Weeknieuws 2018-45 (7 november)

Ledenvergadering: Op woensdag 14 november is weer onze jaarlijkse ledenveradering. Alle leden hebben per post de uitnodiging met de agenda ontvangen. De vergadering begint om 20:00 uur in de Leste Geulde in Horst.

VUT-groep: Nu het officiële programma afgewerkt is en het weer het toelaat, willen de Vutters toch nog wel fietsen. Voor vandaag was er zelfs een keuze route 4 van 65 km of route 26 van 55 km. De buienradar gaf aan dat er na 15.00 uur misschien wat regen kon komen, en het feit dat er geen volgwagen is werd gekozen voor route 26. Een route die rondom Horst ligt zodat we in geval van regen snel naar huis kunnen. Er waren slechts 5 liefhebbers, de droog fietsers waren dus thuis gebleven. Om 13.30 uur werd er vertrokken en na veel omzwervingen door de regio op wegen die niet zo vaak gefietst worden arriveerde we rond 14.45 uur in Broekhuizen voor de geplande koffiestop. Onze vaste koffieplaats Café Maaszicht was dicht, maar Christoffel was open met, volgens de borden, verwarmd terras. We tilde onze fietsen via enkele trappen naar boven om ze daar te parkeren, maar de uitbater vond dit minder goed. Op onze vraag of hij op wilde passen dat ze daar bleven gedoogde hij het voor deze keer want het ontbrak aan terras bezoekers. Binnen was het aangenaam warm en we genoten van een kopje koffie. Toen de koffie was afgerekend en wij buiten kwamen waren op het terras enkel regen spetters waarneembaar. Maar voor die paar druppels gaan wij niet naar huis dus de route werd vervolgd. Maar in Blitterswijck bleek die keuze minder goed want de regen kwam toen toch wat royaler na beneden en werd besloten de kortste weg naar Horst te nemen. Maar om niet doornat te worden alleen Lei moest nog naar Grubbenvorst en die kreeg een extra nat pak en voor iedereen was het weer fiets poetsen. Door het bewolkt en regenachtige weer begon het tegen 17.00 uur al aardig donker te worden. Het is dan ook verstandiger om voor de komende weken de start tijd op 13.00 uur te plaatsen zodat we zeker veilig voor het donker thuis zijn. Voor a.s. donderdag heb ik route 136 gepland over ca 60 km met vertrek om 13.00 uur en koffiestop “De Pleisterplaats” Kesseleik. (door Lei K.)

MTB-groep:  De dikke bandenclub staat om 9 uur in 2 niveaugroepen klaar voor de eerste reguliere winter hobbel de bobbel rit. Voor het eerst rijden we in een B groep voor de toerders en een snellere A groep voor de tempobeulers. 4 Bees en ongeveer 10 A”ss. De start is een beetje warrig en ongeorganiseerd. Samen met Opa Hay, The A-girl, en Daan2 vorm ik de B groep. We zien de A’ss voor ons uit wegspurten. Met de andere Daan (NoSoksDaan).

Wij starten als echte diesels. Het gaat moeizaam. Niet qua fietsen of fitheid. We hebben allerlei andere smoesjes. De Garmin staat op tilt, pufjes vergeten in te nemen en vooral overleg over de richting van de route: Was ’t nu de rechtsomdraaiende route linksom of de linksomdraaiende route rechtsom, of toch andersom?? Veel twijfel. Maar Marjo is het meest eigenwijs en hakt de knoop door. Ze weet het zeker: LINKSOM. Zelfs Hay bindt in. En wie ben ik om mijn eigen partner tegen te spreken. Daan2 die houdt zich wijselijk op de vlakte deze 1e rit. Oké, oké het gaat linksom. Helaas zitten er in de route nogal wat heenweg en terugweg kruisingen. Dat, in combi met een navi die het gevoel heeft dat hij verkeerdom op de fiets zit, is nogal verwarrend.  Verschillende keren negeren we de routeaanwijzingen en volgen onze intuïtie en geheugens. In de bossen bij Tienray raken we op het lokale ATB kronkelparcours de draad kwijt. Later vinden we de route weer terug. Tot in de bossen bij de Maas in Blitterswijck kunnen we lekker doorfietsen. Dan zijn we het spoor alle vier bijster. We stranden een paar keer tussen de bramen en in een Mikado van omgevallen bomen. Door al deze obstakels en wirwar maakt onze senior vanuit een soort sur place een horizontaaltje tussen de doornstruiken. Allemaal dat geklun en gezoek naar de track kost veel tijd en het schiet niet op qua kilometers. We hakken een stuk van de route af. Het stuk richting en langs de Maas laten we rechts liggen.

