Weeknieuws 2018-44 (31 oktober)

Ledenvergadering: Op woensdag 14 november is weer onze jaarlijkse ledenveradering. Deze is om 20:00 uur in de Leste Geulde in Horst.

MTB-groep: A.s. zondag de eerste rit volgens het programma voor het seizoen 2018-2019. We fietsen mtb route 3 over 49 km, Wanssum linksom, met vertrek om 9.00 uur.

A-groep: Daar is ie dan. De wintertijd. Vanmorgen een uur over. Lekker relaxed. En, ook belangrijk, genoeg tijd om de wintergarderobe achter uit de kast te vissen. Want het wintert nu ook echt buiten. Rond het vriespunt en met een flink aanwakkerende wind al vóór de middag. Dus ga ik voor het volle Robberen Rubbert tenue.

Die RR ligt als het goed is deze morgen in een soortgelijke outfit te blubberen tussen de guppies met zo’n hele grote luchtbidon op de rug. Zou overigens wel handig zijn om snel lekke banden op te pompen in ons peloton. Maar omdat onze MinibusPiet nu achter ons aan tukkert hebben we hopelijk geen extra lucht nodig. Tenminste niet voor in de tubes. Wel voor onze Leon de Lopert. Want die heeft het er maar moeilijk mee tijdens zijn benefiet rit met de A groep. Voor hem is het de laatste A rit als TWC-er: van deze week, van deze maand, van dit seizoen, van dit jaar, van zijn fietscarriëre. Hij “loopt over” naar de Sevenumse wielerclub. Deze ultieme A-tocht roept blijkbaar zoveel weemoed en emotie op bij onze goedaardige Leon dat hij regelmatig op z’n fiets naar adem zit te happen. Of zou het toch gewoon de conditie zijn met de straffe wind op kop. Met Leon raken we een stabiele factor in het pelotonnetje kwijt. Kunnen ze in Sérum blij mee zijn. Zou eigenlijk een transfersom aan verbonden moeten zijn voor de Horster A-groep (minimaal een vlaai). Leon: Hopelijk blijft  voor jou alles op rolletjes lopen. En je weet ons te vinden op zondag rond 12 uur (voor de afkoop vlaai).

De A groep is met 6 rijders op koers. En Minibus Piet er achteraan inclusief een vet cool zwaailicht op zijn overkapping. Overigens worden we Minibus Piet bij een korte wegblokkade wel kwijt in Beringe. We zien hem pas weer terug vlak voor Horst. Wat er in de tussentijd toch met hem is gebeurd? Tukje (pitstop), toeristische route (weg kwijt), digestieve perikelen (gepoept), koffie gedronken? Wellicht ergens geweest “brommers kieken”. Hij oogt wel vrolijk dus vervelend was het niet dat intermezzo. Eens vragen aan Ria of die weet wat onze Piet zoal tussendoor uitspookt. Of zou hij dat thuis ook niet vertellen. Oepss!

Zonder de dikke banden club van de A en vanwege de afwezigheid van enkele sterke stoempers is er al snel consensus in de groep: we doen het lekker rustig aan. Vooral op de langere stukken tegen de aanwakkerende wind gaat het tempo flink omlaag. Echter niet omdat we dat willen maar gewoon omdat we niet veel harder kunnen op kop. Alleen Stillere Frank. Die perst er af en toe een soort demarrage uit en laat de rest dan een heel stuk, en met vraagtekens, achter zich. Wat heeft die ineens? Plaspauze? Kip zonder kop? Gelukkig is Frank ook maar een mens en moet ook hij al snel ‘n tandje terug.

Onstuimige Henk is deze morgen verrassend rustig. Hij heeft het extra uurtje “wintertijd” niet thuis volgemaakt met allerlei mogelijke (ont)spannende activiteiten. Nee, nee Dolle Henkie heeft ff een uurtje op de racefiets geknald: 31 km. Halverwege de reguliere rit kijkt hij ineens wit en een beetje wazig in de oogjes. Hongerklop. Zijn meegebrachte proviand: één kauwgompie.  En door de vermoeidheid glipt deze kleine “levensredder” ook nog uit zijn koude handen. Een gedoneerde sportreep met wat drank pept Henk weer ff op zodat hij het haalt tot de vlaai in Horst.

Bij De Beurs zijn we alle zes (inclusief BusPiet) blij dat we er zijn. De 7e van vandaag, DigiPiet, laat de vlaai met koffie in Horst rechts liggen en koerst direct tegen de stevige en koude wind in door naar Venray. Da’s wel karakter. Ook al heb je Miep en Miep die je digitaal steunen. De Beurs puilt al uit van de TWC-ers. D’s, C’s, B,s en de dikke banden delegatie. Het is lekker druk en heerlijk warm. We nemen een calorierijk en smaakvol stukje vlaai met bijbehorend bakkie. Ter afsluiting van het officiële wegseizoen nog enkele overheerlijke koele bruintjes. Volgende week wellicht met de dikke banden groep mee als mijn rug het toelaat. Tot fiets. (door Peperazzi)

BC-groep: De laatste rit van het seizoen, met temperaturen tegen het vriespunt, en een lekker stuk vlaai na afloop, lokte uiteindelijk een dozijn + 1 fietsers naar de Mèrthal. Een stevige noord-ooster maakte van het eerste gedeelte richting Stevensbeek een ware krachtproef. Daarna kregen we de wind op de staart, waardoor het tempo iets omhoog kon. Af en toe moest er even ingegrepen worden door captain Theo B, die met zijn fluitje gelukkig iedereen in toom kon houden.  Uiteindelijk na 66 koude kilometers konden we bij Café de Beurs bijkomen met een warme koffie en een lekker stukje vlaai. Voor de liefhebbers zal er, zolang het weer het toelaat, gewoon doorgefietst worden op zondagmorgen. Vertrek is telkens om 9.00 uur bij de Mèrthal en chauffeur is om en om Piet K of Piet C. Houdt voor de laatste info de shoutbox op onze website in de gaten. De rest pakt de mountainbike of kiest voor een paar maandjes rust of de spinning-bike.

Bij de mountainbikers zal er vanaf a.s. zondag ook een groep starten op BC niveau. Routenummer vertrektijdstip zie de MTB agenda op onze site, voor de gpx routes zie onder downloads. (door Peter K.)

D-groep: Volgens het programma de laatste seizoen rit en wel 47-D over ca 50 km. Vertrek 9.00 uur en volgens de weersvoorspellers zou het koud zijn en dat was het ook met een NO wind en het was wit gevroren op de velden. Bij de start was ook iedereen er op gekleed. Een andere bijkomstigheid was dat de klok nog een uur was teruggezet op de wintertijd en dat was te merken het was drukker op de weg. Om slag van 9.00 uur werd er vertrokken de B-C gingen samen en voor de D bleven er nog 10 over die ook maar gelijk aansloten. Ik dacht twee Pieten te zien en even zoveel volgwagens maar tijdens de tocht heb ik die toch gemist. Zouden die bij de start al problemen hebben gehad? We vertrokken richting Meterik en hielden de B-C lang in het vizier. Via Ysselsteyn en Merselo naar Overloon waar toch maar even een koffiestop werd gehouden bij de IJssalon voor een warm bakkie om een beetje op temperatuur te komen want de NO wind was toch echt fris, zijn we niet gewend na zo’n zomer. Na de koffie snel op de fiets en met de wind mee richting Holthees, Maashees, Geijsteren en Oostrum terug naar de Beurs voor de vlaai en koffie ter afsluiting van het officieel seizoen. De rit is zonder problemen verlopen en gelukkig geen volgwagen hulp nodig gehad. Als het weer het toelaat wordt er de komende tijd toch gefietst met starttijd 9.00 uur. Voor de rit kijk op de site en voor de volgwagen indien aanwezig wordt een vergoeding gevraagd van 1 euro. (door Lei K.).

D-groep week 43: Het gepubliceerde weeknieuws van de D-groep bleek achteraf niet compleet want de rit is pas af als je thuis bent en voor ons aspirant lid Francoise liep het wat minder fortuinlijk af. En door Strava was haar route van zondag 21 okt. te volgen en wist zij de finish op een toch minder goede plek te leggen. Want bijna thuis miste zij door de laagstaande zon een voor haar rijdende fietser met als gevolg frontale van achter botsing met een onfortuinlijke salto met de nodige beschadigingen zodat de finish bij Vicurie werd neergezet en zij het seizoen wel zeer onfortuinlijk afsloot. Ook zij verheugde zich al op de laatste rit met de gebruikelijke afsluiting. Gelukkig was er niets gebroken maar fietsen zit er de eerste weken niet in zelfs auto rijden kan even niet. De D rijders wensen haar een spoedig herstel en weer een snelle opbouw van de conditie. Zo zie je maar via Strava blijft er geen geheim meer over. Onderstaande kaart geeft een beeld van de rit die Francoise heeft afgelegd per fiets en ongevallen vervoer.

Plaats een reactie