen op zondag 3 september bij Hay, Thei of Lei. Vertrektijden zijn voor de A-groep om 7.30 uur, voor de B/C en D-groep om 8.00 uur.

B/C-groep:  Zondag mooi weer, 18 fietsliefhebbers aan de start voor een rondje Helmond. De groep werd keurig opgedeeld in 2 groepen van 9. We hadden ook 2 fietsers van de A-groep erbij, verslapen?? De tocht verliep voorspoedig maar aan het einde kregen we nog een lusje richting Sevenum (route Tiny). Dat moet nog aangepast worden want onze huisschilder was al zijn 2e tas koffie bezig toen wij bij De Beurs op de klep vielen.

A.s. zondag fietsen we de marathon richting Garzweiler. 11 leden hebben zich opgegeven voor de 150 km. We vertrekken om 8.00 uur vanaf de mérthal en zijn rond 15.30 uur terug bij de Beurs. De koerssnelheid ligt rond de 28 km p/u. We hebben 2 pauzes onderweg, chauffeur is Geert W.

D-groep: Vandaag route 121-D voor ca. 58 km. De weergoden hadden voor uitstekend fietsweer gezorgd maar schijnbaar zijn er nog veel TWC-ers op vakantie of hebben andere activiteiten want de opkomst was magertjes evenals de volgwagens die missen we ook al enkele weken maar door het goede weer is er weinig lek. Om 8.30 uur start de D groep met 7 TWC-ers aan de route. En onze Mart J. had er weer zin in met gelijk maar een stevig tempo maar omdat we toch wisselen schommelt het tempo tussen minimum en max. Via wat omzwervingen tussen Horst, IJsselsteyn en Deurne arriveerde we op het terras van het centrale plein in Deurne voor de koffie. Er werden daar wel echte stadsprijzen berekend voor een bakje en als extraatje kregen we ook nog het geluid van ronkende Harley Davidson motoren cadeau. Na de afrekening spoedde we ons weer naar de route maar niet rechtstreeks naar Horst maar om het aantal kilometers te maken werd er een extra lus gemaakt via de Dijkerheide weg en de Venlose weg om tegen 11.00 uur te finishen bij “De Beurs” waar nog net het Lounge set voor ons vrij was om na te praten en te genieten van een Radler 0,0.

A.s. zondag is de marathon en de Ride for the Roses. Iedereen veel fietsplezier gewenst. (door Lei K.)

Plaats een reactie