Weeknieuws 2019-6 (5 februari)

Ledenvergadering: Woensdag 20 februari a.s. is onze ledenvergadering in de Leste Geulde in Horst. Aanvang is om 20:00 uur.

Garmin Basecamp: Per mail is er een interesse peiling geweest betreffende het programma Basecamp. Enkele van onze leden die hier in thuis zijn willen jullie de basiskennis van dit programma bijbrengen.

Dit zal gaan gebeuren op woensdag 13 februari a.s. bij de Leste Geulde in Horst, aanvang 19.30 uur.

MTB-groep A: Eigenlijk stond rondje Reuver op het menu, maar gezien de status van de ondergrond heeft de routecommissie in overleg gekozen voor rondje Venray. De sneeuw is weer weg en de ondergrond is door de vorst behoorlijk hard en zo lang de vorst in de grond blijft is het ook niet al te vettig. Temperatuur is boven 0 en het zonnetje is ook nog voorspeld. Heerlijke zondag om een rondje te fietsen dus. Het is dan ook lekker druk bij de Beurs. Om 9 uur bij vertrek is het even zoeken naar de gewenste groep verdeling. TankLeo heeft vandaag het verkeerde paard gespannen, want hij verkiest om zijn PK’s bij de wannaBees in te zetten. CaptainJac is de laatste die de oversteek maakt, waardoor we met 8 Asses zijn. Via een alternatieve binnendoor route gaan we naar het talud. Dit leidt regelmatig tot een gemiste afslag, waardoor de Asses in het zicht van de wannaBees blijven. Bij het talud kunnen we zelfs nosocksDaan nog even vragen hoeveelste ze met de Horster Kwis zijn geworden. Dan geven captainJac en ik gas en rijden we door naar de andere Asses. Via het Kasteelpark komen we … al bij de finish? Blijkbaar  hebben de Peelrunners een wedstrijdje vandaag. Het zorgt voor wat jolijt in de groep, maar we moeten toch echt nog een heel stuk. We laten Tienray en Meerlo rechts liggen over wat nieuwe paden, en dat loopt heerlijk. SnelleTwan doet zijn naam eer aan, en met een beetje tegenwind houdt hij het tempo erg hoog. Zo hoog dat fitnessHenk op de rechte stukken er moeite mee heeft en ook op het technische stuk heeft hij niets aan zijn extra gekweekte biceps en wordt het gat zelfs groter. Even overleggen en fitnessHenk besluit om zich af te laten zakken naar de wannaBees. Hopelijk wijkt hij niet van de route af, want ozze Henk heeft geen eigen Garmin en zijn richtingsgevoel gaat hem ook niet helpen. Snel terug naar de Asses en we kunnen door. Bij de Rooyse Wissel staat snelleTwan aan de verkeerde kant van het hek, maar samen met turboBram (zijn cyclo staat weer thuis) gaat de MTB elegant over het hek en kunnen we met z’n allen verder. In het bos kunnen we de afslag echter niet vinden.

Het blijft even zoeken, maar dan vinden we toch het paadje, en daar zijn we erg blij om, want het is een verdomd mooi stukje. We moeten snelleTwan nog een paar keer temperen, want anders zijn we dadelijk slijtageEdwin en ouweGrad ook kwijt aan de wannaBees. Maar met de pauze als belofte en snelleTwan aan de teugels blijven de Asses bij elkaar. Ondanks duidelijke instructie gaat het net voor de pauzeplek toch niet volgens route. Aangezien alle wegen hier “in Rome” uitkomen is dat echter geen probleem. Even een bananen- en plas pauze en daarna wachten op de wannaBees. We moeten namelijk een stukje dubbelen, dus ze moeten er eerst zijn, want anders komen we ze tegen op een single track. Dat duurt niet lang, en we zien dat fitnessHenk inderdaad bij de wannaBees geaccepteerd is, waarna wij aanzetten voor het 2e stuk. SnelleTwan neemt nog even een extra beklimming en wanneer we de pauzeplek met de wannaBees weer passeren rijden we in gesloten peloton voor het 2e deel. Het noordelijkste punt van de route is in dit geval het warmste punt van de route. We laten het crematorium echter rechts liggen en zakken weer af naar het zuiden. Net voor Castenray neemt ouweGrad de afslag naar huis, om WK veldrijden te kunnen kijken. In Castenray crossen we over vele wegen. Er is hier zelfs een stuk voor de motoren en dat is niet aan te bevelen met de MTB. Op letterlijk het dieptepunt staan we tot onze as vast in de zuigende modder. Nog een paar extra lusjes en dan besluiten we en group om rustig de kortste weg terug naar de Beurs te nemen. Daar lekker genieten van een natje en nadat de wannaBees ook binnen zijn, weer met z’n allen slap ouwehoeren en vieze plaatjes op turboBram zijn mobiel bekijken. (door Robert)

