Weeknieuws 2018-22 (29 mei)

VUT-groep:  Voor vandaag route 121 over ca 84 km met weersvooruitzichten die de mogelijkheid gaf voor minder fraaie toestanden. Maar 11 twc’ers deerden dat niet en de volgwagen bestuurd door Thei S. met als assistent Hay K. was alle service aan boord inclusief een zak snoep van Mien. Om 13.30 uur klonk het startsein en ging het gelijk in een goed tempo omdat de wind meewerkte richting Ysselsteyn en verder naar Deurne, Bakel en Vlierden voor de koffie stop bij cafetaria Maarten & Ineke. Na de koffie spoedde we ons richting Horst maar nu ging de oostenwind wel tegen werken maar de sterkste benen droegen de zwaarste lasten en zo bleef het tempo goed en eventueel voorspelde weersdreigingen bleven weg en tegen 17.30 uur werd de finish bereikt. (door Lei K.)

A.s. donderdag 31 mei route 50 over ca. 75 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Dat 13 niet altijd een ongeluks aantal is wordt vandaag bewezen. Terug bij De Beurs is er helemaal niks vervelends te melden qua malheur. 13 A rijders vertrekken in een lekker fiets temperatuurtje om 8.30 uur richting het land van het riviertje de AA. Dinkytoy Piet erachteraan mét fietsenrek (altijd herkenbaar aan het over dimensionale zwaailicht en het achterkant vullende “volwagen” bord). Het lijkt wel een rijdende vuurtoren met droogrekje eraan. Ik moet steeds weer denken aan die Sisi reclame als ik onze Piet Bus met zijn Pietmobiel door het landschap zie snorren. Tsjalalala twiedelediedie tsjalalala tiededelie…..

Miep Miep Piet heeft vandaag wel pech: zijn digipoezen staken. Misschien een digitale feministendag? In ieder geval moet Piet het doen zonder zijn lieftallige charmante koershulpjes. Niks: Hier gewoon rechtdoor schatje! Of: kruising rechts moppie! Of: gevaarlijke kruising honnepon! Nee, vandaag volledig radiostilte __________________________________________________.

De dames laten Piet volledig in de steek. Maar hij knokt zich dapper door dit gemis. Aan de extra meters ruimte die Piet laat vallen zie ik dat hij toch moeite heeft met de situatie. Nu is onze GSM Piet sowieso een rijder die graag ‘n metertje of 2 ruimte heeft als er bochten en kruisingen komen. Als Piet dan ook nog zomaar en zonder waarschuwing door Appie Pappie Bram rechts (á la Max Verstappen) wordt ingehaald is dat voor Piet reden om te protesteren. En terecht: Dat doe je toch niet bij een fietsgenoot die net in de steek is gelaten door 2 vriendinnen tegelijk!

Al gaande de rit wordt het duidelijk dat we in het middengedeelte door het Brabantse land toch wel stevig de wind tegen hebben. Dat probleem wordt eenvoudig opgelost: sommigen pakken een langere of vaker een kopbeurt en anderen schuiven voor de kop rechts ertussen. Ook ik frommel me na een korte kopbeurt met Robberen Rubbert rechts ertussen. Zelfs het steuntje in de rug van Captain Jac baat niet meer. Het laatste beetje energie spaar ik voor vanavond (het verslag).

Het meest dramatische van de hele tocht was het verwijderen van een steentje uit Turbo Tims band met het oorbelpinnetje van Marjo. En het moet gezegd: dat ging perfect. Misschien moeten we een aanvullende functie eis afspreken voor de captains en de safetycar driver. Minimaal één flinke oorbel met spits puntje en 3 bandafnemers. We komen dus goed en veilig bij De Beurs aan. Helaas zijn ook nu weer alle terrassofa’s vol met andere TWC-ers. Binnen is er genoeg plek voor ons en het drankje smaakt ook binnen prima.

Volgende week: Holleweg! Dus dat wordt macaroni en spaghetti happen eind van de week. (door Peperazzi)

A.s. zondag route 132 over 128 km richting Berg en Dal. Pauze na 95 km bij hoeve Carpe Diem in Heijen. Koffie met gebak van Twc! Vertrek is om 7.30 uur.

B/C-groep: A.s. zondag route 87 over ca. 84 km. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: De voorspelde tropische temperaturen waren op de vroege zondagmorgen nog niet van toepassing. Alleen door de Serumse kermis was de opkomst van Sevenum wat minder maar voor de D-groep mochten we vanmorgen de Hoebertjes van de Meterik weer verwelkomen en Hein uit Helmond kwam voor de kermissoep. We vertrokken met 9 personen richting Well en koerste in een goed tempo naar Weeze voor de koffie op het terras bij Bäckerei Reffeling. En het smaakte prima. Na de koffie werd de route weer opgepakt om aan de terug rit richting Horst te beginnen met als voordeel dat de wind meewerkte en een goed tempo werd gemaakt. Jet kreeg tijdens de rit nog een korte spoed cursus “hoe bedien ik de schakel hevels voor het juiste verzet”. De rit verliep zonder problemen en we finishten even na 11.00 uur bij De Beurs en Sevenum kon naar huis voor de kermis soep. (door Lei K.)

A.s. zondag route 87-D over ca. 58 km. Vertrek is om 8.30 uur.

Plaats een reactie