Weeknieuws 2019-32 (7 augustus)

VUT-groep: A.s. donderdag om 8.00 uur vertrekt de VUT groep richting het Duitse Hamm voor de jaarlijkse VUT 2-daagse. Hopelijk blijft het droog en hebben jullie 2 keer de wind in de rug zodat er vrijdag rond 17.30 uur gefinisht kan worden bij De Lange op het Wilhelminaplein in Horst.

A-groep: Onze Peperazzi is nog steeds met vakantie en zijn vervanger laat het ook afweten. Dus geen lange spannende verhalen de komende weken. Afgelopen zondag met 7 man en geen vrouw maar wel met buspiet richting Sonsbeck gefietst. Na alle heuvels hadden we een groot stuk Torte nodig en dit werd weer snel en kundig geregeld door de dame van de bakker. Hugo had wat snuggere opmerkingen dus hopelijk blijft ze lachen als we weer komen….Na de Torte weer snel richting de Heimat en rond de klok van 12 zaten we weer bij de Beurs op het terras om uit te zweten.

A.s. zondag route 71 over 118 km via Duitsland naar Herkenbosch en pauze na 77 km in Buggenum bij Cafe de Eyk. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 41 van 90 km richting Asten met Kaffee und Kuchen van de club. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep: De berichtgeving van het weeknieuws week 31 stichtte enige verwarring m.b.t. de vertrektijd. Maar na het versturen van enkele berichten op de site kwam alles weer op zijn pootjes terecht. En om 8.30 uur stonden er 7 personen aan de start voor route 65-D over ca 60 km. Het ideale fietsweer gaf de juiste stemming in het peloton-tje . Er werd rustig gestart maar afhankelijk van de wind richting ging het tempo snel naar het max van 28 km. Na de Maasbrug van Well waar de vogeltjes mooi fluiten maar niet zo als in Wellerlooi staken we toch maar de grens over naar de Oosterburen. Via de bloemen en planten cultuur gebieden van Lullingen, waar Annie en Hein van genoten als ware biologen, ging het naar Walbeck voor de koffie. En daar werden de door een jong 65 jarige getrakteerd op Kaffee mit Kuchen. Na deze inwendige versterking werd de route weer opgepakt en koerste we snel richting de grens om via ’t Hanik en Lomm en het veer naar Lottum over te steken. De laatste kilometers naar Horst werden in een verhoogd tempo afgelegd, waarbij 28 is 28 even genegeerd werd en wij even voor 11.30 uur op het terras bij Femke neerstreken alwaar de B-rijders zich al genesteld hadden.  (Door Lei K.)

A.s. zondag  route 41-D voor 70 km vertrek 8.30 uur met Kaffee und Kuchen van de club.

Plaats een reactie