A.s. zondag de Blerickse bergen, route 13 met vertrek om 9.00 uur.  Een week later is onze jaarlijkse MTB Mini Marathon (MMM) en dan weer een week later als toetje de Seurentocht.

Tevens als afsluiting stellen we voor om het MTB seizoen direct na het seizoen te evalueren. Uitnodiging volgt binnenkort via de mail!


MTB-groep B:
 Dit keer gaat het tegen de klok in naar Venray en weer terug. Gisteren heeft het de hele dag geregend. Vannacht en vanmorgen is het droog. Toch verwacht ik en ook de meeste andere bikers een vettige morgen. In het peloton aan de start een hoog spatlap/spatbord gehalte. Met z’n zevenen (zonder Sevenummers) rollen we als StadyBees om 9.00 uur de parkeerplaats af. Vandaag is BuurPiet als gastrijder van de partij voor een proefritje met de club. Al snel is duidelijk dat onze gast geen enkel probleem heeft met het tempo en met klimmen en dalen. Net alsof hij al jaren meefietst. Het parcours is gelukkig verrassend droog. De “natte” onverharde stukken zijn nog bevroren. Dus meer ijs dan modder. Het loopt niet slecht. Wel op zandpaden af en toe goed uitkijken dat je voorband het juiste spoor kiest en dat je achterband datzelfde spoor volgt. En in de bochten op het asfalt niet aan de rem komen. Iedereen blijft gelukkig overeind.

Net voor de Witte Vennen passeren we het “gratis logeerhuis”. Ervoor polsen we of BuurPiet veilig het terrein op én weer af kan. Alles paletti. No problemo. Hij heeft niks bijzonders op z’n kerfstok.  Althans niks wat in een officieel strafblad staat. Net buiten de poort haakt SherlockHenk aan bij de StadyBees. Hij heeft de spieren van z’n torso flink opgepompt in de gym. Een echt Jerommeke (figuurlijk). Maar vanaf z’n middel is ’t flut met de fut. Hij heeft zoveel en hard in de sportschool getraind dat alle power uit z’n benen nu omhoog is geperst is. Hopelijk functioneert het middengedeelte nog en is ’t niet flut met de fluit. Vanaf de Witte Vennen zijn we dus met 8 Bees. Bij de bekende rustbank in de Boschhuizen treffen we de Asses. Na wat zoekwerk zijn ze weer compleet (een deel van de Asses rijdt hier immers altijd verkeerd). Zij hebben de pauze er al opzitten en vertrekken voor ons voor het 2e lokale heuvelrondje. En…dit keer allemaal via het juiste paadje weer terug bij het bankje en door. Als laatste (achteropkapitein), trots op zijn complete groep, RobberenRubbert.

Als wij ook datzelfde rondje nog een keer maken gaat dat minder synchroon en georganiseerd. Het wordt meer een vrije kuur. De Bees zwermen alle kanten op. Na ff wachten vinden ook DaanKomeraan en OpaHay een route terug naar de bank. We kunnen verder. Achterlangs het wegrestaurant A73 over het “loverslaantje”. En dan een paar rondjes lekker crossen in het “military” bos  tussen Castenray en Meterik. Het lukt ons bijna om alle juiste paadjes te vinden. Onbewust laten we het lusje dat toch niet fietsbaar is links liggen. Laat dat maar aan NoSoksDaan over. Na deze bike speeltuin koersen we nog effe langs en door De Schaak. Daar zwaait OpaHay af naar het warme nestje bij ’t vrouwtje én de kleinkinderen. De rest gaat voor een afzakkertje bij De Beurs waar de Asses en PenningPeter het warme drankje al op hebben en verruild voor een heerlijke dorstlesser. Maar die achterstand halen wij zo in. Samen houden we een gezellig napraatje bij ’n verdiende pint of glaasje fris. Tot weer. Tot fiets. (door Peperazzi)

Plaats een reactie