Na een korte repen break bij de sportvelden van Wanssum rollen we over een leuk nieuw cross parcours richting Meerlo. Testbaan van de Wansumse fietszaak? Tussen Meerlo en Oirlo ligt een herkenbaar typische Kantonnier Petrus’s stuk. Helaas is het oude paadje gebarricadeerd en niet meer herkenbaar of berijdbaar.  Dus lopend en klauterend over stronken en struweel de uitgang zoeken. Opa Hay raakt verstrikt in een meter of 2 puntdraad maar weet als een Houdini (Die heette van voren ook Hay/Harrie) zonder kleurscheuren te ontsnappen aan deze prikkelende omstrengeling. Nu maar duimen dat de banden het ook goed overleefd hebben. We kiezen de kortste weg door het veld om de track weer op te pakken. Dus we baggeren een heel stuk door een vers omgeploegd en zompig stuk land. Het is al 11 uur. Dus op naar Horst voor de club borrel met de rest. Geen onnodig geslinger meer en gewoon lekker terug koersen. Daan2 wordt nog opgehouden door zijn bellende dochter die gerustgesteld wil worden over het tijdschema van vanmiddag. Daan heeft beloofd te Bobben naar Rowen Heeze. Hij moet plechtig uitleggen dat hij echt netjes op tijd zal zijn. Vrouwen!

Het lukt onze navi’s  op het laatst toch om ons nog een keer de verkeerde kant op te sturen. Zonder dat we er erg in hebben zitten we bij de Kasteelsbossen op de eigenlijke heen route maar dan in de rechtsomvariant. En wij hebben vandaag de linksomvariant. Dus dat schiet niet op als je snel terug wil naar Horst. Dus rechtsomkeer en over de verharde weg naar De Beurs.Daar is een groot deel van de TWC-ers al aan de siësta begonnen. Een paar A’ss zit nog uit te hijgen van hun achtervolging op Twanvaner als wij topfit binnenkomen. We evalueren bij een linksomdraaiende chocomel en rechtsomdraaiende Leuthebok met elkaar de belevenissen van vandaag. Daarna op naar huis voor de buis: het EK veldrijden met “ozze Mathieu” (door Peperazzi)

A.s. zondag fietsen we route 5 alias de Belgenhoek. Vertrek is om 9.00 uur. Hierbij het verzoek aan de mensen met GPS om de route te downloaden van de site en deze dan ook te gebruiken tijdens de rit. Bij vragen contact opnemen met Bram W.

BCD-groep: De wintertijd is begonnen het officiële programma is afgewerkt en de MTB fietsen zijn weer van stal gehaald. Maar als de weersomstandigheden het toelaten wil de racefietser toch nog wel enkele kilometers maken. Dus voor vandaag route 4-D over ca. 55 km. Om 9.00 uur stonden er 13 liefhebbers B,C en D rijders bij de start de B/C gingen voor 004 over ca 65 km.

We vertrokken gezamenlijk en bij de afsplitsing gingen de 5 D rijders op hun eigen route richting Griendtsveen voor hun koffie stop. Het tempo direct na start lag met name voor enkele D rijders tegen het maximum zodat toch enkele keren het kalmerende fluitje klonk, zodat iedereen goed kon volgen. Bij de Morgenstond in Griendtsveen waren wij de eerste gasten op deze zondagmorgen dus er was plaats genoeg en genoten we van een warme kop koffie om een beetje op temperatuur te komen. Na de koffie vervolgden wij onze route richting Horst voor de laatste 20 km en bereikten we de finish bij De Beurs tegen 11.30 uur.  De route van a.s. zondag is nog niet bekend. Kijk hiervoor op site in de shoutbox. Vertrek is 9.00 uur. (door lei K.)

Plaats een reactie