Weeknieuws 2019-8 (19 februari)

Ledenvergadering: Woensdag 20 februari a.s. is onze ledenvergadering in de Leste Geulde in Horst. Aanvang is om 20:00 uur.

MTB groep evaluatie: A.s. vrijdag 22 februari om 20.30 uur in het vergaderhok van de sporthal Dendron.

MTB-groep A: Vandaag zijn de voorspellingen veel beter dan vorige week. Er is dus geen verzoek om stoere mannen op de app vantevoren, en dat (weer) is met de MMM op het programma ook wel erg lekker. Maasduinen Mini Marathon betekent veel kilometers waar we normaal niet komen, pauze van de club in de Schaffstal en het materiaal moet op orde zijn. Dat laatste betekent niet alleen de benen en armen, maar met name de fiets met z’n onderdelen. Vertrek is om 8 uur, dus ook niet extra lang in bed blijven liggen. Edwin geeft aan dat hij vanuit thuis vertrekt en dat we hem waarschijnlijk voor de pauze wel inhalen. Even voor 8 is het al lekker druk bij de Merthal. Helaas heb ik de instructies niet helemaal begrepen, want mijn achterremklauw loopt volledig aan, en dat maakt een onwaarschijnlijk vervelend geluid van metaal op metaal. Gelukkig is Chip deze morgen door zijn vriendin het huis uit gestuurd en is hij er bij, dus samen snel de klauw centreren. Voor het geluid helpt dit, maar mijn blokjes zijn ook wel op, dus dat wordt zonder achterrem rijden. Om 8 uur splitsen we de groepen en zijn we met 7 A rijders. Een aantal A ex-riders sluit zich met wisselende smoes bij de wannaBees aan. “Te ver. Ga voor duur.” “Te oud.” TurboBram heeft een maandje vakantie en dus tijd genoeg gehad om de route te verkennen, deze week het laatste stukje nog samen met nosocksDaan. Hij mag vandaag dus leiden. Via het Kasteelpark gaat het naar Swolgen. Voordat we daar zijn, slaat het noodlot echter bij captainJac toe. Ondanks nieuw materiaal is een relatief klein takje er de oorzaak van dat zijn derailleur tussen de spaken beland. Met Jacs souplesse wordt deze weer recht gebogen, maar dan staat hij met zijn radje in het handje. Einde MMM en dus een lange vervelende weg alleen terug naar huis. Later bij de Beurs vernemen we dat KarmelietenLambert hem nog geholpen heeft en dat ze ge2 nog een stukje op de racer gedaan hebben.

Ondertussen hebben de wannaBees ons ingehaald en rijden wij achteraan. Dit gaat snelleTwan echter niet hard genoeg, dus erop en erover. Richting Maas, voor Blitterswijk weer linksaf en even later zijn we nog maar bij het sportpark van Meerlo. Dan via Wanssum toch echt naar de brug van Well. De platen die hier nieuwjaarsdag nog lagen bij de verkenning zijn vervangen door hopen zand, en aangezien de ondergrond nog iets bevroren is, is dat best een uitdagend stukje. Op de brug rijdt er een groepje racers voor ons, dus snelleTwan doet zijn naam eer aan en met A race snelheid probeert hij hen op de MTB bij te halen. Dat wordt een aantal toch te gortig, dus maar even temperen. Even wat kronkelen en dan lekker Nationaal park de Maasduinen in. Waarom heet het anders MMM? Wat een lekker stuk om te fietsen. Zouden we best wat meer kilometers mogen maken. Misschien heeft FrankvdV hier wel een route? Hij komt hier immers vaker op zijn CX. Vandaag passeert hij ons op zijn racer echter 2x zo snel dat hij ons niet ziet om te begroeten, of moet hij zo hard werken om zijn maatje van de dag bij te houden? Via Wellerlooi op naar de Schaffstal. Daar zit Edwin al bijna 15 min op ons te wachten. Zijn we na de pauze dus toch weer met 7. Lekker koffie of cola en een groot stuk Duitse Torte. Alleen knuffelHenk doet het met zijn banaantje, want hij is nog niet volledig hersteld van zijn griepje. Wanneer wij dit allemaal verorberd hebben, komen de wannaBees ook net binnen, zodat turboBram bij afwezigheid van penningPeter (griepje, of toch te hard van stapel gegaan op zijn nieuwe 29-er vorige week?) de gehele rekening kan betalen. Nog een mooi afwisselend stuk natuur, om uiteindelijk via Wallbeck in Arcen te komen en dan door naar Lomm om het veer te nemen naar de goede kant van de Maas. Nog een snel stukje Schuitwater en dan redelijk linea recta naar de Beurs voor de 3e helft. Daar komen captainJac en KarmelietLambert ook net aan, zodat het al gezellig druk wordt. Niet al teveel later komen ook de wannaBees voor hun laatste helft. NosocksDaan heeft niet zo goed opgelet met verkennen (of juist wel?), dus zij hebben het Schuitwater rechts laten liggen. Heerlijk weer en een heerlijke route. (door Robert)

A.s. zondag de Seurentocht ter afsluiting van het officiële MTB seizoen. Gezamelijk vertrek richting Melderslo om 8.30 uur vanaf de Merthal.

MTB-groep B: De rokjesdag valt dit jaar op de zaterdag vóór de mini marathon. Dus vanmorgen staat ons BB Girl (B-Bike Girl) niet in een kort Chiquitapalmbladeren rokje maar gewoon met de zwarte gesponsorde bikebroek aan de start. Strak en sportief. De temperatuur is het eerste uur ook maar net boven het vriespunt. Dus koud genoeg om de zaakjes goed bedekt te houden. Zowel voor de jongens als de meisjes. Dat zal ChipGeert later merken. Alle bikers hebben goed nagedacht over de verwachte oplopende de temperatuur tijdens de tocht naar De Schaffstal. Veel arm- en beenstukken en opfrommelbare hesjes. Net voor vertrek zien we nog een StilleFrank look-a-like voorbijscheuren. Als 2 druppels water. Alles hetzelfde: de overschoentjes, de bike, de outfit en zelfs het postuur. Toch wel apart zo’n fietsende dubbelganger in de regio. De laatste ledenaanwinst, CupPieto, staat vandaag voor de 2e keer in de startblokken voor een rit met de StadyBees. We missen PenningPeter. Hij is door alle nattigheid vorige week en het uren bike poetsen in de vrieskou op het balkon geveld door de griep. Hij is waarschijnlijk samen met z’n volledig opgepoetste “nieuwe” twentieniner bike onder de wol gedoken. Ook DaanDoorbijter is er niet bij. Hij doet zijn naam geen eer aan. Hij laat de mini marathon schieten vanwege de voorbereiding op de sportconditietest op dinsdag. Wel hebben we 3  Wannabees (3 inbeetweeners) die vandaag weer eens kiezen voor het minder hoge en meer constante tempo van de Bees. Daarmee gaat de B-groep met 9 rijders op route.

Vraag me niet de route na te rijden. Dat zou me niet lukken. De route is met meer dan 80 km veel langer dan normaal en ook nog eens ingewikkeld qua koersverloop. Allerlei leuke en verrassende verbindingen en alternatieven. En eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik ook geen moeite heb gedaan om de route in mijn geheugen te prenten. Ik heb gewoon heerlijk achter NosocksDaan en BBGirl aan gehobbeld en genoten van de prachtige omgeving. NosocksDaan en BBGirl wisselen elkaar om de paar kilometer vooraan af. Steeds volgens dezelfde tactiek. De voorste rijdt fout met de rest achter zich aan en op dat moment steekt de laatste voorbij voorop via de juiste afslag. De eerste sluit dan achter de groep aan. In de Swolgens bossen treffen we CaptainJac van Asses. Hij speurt in de zandgrond naar metaal zonder metaaldetector. Nu weet ik dat er in het onderwijs sprake is van onvrede over de salarissen. Maar dat het zo nijpend is dat je tijdens het ATB-en nog muntstukjes moet gaan zoeken op de wandelpaden in het bos. Dat is toch wel schrijnend. Al snel komen we erachter dat hij op zoek is naar de delen van zijn gecrashte derailleur. De pechvogel. Zo’n hongerloon en dan ook nog een kapotte bike.

Al snel na het klimwerk bij Well/Wellerlooi komt de heuvel voor de korte break in zicht. Daar hebben we alle beschikbare en warme handjes nodig om ChipGeert te helpen en te soigneren. Hij heeft zo’n koude handen dat ie helemaal niks meer kan. We parkeren z’n fiets, halen z’n reepjes uit z’n achterzakken, voeren hem, geven hem de fles, snuiten z’n neus en verwisselen z’n handschoenen. We vragen nog of we z’n pielemuis tevoorschijn moeten halen voor een sanitaire stop. Een andere suggestie is dat we met z’n allen over ijskoude handen urineren. Maar gelukkig gaat hij niet verder in op deze aanbieding. Ook de tip om zijn handen op te warmen aan zijn warme kruis wuift Geert weg. Voordat we vertrekken geven we hem nog een opwarmende groepshug. En verder. Het zonnetje schijnt intussen al volop. Dus ook ChipGeert warmt net als de rest van de groep snel en volledig op. Op de singletracks in de schaduw komt de stoom van ons peloton af.

Binnen in de Schaffstal zitten de Asses al te stomen bij de Kachelofen en achter een dampende pot Kaffée. Die achterstand halen we snel in. In een mum van tijd hebben ook wij onze pot koffie en een dik stuk Kuchen achter de kiezen. We wachten nog ff met vertrek zodat de Asses een stuk voorsprong hebben. Want anders moeten we daar straks weer op wachten als die elkaar kwijt zijn of door technische problemen. In het traject na de pauze zitten een paar langere stukken veldwegen om lekker tempo te houden. En dat doen we ook. De tempostukjes worden mooi afgewisseld met trajecten door beekdalen een geaccidenteerde bospassages. Op het veerpont is het nu rond 12.00 uur al echt zomers. Heerlijk met de snuitjes in de zon. De laatste 10 – 15 kilometers voelen de benen toch een beetje. En vanwege de tijd (de meesten willen toch rond 12.45 uur thuis zijn of bij De Beurs) slaan we het lusje Schuitwater over. Dus op naar De Beurs. Buiten bij De Beurs zien we opnieuw (echtwaar) de dubbelganger van StillereFrank voorbij koersen. Het lijkt wel of die gast de hele morgen tussen 8 en 12.45 rondjes om de Merthal heeft gefietst. Binnen wachten de Asses ons op. Inclusief CaptainJac en Lambouter die samen nog een eigen rondje op de racefiets hebben gedraaid in het zonnetje. De Asses en StadyBees proosten samen op een mooie MTB morgen.

De MTB mini marathon was dit jaar perfect qua omstandigheden. Maar ook het voorwerk van de “route voor(be)rijders” is belangrijk. Jongens, bedankt Wahh. Op naar de Seurentocht komende zondag.

Tsjuus, Peperazzi

Plaats een reactie