Weeknieuws 2018-31 (31 juli)

VUT-groep: Gezien de aanhoudende tropische temperaturen trad voor vandaag wederom het tropen rooster in werking en was besloten om de ochtend start van 8.00 uur te nemen en een aangepaste route nl. de 117-D over ca. 61 km. Dit omdat daar een locatie te vinden was die om 9.00 uur open was, nl. “De Papagaai” in Overloon. En men kon de keuze waarderen want om 8.00 uur melden zich 18 liefhebbers en Karel met de volgbus voor deze ochtend trip. Met een goed tempo werden de kilometers weg getrapt en in Overloon had de uitbater van “De Papagaai” het etablissement open en keek verbaast toen hij de groep TWC’ers zag aankomen en kwam snel in actie. Maar volgens velen is hij ’s avonds meer uitgeput van zijn druk geklets dan van het uitserveren. Alleen de geparkeerde vuilnis wagen zorgde bij deze temperaturen toch voor een speciaal luchtje. Na de koffie dachten we snel te starten maar een leegloper bij Wim v.d. M. weerhield ons daarvan, maar de klus was snel geklaard. Via Holthees, Maashees, Wanssum en Oirlo werd snel het Wilhelmina plein in Horst bereikt waar we op het terras neerstreken om nog even te afterbiken. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 27 voor ca. 77 km en het wordt weer een ochtend start , dus vertrek is om 8.00 uur.

A-groep: Rondje om Kevelaer

Weer zomerweer. 3 uur koersen in de felle zon. Dus flink koerscrème op de bilpartij en antizonnebrand op neus, oren en nek. Met 14 A-rijders maken we vandaag de zondagmorgenzomerronde. Turbo Tim heeft vanmorgen al weer vroeg zijn  tenue weten te bemachtigen bij zijn dochtertje. Die kleine meid heeft vergaande ambities om of wielrenster te worden bij TWC of fotomodel voor oversized wielerkleding. Zie de foto op de A-app. Koddig.

De reguliere koerskapiteins zijn allebei tijdelijk geëmigreerd naar het buitenland. Voor de rust en/of (ont)spanning. Of iets anders maar dat weet de rest niet. Net als de B/C gaat ook de A-groep vandaag naar de Oosterburen. In dezelfde streek. Met ongeveer een gelijk aantal kilometers. Zelfs ongeveer met hetzelfde gemiddelde als de tellertjes van de B/C kloppen. Noch effe en we krijgen uitbreiding bij de A-groep. Of zou het komen door de extra gratis brandstof tijdens de B/C pauze? TT (turbo taart).Wij doen het vandaag zonder gesponsorde Kaffee und Kuchen maar gewoon op eigen banaan en repenkracht. Ook zonder bezielende leiding van de reguliere captains kan er blijkbaar met verstand gefietst worden. Maar we hebben niet voor niks een aantal reserve (spek en bonen) koerscaptains in het peloton die de speciale training gevolgd hebben. Het gaat qua formatie prima. Alles gaat volgens het instructieboekje. Zelfs het waarschuwen en stoppen bij obstakels of gevaarlijke punten. En de volgbus zit de hele rit pal achter ons.

Slechts 1 keer gaat het bijna mis. Voorop, met de neus in de straffe wind, kruipt Onstuimige Henk diep in de beugels om het tempo hoog te houden. Het enig wat hij ziet is de 2 meter asfalt voor zijn voorwiel. Hij zit dan als het ware in de “baan”modus (blik op oneindig en gaan met die banaan). Babbel Frank is de eerstvolgend in de rij die niet in de beugels hangt. Dat praat zo lastig. Nee, Frank zit zoals gebruikelijk met zijn lange lijf en nek redelijk rechtop (krijgen de stembanden meer ruimte). Waarom ook niet als je midden in de groep zit achter een paar andere derriéres. De afgebroken laaghangende tak over de weg, waar Henk en enkele andere beugelhangers soepel onderdoor glippen, petst precies in het gezicht van Frank. Hatseflats… Gelukkig blijft de schade beperkt tot een kleine streep over de wang. Zelfs geen blaadje in zijn mond.

Met de geheugens van de A-groep zit het wel goed. De plek waar deze verslaggever vorig seizoen een sanitaire noodstop moest maken in een maisveld wordt door diverse groepsleden herkent. Enkelen vragen zich af wat ik toen daar allemaal gelost heb omdat er zo’n grote plek in het veld te zien is waar de mais flink hoger is gegroeid. Mijn uitleg was blijkbaar afdoende: drijfmest dat verspreid beter. Vandaag hoeft niemand uit de broek tijdens de rit. Alle vocht wordt ongezet in energie en zweet.

Net op Nederlands grondgebied wordt Appie Pappie Bram nog gepakt door een wesp achter het oor (Was volgen mij een Duitse want ik meen dat ie bij het wegvliegen nog het Duitse volkslied aan het zoemen was , zmmmmmzmmmmmzzzmmmm, über alleszzzzzzznmmmmmm). Na de eerste paniek bij Bram, bedaart hij gelukkig snel. Logisch want zo dicht bij het hoofd werkt dat wespengif direct kalmerend. Helaas (of gelukkig) zit de steekplek op een plek net achter Brams oor waar uitzuigen niet lukt. En Bram heeft ook geen behoefte aan een sabbelsessie aan zijn oortje.  Er was ook een gebrek aan vrijwilligers. Bram moest dus “onuitgezogen” verder. Bij De Beurs kruipen we in de hoek naast de D groep. Die zitten lekker achter een koel drankje. En al snel kunnen ook wij onze gekoelde beloning achterover kloeken. Effe relaxen en bijkletsen.

Peperazzi.

A.s. zondag fietsen we route 97 richting Viersen over 93 km. Dus zorg dat je je klimmersbenen bij je hebt! Vertrek is om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 41 richting Ommen over 90 km. Vertrek is om 8.00 uur.

D-groep: Vandaag was het programma in “het Ventiel” groen gedrukt dus de club trakteert en dat hadden veel TWC’ers gezien want het plein voor de “Merthal” raakte tegen 8.00 uur redelijk gevuld. En voor de D-groep bleven er 11 over die startte voor route 107-D over ca 63 km. Met de wind mee ging het via se brug van Well naar onze Oosterburen. Eenmaal op Duits grondgebied zagen we de C-groep langs de weg staan te wachten op de bus met Piet C. om een nieuw wiel aan te reiken. De C gaf ons ruim baan zodat wij onze rit konden vervolgen richting Wetten waar onze koffie stop gepland was en de inmiddels weer op koers liggende C ons passeerden. Bij Bakker Heinz Steegmanns genoten we van een goede kop koffie met een stuk heerlijk Torte. Na de koffie vervolgde we onze rit alleen met een nadeel de wind was nu tegen en dat koste wat extra inspanning. Via Landgoed “De Hamert” ging het koers naar het overzet veer maar dat werd met enige vertraging bereikt want vlak voor Hertog Jan klonk de kreet lek en het was onze verse pappa Fons die het noodlot trof. En het was ook nog dubbel pech want de nieuwe binnenband bleek ook nog niet dicht, en pa Mart reikte maar een echte uit zijn voorraad aan. Met behulp van een grote fietspomp van een paar fiets toerristen was de klus snel geklaard en konden we onze rit vervolgen. Na het veer snel naar de finish bij “De Beurs” die rond 11.45 werd bereikt. (door Lei K.)

A.s. zondag route 41-D voor 74 km. Vertrek is om 8.00 uur.

Plaats een reactie