In Memoriam Leo Hesen

In Memoriam

Afgelopen vrijdag is onze fietsmaat Leo Hesen overleden op 55 jarige leeftijd.

Fietsen was zijn passie. Hij was lid van verschillende fietsclubs waaronder TWC Oranje en deelde zijn passie met vele mensen op strava en via app. groepen. Ook in zijn vrije tijd fietste Leo vele km. Wat in 2015 resulteerde in een record van meer dan 20000 km per jaar. Daarvoor fietste hij o.a. ook naar zijn werk in Eindhoven.

Totdat hij de mededeling kreeg dat hij erg ziek was. Ongeneeslijk ziek.  Om Leo te ondersteunen werd een fietstocht georganiseerd door meerdere fietsclubs om hem een hart onder de riem te steken. De waardering voor Leo als mens is hoog en ook zijn bekende nuchterheid werd zeer gewaardeerd.

Ondanks zijn ziekte bleef hij enorm betrokken bij het wel en wee van de club. Hij wilde blijven fietsen en schafte zich een fiets met ondersteuning aan. Leo genoot van de tochten en van de kameraadschap onderling. Bij de oliebollencross hielp hij mee oliebollen bakken en genoot van de gezelligheid.

Totdat het niet meer ging. Leo ging ontzettend dapper om met zijn ziekte. Respect van ons allen

TWC Oranje gaat Leo missen. Onze fietsmaat.


A-groep:
In memoriam voor onze fietsvriend  Leo Hesen

Op zondag 24 september hebben wij als A-groep van TWC Oranje helaas en tot groot verdriet van allen onze wekelijkse fietstocht af moeten leggen in de wetenschap dat onze dierbare fietsvriend Leo Hesen niet meer onder ons is.

Leo,

Onze fietskameraad

Klein van postuur maar met oh zo veel kracht,groot in sportiviteit en toch bescheiden, dé kilometervreter van de club, altijd oog voor de sociale aspecten in ons kleine peloton met een open oor en oog voor anderen, altijd mee voorin en nooit haantje de voorste, vaak een van de kopmannen wind in, dol op de langere routes.

Leo’s pretoogjes schitterden als het naar de 100 kilometer of meer ging. “Ik plak er nog een rondje aan om de 130 of 150 vol te maken, het is zo’n mooi weer.”

Zelfs toen het met zijn conditie niet meer zo goed ging was hij er vaak, iets meer achterin, of soms met de B-groep, of met de E-bike. Hij was er bij als het maar enigszins ging. Nog steeds met die pretoogjes tijdens de gezamenlijke zondagsrit. Of, gewoon voor een babbeltje bij de beurs, lekker bijkletsen met een drankje.

In ons A peloton houdt Leo voor altijd een denkbeeldig plekje, voorin bij de sterksten om het tempo te houden of achterin voor diegenen die Leo’s kracht kunnen gebruiken.

Vanaf nu hebben witte vliegtuigstrepen in de blauwe lucht boven ons tijdens de zondagsritten in gedachte een extra betekenis voor onze A-groep;  “kijk daarboven, Leo maakt nog een extra rondje”

De fietsvrienden van de A-groep wensen Annet en de kinderen en overige familie en dierbaren alle kracht toe om dit grote verlies te dragen. Wij houden Leo in goede herinnering.

Plaats een reactie