Weeknieuws 2018-46 (12 november)

Ledenvergadering: A.s. woensdag 14 november is weer onze jaarlijkse ledenveradering. Alle leden hebben per post de uitnodiging met de agenda ontvangen. De vergadering begint om 20:00 uur in de Leste Geulde in Horst.

MTB-groep A:  Om 9uur vertrek bij de Merthal voor een route naar de Belgenhoek. Klinkt ver weg, maar de kenners weten dat we dan ergens in Grashoek belanden. Vorig jaar hebben we deze route gereden en vroren de vingers bijna vast aan de ballen tijdens de pauze. Dan ziet het er vandaag toch veel aantrekkelijker uit. Dat hebben meer mensen gedacht, want het is best druk wanneer ik bij de Merthal kom. Naast de vele dikke banden, staan er zelfs nog wat dunne banden. DJ geeft aan dat hij de laatste dagen teveel gezopen heeft, en dat hij met de nieuwe MTB-B groep mee gaat vandaag. Aangezien onze heilige Petrus ook nog niet fietst, zoek ik nog snel een vooroprijder. Deze wordt gevonden in TvR. De eerste helft van de route lijkt Twan echter meer een TVG. Regelmatig moeten we hem even temmen, zeker op de open stukken wind in, en al helemaal wanneer de ondergrond wat zachter is. Ondanks dat er nog behoorlijk wat mensen niet aanwezig zijn, en de nieuwe B groep uiteindelijk met 7 stuks is, rijden wij de route toch nog met 9 man. Helaas voor mij (en jullie lezers 😉 gaat ook onze PePeRazzi mee met de B groep. We zitten nog vroeg in het dikke banden seizoen, en dat is duidelijk te merken. Op de technische stukken zijn de verschillen best groot, en regelmatig gaat er iemand mieren of pieren zoeken. Ik weet niet of het aan de valtrainingen van vorig jaar ligt, maar dat gaat allemaal zonder verdere schade. De route is lekker gevarieerd, en de ondergrond is niet te mul of te drassig, en ook het weer is eigenlijk best optimaal. Het is soms zelfs warm. Al met al een lekker dagje om met de ATB het bos in te gaan. Ergens halverwege een korte plas en bananenpauze (red: deze hebben we netjes op een hoopje bij elkaar gelegd, zodat BSM in de B-groep alles kan verzamelen) en daarna lekker verder voor de terugweg. En aangezien de wind op de heenweg regelmatig op de neus stond, hebben we deze het 2e deel regelmatig op de kont. Ondanks de vermoeidheid die dan gaat komen, blijft het tempo dus best lekker hoog. Bij de kameel een stop voor een leuke foto (ahum); hoogtepunt van de route. Of ligt deze daarna bij de beklimmingen van de Zure Peel? Volgens de route moeten we deze 2x doen, maar aangezien de route lezen voor de MTB best lastig is, gaat dit niet helemaal goed. Aantal beklimmingen ligt tussen de 0 en 4.

Voor de slimmerikken dat betekent dus 1, 2 of 3 beklimmingen. Of een deel hiervan, wanneer het laatste deel gelopen moet worden, omdat de benen halverwege toch echt slechter zijn dan onder aan de beklimming. Daarna het laatste stuk terug naar Horst, waar we verrassenderwijs als laatste aankomen. Ondanks dat we de MTB-B dus niet gezien hebben, en zij beweren dat ze de gehele route gereden hebben, zijn zij toch eerder bij de Beurs!? Nog even nagenieten bij de bekende zwarte drab, en daarna thuis de fiets poetsen. Lekker dagje, belooft wat voor de komende weken. (door Robert)

A.s. zondag route 10 naar Boekend en Heldense bossen. Vertrek om 9.00 uur.

MTB-groep B: De groep dikke banden bij De Merthal is om 9.00 uur groter dan de groep met racebandjes. De A-MTB groep gaat met 9 rijders voorop richting de Peel. Wij als B-groep er direct achteraan met z’n zevenen. Maar heel kort zien we bij de start nog even de achterkanten van de A’ss. Daarna nog 1 keer in de verte in het veld achter Kronenberg. Met NoSoksDaan voorop als wegkapitein fietsen we rustig en lekker door. PenningPeter maakt vandaag voor dit jaar ook zijn debuut in de MTB groep. Hij draait direct lekker mee. Ondanks de regen gisteren loopt het parcours niet slecht. Zelfs de vele graspassages en beekkanten zijn niet zompig. De eerste helft rijden we ’n beetje op reserve zodat we in ieder geval voltallig en goed op de helft komen. Af en toe, tegen de wind in of na obstakels, een beetje temporiseren als de groep wat uit elkaar gerekt wordt.

In het open veld richting de Helenvaart kijkt het erg donker boven de Peel. De strakke wind blaast de regenbuien allemaal over ons heen. We fietsen stukken zelfs in het zonnetje. Het is eerder warm dan koud. Dus wel nat maar niet van de regen. Bij de pauzeplaats sturen we Chip en PenningPeter op zoek naar de cockpit van de neergestorte Lancaster. “Daarachter een stuk terug in het bos. Misschien wel ff wat bladeren aan de kant doen”. Waar dan ?  We zien niks! We proberen om de 2 spoorzoekers nog iets verder het bos in te sturen (letterlijk en figuurlijk).  Wellicht iets te enthousiast. Ze vertrouwen het niet meer en komen terug. Onze uitgestreken gezichten verraden ons als snel. Graaaaapjeeee! En het mooiste is nog de beteuterde reactie van Chip richting NoSoksDaan: “Dat grapje heb je vorig jaar hier ook al gemaakt” Inderdaad en ook toen trapte Chip erin. Tja,…. Drank maakt meer kapot dan….   Door de genuttigde repen en rozijnenbroodjes hebben we weer nieuwe energie. Op voor de 2e helft.

Na de pauze krijgen we nog 2 keer enkele minuten rust omdat we 2 flinke paarden met berijders niet de stuipen op het lijf willen jagen. We geven de knollen en hun temmers 2x goed tijd om rustig in te parkeren zodat wij voorbij kunnen. De mannelijke ruiter blijft maar steeds commando’s geven aan zij vrouwelijke metgezellin. Fientje; HIER! ZIT! AF! BRAAF FIENTJE! Ik denk nog: dat kan ik bij ons A/B-BikeGirl beter niet proberen vanwege het verlies van de zorgvuldig opgebouwde bonuspunten.  Chip merkt later op dat er niet veel hondjes zijn die Fientje heten. Maar hij luisterde wel volgens Chip. Aha, het hondje dus! Oeps… Over verloren bonuspunten gesproken: Chip is nog herstellende (net als zijn baas) van het slotconcert van Rowen Heeze. Daar had hij beter met de MTB heen kunnen gaan én terug. Hij heeft op weg naar huis meer in greppels en struiken gelegen dan de hele rit van vandaag. Maar Chips zoepfiets stond ’s nachts wel binnen. Dat kan LommenDave niet zeggen. Zijn fiets lag nog op de oprit voor het huis toen ie ’s morgens vanaf de woonkamer bank uit dromenland viel. Gelukkig lag die fiets wel op de eigen oprit. En was het zijn eigen bank.

Terug naar vandaag. Terug eerst achter langs Helenaveen en door de Mariapeel naar America. Dit keer niet via de Zwarte Plak maar meer naar links door de Peel via de Vossenheuvel. Opa Hay blijkt een echte diesel. Op het einde zit hij meer voorop dan achterin. Dat komt wel weer goed met die conditie. We besluiten dé klim van vandaag over te slaan. Niet omdat de conditie dat niet toelaat, die is nog oké. Maar de tijd dringt en we willen toch rond 12.00 uur binnen zijn bij De Beurs. En dat lukt. Net vóór 12 uur voegen we ons in de warmte van De Beurs bij de race TWC-ers. De MTB A’ss zijn er nog niet. Aan de eerste rang hangtafel pakken wij al een koffie of chocomel als de A’ss nog in dé klim zitten. Kort na 12.00 vallen de A’ss ook op de klep. Een laatste proost op weer een mooie TWC morgen en vanavond hopelijk weer een spannende Max show in Brasil. Als ie maar voor die Vettel blijft. Tot volgende week voor het “rondje Heldense Bossen”.

Peperazzi

A.s. zondag route 10 naar Boekend en Heldense bossen. Vertrek om 9.00 uur.

BCD-groep: Voor ons geen opening van het carnavalsseizoen, maar een mooie tocht door het herfstachtige landschap. Lei K had afgemeld voor de te verwachten regen en wij stonden met 6 personen aan de start met Piet K in de volgauto. Wat gaan we fietsen? Mart J wist een route met vermijding van de regendruppels. Dus eerst wind uit en toen we de bui voorbij waren gefietst ging het richting Deurne, tegen de wind in. Via Ysselsteijn door naar Griendtsveen. Na onderling overleg werd toch besloten de koffiepauze van de D groep in ere te houden en bij de Morgenstond te genieten van een lekker bakkie. Na Griendtsveen door de peel naar Helenaveen. Het was een prachtig plaatje. Daarna via de Turfhoeve naar de Kronenberg en terug naar Horst. Rond 11.30 uur waren we bij de Beurs. (door Mien)

VUT-groep: Door de positieve weersvooruitzichten is er toch maar weer een route op de GPS gezet zoals in het weekverslag was aangekondigd met een vertrektijd van 13.00 uur. En jawel om 13.00 uur stonden 11 TWCers klaar voor route 136 over ca 60 km met een koffiestop bij de “Pleisterplaats” in Kesseleik. Met wat tegenwind maar een zonnige lucht werd het tempo max. aangehouden waardoor het fluitje regelmatig klonk om de groep toch compleet te houden. Volgens mij dienen de snelheidsmeters geijkt te worden zodat, als we er op kijken iedereen het zelfde afleest. Maar gelukkig kwamen we allemaal gelijk bij de koffie. Het was even de keuze binnen of buiten, het werd binnen maar 4 man namen toch het terras voor de herfstzon.

Na de koffie ging het met de wind mee in een stevig tempo via Helden huiswaarts. Komend in de buurt van Sevenum verkozen die reeds richting douche evenals toen we in de buurt van Meterik kwamen uiteindelijk maakte 3 TWCers de route echt af. Het was toch een mooie herfstrit onder voortreffelijke weersomstandigheden. Volgende week weer een herkansing, let op de berichten op de site. Vertrek om 13.00 uur. (door Lei K.)

Plaats een reactie