Weeknieuws 2018-32 (07 augustus)

VUT-groep: Nog steeds tropisch weer dus vroege start om 8.00 uur voor route 27 over ca 77 km richting Heythuysen. Er was ook vandaag weer een goede opkomst, liefst 15 liefhebbers maar we moesten het zonder volgwagen stellen. Via Sevenum, Maasbree en Helden werd Heythuysen rond 9.30 uur bereikt. Maar voor de koffie waren we te vroeg alles nog dicht, nou dan fietsen we maar door en middels een kleine aanpassing van de route belande we even na 10 uur bij Grand Café Gallery in Panningen waar we het terras op gebruikelijke wijze aanpasten zodat we bij elkaar zaten voor het uitwisselen van het laatste nieuws. Na de koffie weer op de fiets om voor het bereiken van de tropische temperatuur van 30 plus te finishen. En dat lukte zonder problemen zodat er weer een geslaagde rit achter ons ligt. (door Lei K.)

A.s. donderdag/vrijdag de 2 daagse VUT tocht naar Mechelen. De thuisblijvers doen route 113 richting Kevelaer en vertrek is om 8.00 uur.

A-groep: A.s. zondag route 71 van 118 km richting Roermond. Koffie und Kuchen van de club in Neer bij de Friedesse Molen. Vertrek is om 7.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 72 richting Duitsland over 80 km. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: Voor vandaag route 041-D over ca 70 km. hiervoor melde zich 11 liefhebbers. Volgens het programma werd klokslag 8.00 uur vertrokken richting Meterik en daar de C groep in het vizier bleef lag het tempo gelijk op maximaal niveau, waardoor het vermanende fluitje regelmatig klonk. Via Veulen, Ysselsteyn, Liessel en Neerkant naar Meijel waar de route iets was aangepast om bij onze koffiestop  “Oppe Koffie” te geraken en wij op het gezellige terras aan de achterzijde neerstreken. De serveerster schoof enkel tafels bij elkaar want die begreep dat we bij elkaar wilde zitten. De koffie werd besteld en de aanprijzing van de vlaaitjes vond bij enkele gehoor evenals een tweede kop koffie. Na de koffie de pedalen weer vastklikken voor het vervolg van de route  met als klein nadeel dat de wind tegen werkte. Maar de bekende sterke benen van enkele rijders voerde het peloton aan en hielden het tempo hoog. Vooral op wat smallere fietspad stroken en tegenliggers dreigde het peloton te breken en moest het fluitje de groep weer samenvoegen en zonder problemen bereikten we om 11.15 uur de finish bij “De Beurs”. Dus voor de D-groep voldoende plek want het terras was nog leeg.  (door Lei K.)

A.s. zondag route 072-D met vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie