Weeknieuws 2019-30 (23 juli)

VUT-groep: De vakantie periode is toch duidelijk van invloed op het aantal deelnemers voor de VUT tochten want ook vandaag stonden er weer 17 pers. Klaar voor route 013 over ca 75 km. zoals de laatste weken gebruikelijk werden er weer 2 groepen gevormd de “Hazengroep” van 7 pers. En de VUT van 10 pers. Op slag van de klok werd er om 13.30 vertrokken. Lei had een paar kleine aanpassingen gedaan om het slechte weg gedeelte van het Leegveld in Griendtsveen er uit te laten en tevens ontliepen we dan wat extra processie rupsen. Ook vandaag deed de wind weer redelijk zijn best om ons tegen te werken, maar door de regelmatige wissel kon iedereen zijn energie verbruiken. Na ca ruim 40 km omzwervingen door de Peel werd de koffie stop bij De Stoep in Meijel aan het kanaal bereikt waar de Hazen reeds hun bakje al bijna op hadden. Dat zij het VUT tempo weer ver overstegen hadden bleek wel, want Geert melde zich bij ons om op de terugweg ons te vergezellen. Na de koffie ging het richting Panningen en Maasbree om dan de route richting Sevenum te vervolgen. Nadat enkele scheurende automobilisten ons behoorlijk lieten schrikken haakten de Sevenumse deelnemers bij het terras van Lo Sole af waar Thei S. al op hen zat te wachten om nog een extra versnapering te nemen. De rest koerste via de Tongerloseweg richting Horst waar ook op het laatste stuk weer een aantal uitstapte om de kortste weg naar huis te nemen. Slechts 2 man, Geert en Lei, finishte bij De Beurs. (door Lei K.)

Wegens de hittegolf wordt er donderdag om 8.00 uur vertrokken!!!  Een aangepaste variant van route 88 van 71 km.

A-groep:  A.s. zondag route 142 van 131 km richting Kinrooi (Belgie) met pauze na 75 km in Molenbeersel. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: Vanwege de afspraken met Tour de L1mbourg was de D-groep deze morgen wat groter dan normaal, want ook de B en C rijders wilden weleens hun tv aspiraties uitproberen. Daarom in 2 groepen vertrokken, en bij de Tongerloseweg splitste zich een zestal af, die koos voor de reguliere route richting Duitsland. Bleef over een peloton van 2 maal 10 renners voor de route richting Helden-Kessel. Na het mooie stukje langs de Maas in Kessel, met wind in de rug terug naar Horst. De Greenport-Bike-Way was voor volg-Piet een niet te nemen horde, dus hij moest een alternatief zoeken om terug naar Horst te rijden. Uiteindelijk netjes op tijd om 10.30 uur terug op het Wilhelminaplein. Na een kopje koffie, en met muzikale begeleiding van De Joekshermenie van Limburg, Limburg Orange, konden we, na een korte uitleg door presentatrice Kim Langeslag, beginnen met de TV opnames. Eerst een finish à-la-Tour, een dansje onder de vrolijke noten van de Joekshermenie, en tot slot nog een live opname van het peloton door de straten van Horst. Het resultaat van al dit werk konden we `s avonds bekijken bij het programma Tour de L1mbourg, live vanaf het Wilhelminaplein in Horst. En wie dat gemist heeft, je kunt het allemaal terugkijken via de volgende link:

Komende zondag weer gewoon met de voetjes op de grond, eh… in de pedalen: voor de BC groep staat dan route 61 over 90 km (Sambeek-Groeningen) op het programma.
Vertrek is om 8.00 uur vanaf de Mèrthal.

D-groep: De rit van vandaag stond in het kader van TOUR DE L1MBOURG, dit in tegenstelling tot het Fietsprogramma 2019. Na de oproep van de secretaris Thei Siebers was het vanmorgen opvallend druk bij de start. En omdat we om 10.30 uur terug wilde zijn had Lei een andere route op de GPS gezet en de vertrektijd op 8.00 uur. De D-groep groeide tot boven de 20 pers. met het gevolg dat we ons in 2 groepen verdeelde en om eventuele problemen onder weg snel konden oplossen, om tijd verlies te voorkomen,  mocht Piet met de volg bus aansluiten. Tevens was de afspraak om geen koffiestop te houden en dit na terugkeer te compenseren. De groepen koerste op gepaste onderliggende afstand Kronenberg om daarna met toch wat tegenwind richting Helden te koersen waarna de wind ging meewerken richting Kessel, het verste punt, daarna langs de Maas weer noordwaarts en met de wind mee werd het tempo richting 30 km/u opgeschroefd waardoor het dwingende fluitje van de wegkapitein de groep tot kalmte maande. Alles verliep zonder problemen en we finishte om 10.30 op het Wilhelminaplein waar een Dweilorkest met de passende Naam Orange ons al stond op te wachten. Na wat overleg met de regie van L1 konden de opnames beginnen. De beautycases en de spiegels konden wegblijven want de uitstaling van de meeste TWCers was nog prima. De muzikale opluistering van de muzikanten gaf ons even het gevoel alsof we in de maand december waren, maar na wat oefening ging het beter klinken. De eerste opname werd een geïmproviseerde finish oefening met het orkest als finish streep, en de overwinning moest gevierd worden door enkel ronde dansjes waarbij we muzikaal werden aangemoedigd door het orkest zodat we tot een polonaise achtig hoogte punt stegen. Na de vermoeiende act moesten we weer op de fiets om een rondje door Horst te rijden die door de camera man werd opgenomen zittende in de kattenbak van de auto waarbij Peter H. als navigator de bestuurster assisteerde op de te volgen route. Na terugkeer op het plein konden we eindelijk genieten van een bak koffie. Al met al een gezellige afsluiting van de zondag toer. We werden nog uitgenodigd voor de live avond opname van L1 die om 18.30 uur begint.  (door Lei K.)

Foto’s en filmpjes staan HIER op de site van L1

A.s. zondag weer het programma met route 61-D over ca 67 km vertrek 8.30 uur.

Plaats een reactie