Weeknieuws 2019-3 (14 januari)

MTB-groep: Voor dit weekend staat weer de mooie route 7 naar Duitsland gepland, aangezien deze de vorige keer in het water gevallen is. En verdomd, de weersvoorspellingen voor zondag zijn weer niet al te best. En zoals te verwachten was, begint het zaterdag op de MTB app al met het verspreiden van die mooie voorspellingen. Maar goed dat dit slechts voorspellingen zijn, en onze weermannen/vrouwen het vaker bij het verkeerde eind dan correct hebben. Wanneer ik ’s avonds aan het coachen ben, dan blijkt dat er toch wel erg veel mensen hun keutel aan het intrekken zijn. (Hoe zat dat ook weer met hondenweer?) Om de animo enigszins hoog te houden veranderen we de route in de kortere route 6 over het Floriade terrein en vertrekken we om 9 uur. Wanneer ik zondagmorgen op sta is het inderdaad gewoon droog. Bij het checken van de buienradar blijkt dat er toch nog wel wat regen komt, en vanaf 10 uur blijft het zelfs droog. Een check op de app leert dat er echter verder geen gegadigden zijn voor een ritje buiten. De rest ligt of in bed of is gezwicht voor Zwift. Klus ik even snel een route om wat nieuwe paadjes achter Toverland te verkennen in elkaar, wanneer LommenDave aangeeft dat hij ook wel in is voor een MTB ritje. Om 10 uur vertrekken we dus 2 man sterk richting HAM en daarna Toverland, waarbij we een aantal nieuwe wegen proberen. We voelen ons echt een kantonnier.We missen alleen de rugzak met zaag, tang etc. De route richting HAM gaat via een nieuwe beekkant en deze is goed te doen. In het HAM proberen we de boom te ontwijken met een kleine omleiding, wanneer we door 2 mannen en 1 vrouw worden tegen gehouden. En even later komt een herder het bos ingerend. Op zoek naar iets dat voor hem verstopt is. “Maar goed dat jullie hier bij ons staan, want deze honden zijn in opleiding, dus je weet nooit zeker wat er gebeurt.” Daarna krijgen we nog wat tips wat te doen mochten we een keer toch zo’n hond tegen komen. We maken de route door het Ham verder af, maar net als altijd wordt dat ook nu weer creatiever dan de oorspronkelijke route.

Daarna om Sevenum richting Toverland voor het verkennen van een aantal paadjes. In het eerste bos gaat alles goed. We vinden zelfs een aantal wandelpaden die we een volgende keer beter moeten bekijken, want die zien er interessant uit, maar staan niet op mijn kaart. Lijken een soort toeschouwers paadjes van de paarden “races”. Dan naar het bos achter Toverland. Om zoveel mogelijk paden te verkennen gaat de route hier kris kras door heen. Helaas hier erg veel paarden paden, wat betekent dat er veel mul zand is. Gelukkig heeft het de afgelopen dagen geregend, dus is het best te fietsen. Voor onze ketting en tandwielen is het minder, want die beginnen steeds meer te kraken. Zal onze fietsenmaker blij mee zijn. We vinden echter ook 2 mooie stukjes die we zeker in een TWC route moeten doen. In het 2e stukje bos zijn de alternatieve stukjes ook de moeite waard. Het vee dat we hier tegen komen is echter een stuk kleiner. Een andere honden club is aan de wandel, met allemaal dezelfde soort. Respect dat ze weten welke hond van wie is, want ze zien er echt allemaal hetzelfde uit. Wanneer we willen bellen, dan komt er geen geluid. Blijkbaar zit er teveel water en modder tussen. Gelukkig zijn de remblokjes van LommenDave bijna op, zodat even remmen ook het gewenste effect heeft. Daarna verder naar onze beklimming van de dag. Ondertussen is het wat gaan regenen, maar dat is eigenlijk best lekker. Het is toch niet al te koud en bovendien hebben we nu met name rugwind terug naar Horst. Na de golfbaan op naar America. Daar neem ik afscheid van Dave en probeer ik nog wat nieuwe paden tussen America en Horst uit. Dan kom ik er achter dat ik echt de rugzak, en dan met name de inhoud, van onze echte kantonnier mis. Ik kluun echt door de prikkeldraad, maar ook een heel groot stuk bramenstruiken. Nu ze niet in bloei staan is het nog enigszins te doen en kan ik koppig doorzetten, maar in de zomer kun je hier echt niet eens wandelen. In mijn eentje naar de Beurs zie ik niet zitten, dus ga ik maar thuis mijn fiets afspoelen en dit stukje schrijven. Het was heerlijk MTB weer, dus jullie hebben echt wel iets gemist. Hopelijk zijn jullie er volgende week gewoon weer bij. (door Robert)

A.s. zondag proberen we voor de derde keer, 3 keer is scheepsrecht tenslotte, MTB route 7  naar Duitsland te fietsen. De weersvoorspellingen zien er deze zondag goed uit!
Vertrek is vanwege het veer en de afstand om 8.30 uur.

Ledenvergadering: Woensdag 20 februari a.s. is onze ledenvergadering in de Leste Geulde in Horst. Aanvang is om 20:00 uur.

Plaats een reactie