VUT-groep 2 daagse Dordrecht 10 & 11 aug. 2017

De twee daagse van de VUT groep naar Dordrecht 10 en 11 aug. 2017.

Ook dit jaar heeft de 2 daagse VUT commissie voor de groep een 2 daagse georganiseerd.Dit jaar bleven we in Nederland en wel met een retourtje Dordrecht met een retour afstand van ca. 260 km. Na een uitgebreide voorbereiding voor het te kiezen parcours met een dito controle en nafietsen was het donderdag 10 aug. zover en stonden 13 TWCers, en Piet en Ria voor de volgwagen, aan de start in een druilige regen en de grijze lucht beloofde weinig goeds.

Na de laatste instructies door Theo B. werd er toch vol goede moed vertrokken. En de hoop op beter weer werd beloond want na Overloon was het gestopt met regenen en na Sint Anthonis was de weg droog en konden de regenjassen uit.

Het tempo kreeg hierdoor een positieve reactie alleen Piet en Ria konden ons zo nu en dan niet volgen maar dat lag meer aan het parcours dan de volgwagen. Na Wanroij kwamen we toch in voor ons wat minder bekende streken maar door het controlewerk verliep alles prima. Via diverse Noord-Brabantse dorpen en over maasdijken langs de uiterwaarden bereikten we Ravenstein waar onze eerste pauze gepland was. Dat het tempo goed was geweest bleek wel uit het feit dat we voor de afgesproken tijd bij het restaurant ’t Veerhuis kwamen en dus even moesten wachten. Maar dat werd beloond met zeer smakelijk belegde broodjes die onze verbruikte energie weer op peil bracht.

Na de pauze bleven we de Maas volgen tot Megen om de dan via het veer over te steken.

We vervolgde de route door het Maas-Waal gebied tot voorbij Beneden-Leeuwen om via de brug van de N323 de Waal over te steken. Dat de juiste pad van de brug toch moeilijk kan zijn bleek wel toen we aan de overkant waren want een enkeling nam even een Amstrong afkorting om iets sneller aan te sluiten. Want met Henkie v. L. als kopman werd het tempo hoog gehouden.  De een volgde het fietspad terwijl enkele een afkorting door het gras van het talud namen om weer aan te kunnen sluiten. Met behulp van onze GPS zaten we weer snel op de juiste route alleen onze volgwagen die waren we kwijt maar met het richtingsvermogen van Piet moet dat goed komen, dus door fietsen. Na de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal gingen we boven langs het Flipje dorp Tiel. Maar nog steeds geen volgwagen. We passeerde het plaatsje Tricht een bekend woonoord van vroegere tijden van Hugo hij voelde zich bijna thuis. We vervolgde onze route langs de Linge, een waar genot.

Maar na Beesd begon het peloton zich toch ongerust te maken over, waar is die volgwagen, er werd even een banenpauze ingelast en een oproep de ether ingestuurd en dat had gelukkig succes want na een poosje kwamen Ria en Piet opdagen en waren we weer compleet en konden we met een gerust hart verder. Vlak voor Leerdam staken we de provinciegrens over en waren in Zuid-Holland alvast de provincie van ons etappe doel. Na Leerdam fietsten we door een fraai stuk polderland van Vijfheerenland richting Meerkerk naar de tweede pauzeplaats na ruim 130 km bij “De Gouden Leeuw” aan het Dorpsplein. Even bijtanken, met koffie en appeltaart voor het laatste stukje van ca. 30 km. Ook nu fietsten we door vlak polderland langs de Giessen en plaatsen als Hardinxveld-Giessendam richting Sliedrecht om de Beneden-Merwede via een spoorbrug met fietspad over te steken. Voor de volgwagen was een omleidingsroute gemaakt zodat Ria en Piet even om moesten rijden en dat ging prima zodat we bijna gelijktijdig arriveerde op ons logeeradres Stayokay Dordrecht. De rit was perfect verlopen onder prima weersomstandigheden en zonder een lekke. Even uitblazen en snel de kamerindeling en klaar maken voor het diner dat bestond uit een BBQ waarvan we smakelijk genoten.Allen het ontbrak aan een meesterbakker want ieder moest voor zijn eigen stukje vlees zorgen waardoor het af en toe wel druk was rond de bakplaats.

Een klein intermezzo zorgde voor wat hilariteit want wie kent de TV reclame van de Rollo Olifant niet maar dat we bij TWC ook zulke leden hadden was verrassend. Maar als ik het mij goed herinner ging het toen om een fietshelm maar Henkie had voor deze keer maar een regenjack verduisterd en zo was het dus 1 – 1. Alleen nu was alleen Mien de klos want de andere medeplichtige, Miek, fietste vandaag niet mee. Na de BBQ werd er nog een poos nagepraat over de vandaag onder het genot van een drankje. Daarna werd snel het bed opgezocht om tot rust te komen en bij te tanken voor morgen.

De terugtocht.

Om 7.00 uur gingen de meeste ogen open want het ontbijt was om 7.30 uur en een gepland vertrek van 8.00 uur. Voor iedereen was er voldoende aanwezig om de tank van de inwendige mens te vullen. Alles werd in gereedheid gebracht en de tassen in de volgwagen geplaatst. Maar eerst moest er nog een groepsfoto gemaakt worden. En op onderstaande foto is iedereen nog fris en herkenbaar.

Met een kleine vertraging klonk het startsein en werden de pedalen vastgeklikt. Via mooie fietspaden ging het richting overzetveer naar de Nieuwe-Merwede, alleen voor de volgwagen begon de start met een omleiding. Bij het veer moesten we even op Ria en Piet wachten om gezamenlijk de oversteek te kunnen maken.

We bleven de Nieuwe en Boven Merwede volgen tot aan de Afgedamde Maas. Na ca. 40 km waren we in Aalburg en volgde toen de dijk langs de Bergsche Maas. Na ca. 43 km staken we via de brug de Bergsche Maas over richting Heusden. Van deze historische vestingstad zijn alle wegen met kassei moppen geplaveid en dat geeft toch een speciale ervaring, het lijkt wel Parijs – Roubaix. Nadat deze hindernis genomen was bleven we de Maas volgen tot Den Bosch om via  boven langs naar Oud Empel te fietsen naar onze eerste pauzeplaats te gaan ruim 60 km bij de “lachende Vis”. Voor onze volgwagen was het weer even zoeken want onze fietsroute was voor auto’s niet toegestaan.

Dus het was even wachten tot ook zij aanschoven voor de belegde broodjes waarvoor we op het buitenterras plaatsnamen, en deze gingen erin als koek. Na de boterhammetjes hadden we weer voldoende energie om de route te vervolgen. Via Geffen, Heesch, Schaijk kwamen we in Zeeland en waren we weer op redelijk bekend terrein. Via Boekel, van onze Leontien, ging het richting Handel voor nog even een korte stop bij café “’t Hart van Handel” dit was na ca. 115 km even uitpuffen en wat drinken op het terras voor de laatste etappe want het weer was ons zeer gunstig gezind.

In een goed tempo ging het nu wel over wegen die we bijna wekelijks in het programma tegenkomen naar Gijsteren voor onze 3de stop bij “’t Trefpunt”, na ca. 146 km, waar we wel met een kleine achterstand op het tijdschema arriveerde maar dit was door de leiding vroegtijdig doorgegeven zodat de kok het kookprogramma wat had bijgesteld en niets aanbrandde. En door het fraaie weer namen plaats op het terras plaats en kregen een zeer smakelijk en voedzaam diner voorgezet zodat we de laatste kilometers onze energie voorraad weer op peil was. Het thuisfront was inmiddels verwittigt over de geplande aankomst tijd. Nadat de pedalen weer waren vastgeklikt begon het peloton de stal te ruiken want er werd flink doorgetrapt, zodat het tempofluitje nog even klonk. Met een klein halfuurtje vertraging op het tijdschema arriveerde we op het Wilhelminaplein voor de afsluiting van een prachtige en prima verlopen 2 daagse. Onder het genot van enkele drankjes werd er nog gezellig nagepraat, de organisatie werd bedankt en hoopt dat het ook in 2018 een vervolg zal krijgen. (door Lei K.)

Plaats een reactie